14 Nisan 2010 Çarşamba

FEVZİ HOCA - ANKARA

Hatırlayanlar olacaktır , bu blog'da daha önce Fevzi Hoca yazısı yazıldı. Ancak o Trabzon Fevzi Hoca yazısıydı. Bu defa Ankara Fevzi Hoca'ya gidildi , sizler için test edildi ve değerlendirildi.
Trabzon'a ait yöresel lezzet kaygana ile başlanıyor. Az süt ve un ilavesi ile pişirilen yumurta. Çok akılda kalıcı bir lezzeti yok ancak başlangıç açısından fena değil. Yine de açlığın etkisiyle mısır ekmeğiyle birlikte fazla kaygana yiyip hızınızı fazla kesmeyin derim!!
Sırada salata var. Görüntüsü harika. Malzemeleri çok taze. Nefis bir salata.
Tereyağda karidesi duyunca almamak olmaz. Kaynar halde masaya geliyor , kokusu müthiş. Karideslerin boyutları da şaşırtıcı derecede büyük. Altında soğanı , biberi , üstünde erimiş peyniriyle çok zengin bir tabak. Bu karides kaçmaz dostlar!!
Kalamar da deniz mahsulü sevenlerin masalarından eksik etmeyecekleri bir lezzet. Bu kalamar gayet iyi pişmiş ve lezzetli. Sosu ise daha güzel diyebilirim.
Benim tercihim her zaman olduğu gibi Karadeniz mezgit ve barbun karışımı. Bu noktada sizi uyarmam lazım. Sipariş aşamasında "yarım mezgit , yarım barbun" şeklinde verdiğim sipariş yarım tava birinden, yarım tava diğerinden şeklinde algılanmış. Sonuçta ortaya gelen balık miktarı benim için bile çok!!! Hepsini yedim , o ayrı , ancak zorladı yani!!! Siz siz olun , sipariş verirken tava , porsiyon açıklamasını iyi yapın.
Eşimin tercihi deniz levreği. Kılçıkları da alınınca hepten güzel bir hal almış. Levrek ızgara ve muhteşem bir tadı var. Deniz balığı olduğunu belli ediyor.
Yemeğimizi tatlı ikramı ile bitiriyoruz. Cevizli baklava ve laz böreği. Tatlılar , balıklar gibi , Trabzon'dan günlük olarak geliyor , Nejla Hanım Ev Tatlıları'ndan , ki blog'umuzda kaydı mevcut :)) Laz böreğini anlatmaya gerek yok. Hem baklava lezzetinde , hem de arasında muhallebi var.
Harika bir yemek. Her tabağında ayrı bir lezzet ve keyif var. Fevzi Hoca Ankara'da ilk şubesini Beştepe'de bulunan Orman Genel Müdürlüğü Lojmanları'nın içinde açtı. Girişte kapıya ruhsat bırakmak gerekiyor. İçerisi (Orman Genel Müdürlüğü olması itibarıyla) yemyeşil , sessiz ve rahat bir ortam. 2. şube ise yakın zamanda Nenehatun Caddesi'nde açıldı. Ayrıca meşhur Akçaabat köfte de mevcut. Fiyatlara gelince ; benim 1 tava balığım 30 TL , deniz levreği 25 TL , karides 20 TL , kalamar 15 TL. Yemeğimiz 103 TL tuttu ve her kuruşunu haketti.
Fevzi Hoca
Orman Genel Müdürlüğü Lojmanları içi
Beştepe Ankara
Telefon : 312 - 215 45 61
Nenehatun Caddesi No:64
GOP Ankara
Telefon : 312 - 466 60 61

6 yorum:

Damla T. dedi ki...

Mezgit, barbun tavanın görüntüsü çok baştan çıkarıcı. Öte yandan kalamarlar lezzetli değilmiş gibi duruyor; fotoğrafın kusuru diyelim.

Karidesler şaşırtıcı.. Yemen'den gelmiş olabilir mi? ;)

Adsız dedi ki...

2 kişi alkol yok 100 tl, her kurusunu haketmis olabilir elbette ama aylik gelirinizi merak etmiyor degilim :)))

MMO dedi ki...

Fevzi Hocaya zıplamama ramak kaldı! :)) Afiyet olsun. :)

Adsız dedi ki...

O yediğiniz tatlı, fındıklı burma olmasın? ;) Cevizli baklava yok Fevzi Hoca'da bildiğim kadarıyla. Gerçi fındık ve ceviz kolay karışacak tatlar da değil hani...

Oburcan dedi ki...

Siz öyledir diyorsanız olabilir , benim hatam :)

Adsız dedi ki...

balıkların tadı gerçekten de taze ve nefis. Alkol olmadığı için islamcı müşteri popülasyonu oldukça fazla diye gözlemledim. Sorun mu? değil tabii ama alkolsüz de bu meret akşamları pek çekilmiyor.
öğle yemeği için ideal bir yer.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails