6 Nisan 2010 Salı

İSMAİL'İN YERİ - BOLU

İstanbul-Ankara arasında Bolu Dağı tüneli açılmadan seyahat etmiş olanlar İsmail'in Yeri'nin önünden mutlaka geçmiş ve durup bir şeyler yemiştir. Bolu Dağı'nın en esaslı zamanlarıydı onlar. Yol kenarında sıra sıra mangallar yanar , kenarda durup dağ havası almak isteyenler , temiz dağ havası yerine mangallardan yükselen dumanın ve cızırdayan etlerin kokusunu alırlardı. Sonra tünel açıldı , trafiğin büyük kısmı dağı görmeden , tünelden geçerek yola devam etti. Mola için ise otobanda Bolu civarında açılan tesislerde durmaya başladılar. Ama kimse Bolu Dağı'nın havasını bulamadı. Bu yolculukta zamanın bol olmasını da fırsat bilerek Abant çıkışından Bolu Dağı'na girdik ve İsmail'in Yeri'ne oturduk.
Buranın sevdiğim özelliği fazla çeşit olmaması nedeniyle kararsız kalma şansınızın az olması ve garsonların makine düzeni içinde , ezbere bir şekilde servis yapmalarıdır. Siparişin hemen arkasından masamız anında dolmuştu bile.
Önce bal ve tereyağı. Bal gerçekten nefis. Hafif acımsı bir tadı var. Benim bal konusundaki tercihim daima kestane balıdır fakat acı tadını ailede çoğu kimse beğenmez. Bu balı satış noktasında almak mümkün.
Kızarmış köy ekmeği de balla aynı anda geldi.
Salatada soğan oranı biraz fazla olsa da genel olarak lezzetli bir salataydı.
Yoğurt ise bu civarın yoğurdu ve harika.
Sucuk ızgara , mangal olayının vazgeçilmezidir. Ancak sucuk çabuk piştiğinden dolayı mangal için çok hassas bir malzemedir. Kararında pişirilmesi gerekir. Az pişerse içi çiğ kalır , çok pişerse kurur. Ve tüm bunlar saniyeler içinde olur. Mangalın başındakinin maharetine kalmış bir iştir. Bu sucuk İsmail'in Yeri markalı bir sucuk. Baharatı yeterli , tadı güzel. Eti biraz gevşek ancak sorun yok , afiyetle yeniyor. Satış noktasında satışı da yapılıyor. Kilosu 30 TL.
Et buranın en özel yiyeceğidir. Civardaki köylerde beslenen hayvanlar kullanılır ve yumuşacık bir et ve lezzeti gerçekten çok iyi.
İsmail'in Yeri'nde köfte de tavsiye ederim. Akçaabat benzeri bir köfte yapılır. Tam o lezzeti veremese de köfte olarak başarılı.
Tatlı olarak fırın sütlaç istedik. Güzel bir fırın sütlaç. Lezzeti tam karar , kıvamı da iyiydi.
Ekmek kadayıfının içinde kaymak var ancak lezzet olarak zayıf.
Çay ikramı ve yemeğin sonu. Hem güzel bir yemek hem de eski anıları yadetmek için bir fırsat oldu. Fiyatlara gelince ; etin kilosu 40 TL , köftenin porsiyonu 9 TL , sucuğun porsiyonu 8 TL , tatlı , yoğurt ve salata 3'er TL.
İsmail'in Yeri
Darı Yeri Bakacak Köyü Mevkii
D-100 Karayolu Üzeri
Kaynaşlı Düzce Türkiye
Telefon : 380 - 546 64 81
380 - 546 60 07
Karaçam Köyü
Geyve Sakarya
Telefon : 264 - 527 00 27
www.ismailinyeri.com.tr

4 yorum:

Damla T. dedi ki...

Hep merak ettiğim yerlerden biridir. Bal, salata ve et fotoğrafları çok cezbedici duruyor. Sırf bu görüntüler için bile Bolu'ya gitmeye değer bence...

MMO dedi ki...

Çok güzeeeel! Ben de Bolu'ya gidicem! :)

Oburcan dedi ki...

Arkadaşlar , Bolu otobandan 1,5 saat. Haftasonu gezisi için ideal. Abant,göller bizim gibileri bekler :)

Adsız dedi ki...

bencede haftasonu arabayla boluya gidip dönülebilir cok guzel et yerleri var ismailin yeri gibi

ShareThis

Related Posts with Thumbnails