2 Eylül 2009 Çarşamba

ÖZLER DÖNER - ANKARA

Ankara döneri diye bir döner çeşidini mutlaka duymuşsunuzdur,yaprak döner de derler. İşte o budur!!! Ankara'da döner deyince akla ilk önce Özler gelir,gerisi arkadan gelir.
Özler yıllardır Etlik'te SSK Hastanesinin karşısındaki kavşakta yer alırdı ancak son 2 yılda,artan talepten dolayı olacak, 2 şube açtı. Birinci şubesini hemen yakınında Etlik Antares AVM'nin içinde , 2. şubeyi Kızılay İnkılap Sokakta. Hatırlarsınız, Ağustos ayı içinde Başbakan Kızılay şubesinde döner yemişti.
Biz haftaiçi Antares AVM'nin food court'unda bulunan şubesine gittik ve dönerimizi yedik.Baştan uyarayım,Etlik'te bulunan merkez öğlen saatlerinde çok dolu oluyor,ister istemez gecikmeler yaşanabiliyor.Antares biraz daha tenha.
Yanında turşu ve dönerin yağına bandırılmış bazlama ile çok leziz.
Fazla söze gerek yok,Özler işte.Ufak bir hatırlatma,döneri çok lezzetli olmakla birlikte yağdan hoşlanmayanlara biraz yağlı gelebilir.Dikkat...
Özler Döner
Etlik SSK Hastanesi Karşısı
Giresun Caddesi Etlik
Telefon : 312 - 321 97 28
Antares AVM
Telefon : 312 - 322 30 62
İnkılap Sokak 19/B Kızılay
Telefon : 312 - 433 11 33

13 yorum:

selamibeğ dedi ki...

yağdan hoşlanmadığınız için tüm yemeklere "dikkat yağlı!" diyorsunuz. bu yemekler yağsız olmaz ki. en iyisi yağlı demekten vazgeçin, siz yağlarını ayıklayıp yiyin.

Oburcan dedi ki...

Yorumunuza teşekkür ederim.Yağ ile aramız pek iyi değildir doğru.Bir yerdeki yağ miktarı bana fazla gelirse bunu belirtiyorum ama çoğunlukla yağla aramın iyi olmadığını da belirtiyorum.Takdir okuyucuların tabii.

Adsız dedi ki...

SEVGİLİ OBURCAN MERHABA BEN ZAMANINDA ANKARADA OKUMUŞ VE SİZİN DÖNERİNİZDEN ÇOK BEĞENEREK YEDİĞİM BİR MÜŞTERİNİZİM. VE ŞİMDİ SAMSUNDA YAŞIYORUM BURADA BÖLE BİR LEZZET YOK. SİZDEN SAMSUN BAYİLİĞİ ALMAK İSTESEM BU DÜŞÜNCE KARŞISINDA DÜŞÜNCENİZ NE OLURDU. KONU HAKKINDA BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİ. SAYGILARIMLA

TEL: 0546 765 0765

Adsız dedi ki...

sevgili oburcan özler döner bence ankaranın en iyi dönercisi ama yanlış bilinen bir şey var.faruk koca isminin ve inklılap sokak özlerin gercek Özler Döner ile hiçbir alakası yok

drosera dedi ki...

Ankara'da dönerin tek adresi, hatırlattığınız için teşekkürler :)

dugenci dedi ki...

Aslında Etlik teki merkez yerinde Lahmacun arası döner (uzun süredir yemedim gerçi) ve/veya kapalı döneri de tavsiye ederim. Benim de bildiğim Kızılay'daki yerin bu Özler ile ilgisi yok.

Adsız dedi ki...

Çalışanları inanılmaz kabadır. Şımarıklıktanmıdır bilinmez, 1.5 porsiyon et döneri yürüyerek en fazla 5-7.5 dakika tutacak yere getirmemek için 1000 dereden su getirdiler...

