28 Nisan 2010 Çarşamba

DEĞİRMEN - ANKARA

Adına Oltu kebabı , Cağ kebabı veya yatık döner dense de hepimiz ne olduğunu ve tadının ne lezzetli oldunu biliriz. Değirmen de Oltu kebabının Ankara'daki güzel örneklerinin sunulduğu yerlerdendir. Konumu itibarıyla öğle saatlerinde başkentin siyaset ve spor camiasının ünlülerini ağırlar.
Menüde Oltu kebap ve pide bulunur , sipariş vermenize bile gerek kalmaz. Masanız anında dolar ve Oltu şişleri gelmeye başlar.
Bulgur pilavı ile başlanır. Lezzetine diyecek yok ancak daha ilk tabakta doymayın sakın.
Piyaz'ı burada tam olarak bağdaştıramıyorum , belki de ondandır , çok iz bırakmadı.
Közlenmiş biberler hafif acı , dikkatli olmakta fayda var.
Turşu kaliteli , Çubuk turşusu olsa gerek.
Ve nihayet Oltu'lar taze sıcak lavaş eşliğinde gelmeye başladı. Oltu kebabı yapılan etin hafif baharatı ve terbiyesi onu çok özel bir hale getiriyor. Lavaş içinde tarifsiz bir lezzet. Burada usül siz tamam diyene kadar şişlerin devam etmesi , genelde 2 şiş yeterli oluyor.
Ankara'da benim bildiğim 4-5 tane restoran Oltu kebabını gerçekten lezzetli yapıyor ve Değirmen'de bu yerler arasında. En iyisi değil ama ilk 5 içinde. 1 şiş Oltu 9 TL , piyaz ve bulgur 4 TL.
Bu vesile ile sizlere yakın zamanda Oltu'nun anavatanına yapacağım yolculuğun müjdesini verebilirim. Takip ediniz , çok yakında...
Değirmen
Söğütözü Caddesi No:17
Söğütözü Ankara
Telefon : 312 - 285 06 06

11 yorum:

MMO dedi ki...

Soğanlı bulgur pilavı var, çubuk turşusu var, yatık döner de var..E ben buraya giderim o zaman. :)
Afiyet olsun. :)

Adsız dedi ki...

merhaba.sitenizi uzun zamandır takip ediyorum.oltu kebabı için siteler deki nizam usta yı şiddetle tavsiye ederim.tabii siteler deki tek lezzet durağı burası değil!

Oburcan dedi ki...

Sevgili Adsız okuyucum ,

yerini tarif ederseniz ilk fırsatta Nizam Usta'ya giderim. Özge Piknik konusunda size katılıyorum. Özge Piknik ve karşısındaki Volkan Piknik gideceğim yerler arasındadır. İlginize teşekkürler. Tavsiyelerini beklerim...

Adsız dedi ki...

nizam usta samsun yolunda ismet mobilyayı geçince sol tarafta çiğiltepe askeri lojmanlarına gelmeden.tabelasını görürsünüz.siteler beni hep şaşırttı yemek konusunda bir de 30 senedir aynı yerde hizmet veren konyalı kebap var.tek yemek(ki buna saygı duyarım bir restoran her yemeği değil iyi olduğu yemeği yapmalı)konya tandır kebabı.gerçekten farklı.örneğin ikbal deki bunun yanında sıfır..sitelerde kime sorsanız gösterir.ve fiyatı beklenmedik şekilde pahalı!

Oburcan dedi ki...

Konyalı Tandır'ı biliyorum ama gitmeyeli yıllar oldu . Nizam Usta'yı kaydettim. Bir fırsat yaratıp gideceğim. 2-3 yıl öncesine kadar Siteler'in üst tarafından ,sanırım Hüseyingazi oluyor , tek katlı küçük bir bina içinde Coşkun Usta vardı,Oltu kebabı yapardı.Sanırım kapanmış,orası da hatırı sayılır bir yerdi.

Adsız dedi ki...

Nizam Usta gayet iyi ve emsallerine göre hesaplıdır.
Konyalı Kebap lezzetli; ancak tanıdrın kg. fiyatı biraz abartılı bence. değer mi tartışılır..

Oburcan dedi ki...

Bu hafta Ankara'da olmayacagim ama haftasonu Nizam Usta'dayim!!

Znilay dedi ki...

2 şiş yeterli mi oluyor? Arkadaşımla İstanbul Sirkeci'deki Şehzade Cağ Kebap'ta adam başı 5 şiş yemeden kalkmayız. Bir keresinde 9 şiş yemiştim. Ustanın o günden sonra bizi kapıda karşıladığını söylememe gerek var mı :)

Oburcan dedi ki...

2 sis sana yetmez sanirim :) ben skorum genelde 3 sistir. Ama cok zorlama derim, baska seylere de yer kalsin degil mi ama? Daha mesela Cukuraga sofrasi var, Cesni Konagi var....

Znilay dedi ki...

Olsun onları da yerim :)
Geçen Sadık Usta'ya gittik tavsiyeniz üzerine. Masa 6 kişiydik. Herkes 3 şiş yiyince ben de ayıp olmasın diye 3,5'ta kaldım. Ama 1 şiş daha yerdim :)
Ankara ziyaretimiz tavsiyelerinizle pek güzel bir lezzet turuna dönüştü, tekrar teşekkürler.

Oburcan dedi ki...

Rica ederim, afiyet olsun :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails