9 Eylül 2009 Çarşamba

YÜRÜ KÜNEFE - MERSİN

Eminim hepimizin gönlünde künefenin müstesna bir yeri vardır.Güney bölgemizin bu ünlü tatlısının en iyi örneklerinden bir tanesi de Mersin'de yapılır.Ben Yürü künefeyi 3 yıldır biliyorum.Sadece künefesiyle değil,kerebiç ve börekleriyle de Mersin'in sevilen mekanlarındandır.Bu sefer kerebiçi pas geçiyorum,ama ona özel bir sefer yapacağım,size söz!!
Yürü'nün künefesi biraz değişiktir.Kadayıfı irmikle yaparlar ve çok ince ufalarlar.Peynir Hatay'dan gelir ve birçok yerde yediğiniz gibi peynir ara katman olarak tadı belli belirsiz değil,oldukça kalın bir tabaka halinde kullanılır.Fırında pişirilmez,tepside altı üstü çevrilerek pişirilir ve aşağıdaki üstü kıtır kıtır,muhteşem görüntüye ulaşır.Üstüne gezdirilen sıcak şerbetle tadı yemede yanında yat kıvamına gelir.Afiyet olsun efendim,yarasın.

Yürü Künefe
Pirireis Mah. Silifke Cad.
Salihoğlu Apt. Altı 470/B Mersin
Telefon : 324 - 326 46 91

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Adanalıyım ama iskenderunda akrabalarımın olması sebebiyle çok gideriz.Künefe yazısını okuyunca yazmadan duramadım yolunuz düşerse iskenderun petek pastanesinden yemenizi tavsiye ederim.
Antakyada ise harbiyede bulunan boğaziçi lokantasının herşeyi muhteşemdir.Sevgiler...

Oburcan dedi ki...

Sevgili adsiz okurum,
Petek pastanesini ve Harbiye'yi cok iyi biliyorum ama o tarafa yolum dusmuyor maalesef. Siz gidiyorsaniz yazinizi gonderin, yayinlayalim :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails