18 Nisan 2010 Pazar

GELATO ICE CAFE - ANKARA

Havaların iyiden iyiye ısındığı bu günlerde biz Türklerin aklına hemen dondurma gelir. Bu kadar keyifli bir yiyeceği koskoca kış mevsimi neredeyse unutmamız da ayrıca ilginç bir noktadır ama bugünün konusu değildir. Kentpark'ta açılan Gelato Ice Cafe'yi görmüştüm. Blog'un takipçilerinden Ertuğ'dan gelen mail ile artık gitmem gerektiğini anladım ve bu güzel Pazar günü Kentpark'a uğradım.
Gelato Kentpark'ta girişin alt katında. Girişte yer alan camekanlar içinde dondurma çeşitleri sizi karşılıyor. Saymadığım için rakam vermem doğru olmayacak ama fikir vermesi açısından söylemek lazım , 20 civarında dondurma çeşidi var.

İçerisi çok ferah. Arka tarafı inşa edilmekte olan havuza açılıyor , arzu edenler dışarıdaki masalarda sigarasını da içebiliyor.
Menü dondurma ve meyve karışımı kuplardan oluşuyor. Burada ister meyve çeşitleri ile , isterseniz dondurmalarla karışık kuplar oluşturabiliyorsunuz. Veya benim gibi sadece dondurma da alabilirsiniz.
Dondurmalar 3 boy , küçük , orta ve büyük. Sırasıyla 3 , 4 ve 5 top dondurma içeriyorlar. Dondurma çeşitlerinden çikolatalı , Antep fıstıklı ve Cookie istedim. Cookie (Ertuğ'un favorisi :) adından da anlaşılacağı gibi kurabiye aromalı dondurma. Şunu söylemek lazım. Gelato'nun dondurmaları bildiğimiz Maraş dondurması yapısında değil , daha kremalı , İtalyan tarzı dondurmalar. Genel olarak beğendim. Aşırı tatlı değiller. Bu nedenle gönlünüzce yiyebilirsiniz. Bu 3 dondurma çeşidinden ise en çok Antep fıstıklıyı beğendim. Fıstık aroması çok net alınıyor.
Eşim çilekli kup istedi. İçinde de çilek ve limonlu dondurma. Dolu dolu görünüyor. İçindeki dondurmalardan özellikle limonlu olanı çok keskin. Meyveli dondurmalarla aram iyi değildir ancak çilekliyi beğendim. Bu kadar çilek ile dondurmanın buluşması gayet güzel olmuş. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim ; en üste konan krema olmasa daha iyiydi. Bu güzel lezzeti bozuyordu.
Kup fiyatları 12-15 TL arasında , dondurmalar ise 5-8 TL. Ayrıca kahve ve çay çeşitleri de mevcut. Tatlı krizi geldiği zaman en az hasarla atlatmak için alternatifiniz dondurmadır. Ve Gelato'da dondurma için iyi bir adres.

Gelato Ice Cafe
Kentpark AVM
1. Bodrum No:1B-39
Ankara
Telefon : 312 - 444 74 77

5 yorum:

Damla T. dedi ki...

Bayıldım, süper... Yarın gidiyorum, yiyorum, ben de yazıyorum ;)

Elif dedi ki...

spaghetti cesidini de denemenizi tavsiye ederim. bubble yi da cok seviyorum, insan sakız yer gibi oluyo :):)
bu arada benim favori yerlerimden birisi..okuyunca cok sevindim :)

Oburcan dedi ki...

Evet menüde spagetti gibi çeşitler hatırlıyorum.Anlaşıldı , 1 kere gitmekle olmayacak , devamı gelecek :)

Adsız dedi ki...

kentpark ta siyah beyaz filmi (barını çok severim)ardından eşimle gittim.gerçekten ismi yabancı koymakla zihniyet değişmiyor.gördüğüm en ahmak garson ki tam 3 kere o çeşit dondurma kalmamış diye geldi.artı yurt dışında da bu tarz dondurma yedim ama ııh..olmamış .bu satırların sahibi roma dondurmasını maraştan daha çok sevmektedir.

Adsız dedi ki...

en alttaki adsıza hitafen yazıyorum... ben dondurma sewmem fakat gelato mükemmelden ötedir kaldı ki ismini yabancı isim koyma amaçlı koymadıklarını da biliyorum çünkü bu yurtdışında yaygın bir marka almanyada çok yaygın ve benim almanyada yediklerimin bire bir aynısı...

ShareThis

Related Posts with Thumbnails