21 Eylül 2009 Pazartesi

ŞENÇAM KÖFTECİSİ - ANKARA

Şençam , Ankara'nın tarihi köftecilerindendir.Genelde herkes Atatürk Orman Çiftliği'ndeki yeriyle bilir ancak son yılların trendine ayak uydurarak şube sayısını artırmış ve alışveriş merkezi ağırlıklı büyümeye geçmiştir.Biz Armada Şençam'ı deneyelim dedik.Girişte yer alan salata açık büfesi pek cazip görünmedi.Ayrıca köfteciye gelip salata yemek olmazdı. 1 porsiyon Şençam köfte,1 piyaz ve 1 içecekten oluşan menüden ısmarladık. 10 TL,fiyatı ortalamada yer alıyor.Köfteler kömür ızgarasında yapılıyor.Camla kapanmış ızgaranın önünde köftelerinizi izleme şansınız var. Porsiyon olarak doyurucu.Piyaza biraz fazla soğan doğranmış,öğle yemeğinde iş alemi pek soğan yemez,yani yemese iyi olur!! Köfteler ilginç.Sulu olması güzel ancak içi dolu dolu,sanki malzeme sıkıştırılmış gibi.Lezzetide çok iyi değil. Çok beğendiğimi söyleyemem.

Hızlı büyüyen restoranlarda lezzette bir takım sıkıntıların yaşanması sık karşılaşılan bir durumdur. Ama köftelerin merkezi olarak yapıldığını ve dağıtıldığını düşünüyorum.Bu durumda her yerde aynı köfteyi yemek lazım.Ben Armada Şençam'dan memnun kalmadım ama Şençam'ın 37 yıllık ismine hürmeten bir de Atatürk Orman Çiftliği'ndeki şubesini deneyeceğim.Belki orada daha iyi bir lezzet bulabilirim.

Şençam Köftecisi

A.O.Ç No:11/C-D Ankara

Telefon : 312 - 211 10 00

Bestekar Sokak No:80 Kavaklıdere

Telefon : 312 - 467 84 85

OPTIMUM Outlet ve Eğlence Merkez Eryaman

Telefon : 312 - 281 10 00

ACITY Alışveriş Merkezi Food Court

Telefon : 312 - 387 3 888

Armada AVM B182 Söğütözü

Telefon : 312 - 219 15 25

5 yorum:

selamibeğ dedi ki...

şençam köfte'nin köfteleri istanbul yolunda gersan sitesindeki tesislerinde hazırlanır. yani her şubede yaklaşık aynı köfteyi yersiniz.
köfteleri ehven-i şer sınıfındadır. aynı klasmanda köfteci ramiz iki gömlek daha iyi köfte yapmaktadır.

Adsız dedi ki...

ankarada yenebilecek en lezzetli köfteyi şençamda yersiniz.rakipleri ve muadilleri ile mukayese bile götürmeyecek kadar lezzelidir.
Mehmet Midyeli
Ankara

şahin mert dedi ki...

şençam'ın köftelerinde baharat tadını yoğun alırsınız. Etin tadını maalesef bastırıyor.
kosova köftesi diye satılan köftenin de kosova'yla alakası yoktur; gittim gördüm biliyorum.
Ancak fiyatları fena değil.

Bülent Atak dedi ki...

Acaba ben başka bir şençam köftecisinemi gidiyorum diye düşünmeye başladım. köftesi,kokoreçi,döneri ankaradaki köftecilerin ilk üç arasında olduğu kesin.özellikle hijyen konusunda bence söz yok.armada ve optimum şubesinde cam ızgarada pişiyor köfteler yani gözünüzün önünde.personel ilgisi ve alakası ise idare eder.ama insan çalıştırmanın ne kadar zor olduğunu esnaf olanlar bileceklerdir.hariçten gazel okumanın nasıl hasis bir tutum olduğunu görmek gerekir.o yüzden eleştirinin dozunu biraz kaçmış bence.

Oburcan dedi ki...

Bülent Bey ,
yorumunuz üzerine yazımı tekrar okudum ve eleştiri dozunun kaçtığı izlenimini edinmedim. Köfteyi beğenmemişim ki , takdir edersiniz ki bu normaldir , olabilir. Yazının sonunda AOÇ'de tekrar deneyeceğimi de söylemişim.Bence yazının tamamını okuduktan sonra yorum yazmak daha doğru olacak.
Sevgiler

ShareThis

Related Posts with Thumbnails