Unknown dedi ki...

etlik teki merkezlerinden paket döner aldım. Döneri fena değil ancak temizli maalesef eksi bence. Zira döneri koyan arkadaş elindeki maşa benzeri alet ile döneri lavaşa koydukdan sonra "ELLERİ" ile döneri lavaş içerisinde yaydı. Ve tabiki ellerinde de eldiven yoktu. Baya bi tiksindim gerçi, ancak sırf Ankara dönerini en iyi bunlar yapıyor diye sesimi çıkarmadım. Lezzeti fena degil, ancak fiyatı baya bi pahalı ,lavaş dürüm döner 12 TL.
İstanbullu biri olarak onlarca güzel dönerci sayabilirim size, beşiktaştaki karadeniz dönercisi, aksaray-yusufpaşadaki "Dönerci Sadık" (burası favori yerlerden birisidir.) Eminönü Mısır çarşısı Mahmutpaşa ya doğru çıkıştaki dönerci, bu liste uzar gider. Ancak Ankaradan listeye girecek dönerci var mıdır , sanmıyorum.
Saygılar...

Oburcan dedi ki...

Sevgili Fuat,

Ankara'ya döner konusunda haksızlık etmeyelim , adı üstünde Ankara döneri diye birşey vardır. Dönerde size tavsiyelerim Çankaya Lokantası , Cici piknik,Özge piknik ve Anadolu lokantasıdır.
İstanbul adreslerini not aldım,gittiğim zaman denemek isterim.Teşekkürler.

Znilay dedi ki...

Bugün de Ankara'da Etlik'te Özler'in dönerini yedik. Gayet güzeldi beğendim. Yağlı olduğuna ben yine katılmıyorum :) Kadayıfı da üst düzey bir kadayıf olmamakla birlikte etin üstüne sıcak sıcak bol ceviz ve fıstığıyla iyi gitti doğrusu.

ali ihsan dedi ki...

Bursa ve istanbul'luların nedense bir döner takıntısı var. Ankara döneri diye birşey yoktur der dururlar. Tek bir cümle söyleyeceğim; döner herhangi bir ilin değil yunanistan'dan arap yarımadasına değin uzanan geniş bir coğrafyanın spesiyalitelerinden biridir. Bu coğrafyada çeşitli merkezler döneri kendi adları ve yorumlarıyla sunarlar. o yüzden taşra kompleksine kapılmaya lüzum yok.
Ankara'ya gelince.
Gerçekten de ankara'da dönerci diye tabir edeceğimiz yüzlerce yer vardır ve özelliği de kıyması çok az ya da hiç olmayan ve genelde soğanla servis yapılan, fast food kültürü oluşturmuş olmasıdır. Özler'de en iyi örneklerinden biridir.

guzelmarmara dedi ki...

Diyebileceğim birkaç şey var:

1- 5 yıldır Ankara'dayım. Meşhur dönercilerin neredeyse hepsinde yedim; açık arayla hepsi birbirinden kötüydü.

2- Nedenini açıklayalım: Tüpte pişen döneri önümüze koyuyorlar. Kömür ateşinde pişen döneri bilen bilir. Et gibi tanrının bir lütfunu tüpte pişirmek bana kalırsa ancak Ankaralılar'ın düşebileceği bir gaflet olabilir.

3- Pilavla servis edilen dönerin yanında gelen patates kızartması nedir? Burger King'de miyiz? Yanında Ranch sos da gelmeli mi?

4- Masada servis edilen döneri neden polyester tabakta yiyoruz?

5- Birisi artık Ankara dönerinin gerçekten en berbat döner olduğunu söyleyecek cesarete ne zaman sahip olacak? Dönerin lavaşta verildiği, yarım ekmeğin kızartılıp sonra döner konulduğu, kimi yerlerde dönerin etine kekik katıldığı, iskenderin pidesinin çıtır çıtır olduğu yerlere Ankaralılar hiç gitmiyor mu?

Oburcan dedi ki...

Guzel marmara,
Ankara donerine haksizlik yaptigini dusunuyorum. komurde doner yapan bircok yer var. Ayrica servis yapilan tabak lezzet iyi oldugu surece onemli degil diye dusunuyorum.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails