22 Eylül 2009 Salı

MURAT USTA'NIN YERİ - ANKARA

Her Pazar çoğu Ankara'lı bruch telaşına düşer.Acaba nereye gitsek? Şöyle açık hava olsa da temiz hava alsak , yeşillik olsa falan filan. Malum Ankara'da deniz ve boğaz olmadığı için deniz manzaralı yer bulmakta sıkıntı çekiyoruz :) Hemen herkesin ilk aklına gelen yerlerden biri İncek'tir. İncek'te bahçesi büyük , yeşilliği bol bir sürü mekan olmasına rağmen gittiğim bazılarından memnun kalmadığım için bu sayfalarda yazmadım. Bir arkadaşımın tavsiyesi üstüne İncek Bulvarı üstünde yer alan Murat Usta'nın Yerini denemeye karar verdik ve güneşli bir Pazar sabahı eşimle birlikte , aç bir halde yerimizi aldık. Yeri çok basit , Oran tarafından İncek Bulvarı'na girince otobana doğru giderken sağ tarafta.Ama hemen yakında değil,2 Çayyolu girişini de geçince.
Oldukça geniş ve yeşil bir bahçesi var.Çocuklar için de çok uygun bir yer.
Biz kahvaltımızı söyledik.Söğüş domates,sahanda yumurta,sucuklu yumurta,gözleme ve çiğ börek.Önce masaya çay geldi.Altında ispirto ocağında 1 demlik.İyi fikir,kullanışlı.
Önce söğüş.Malzemeler lezzetli.


Patatesli gözleme çok başarılıydı.Yufkadan yapılmamış,el açması hamur.İçi de çok lezzetli.

Sucuklu yumurta 1 kişilik ama sucuk miktarını biraz abartmışlar.Ama sucuk çok kaliteli.

Belki hata bizde oldu,sahanda yumurtayı tarif ettik.Yumurtaları kırın ama karıştırmayın dedik.Sanki dememişiz gibi karıştırılmış halde geldi.Neyse yenisini bekleyemeyecek kadar açım,geri göndermedim.Yine de güzeldi.

Bence buranın en başarılı ürünü çiğ börekti.Tek kelimeyle harika.Eskişehir'de yediklerim kadar lezzetli.Kim yapmışsa ellerine sağlık.Bir dahaki sefer sadece gözleme ve çiğ börek yiyebiliriz.

Tüm bu yenilenlerin üstüne 2 demlik çay içtik.Fiyat 26 TL.Bence makul,bu lezzet bunu hakediyor.
Murat Usta'nın yeri salaş bir mekan ama güzel lezzetler tadabilirsiniz.Sonbaharın geldiği bu günlerde bahçe yakında kapanır sanırım.Kapalı bölümü de mevcut.Orada görüşürüz...
Murat Usta'nın Yeri
İncek Bulvarı İncek Ankara

3 yorum:

Adsız dedi ki...

bende gittim oraya ve çok memnun kaldım. müşteri memnuyeti konusunda işin ehli oldukları belli. Benim gibi damak tadına düşkün bir insan için gerçekten harika pazar geçirdim. üstelik o gün yağmur yağmıştı üşüyüp yemeği bırakmayı planlarken bize kapalı mekanlarını tavsiye ettiler. Kapalı mekana girdiğimizde bizi çok sıcak bir ortam karşıladı. Çünkü içerinin ısıtma sistemi umduğumdan daha iyiydi. lafı uzatmaya gerek yok bu mekanı çok beğendim

Murat Ustanın Yeri dedi ki...

Evet şimdi İncek Murat Usta'nın Yeri web siteside var http://www.muratustaninyeri.com

Oburcan dedi ki...

Güzel site yapmışsınız,hayırlı olsun :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails