28 Eylül 2009 Pazartesi

BOLU MANGAL KEYFİ - ANKARA

Son zamanlarda Ankara'nın her köşesinde açılmaya başlayan Bolu mangalcılarının neden bu kadar çabuk türediğini merak ediyordum.Dün akşamüstü eşimle birlikte Balgat'taki Bolu Mangal Keyfi'nin önünden geçerken burayı bize övgüyle anlatan kuzen Alper'i aradık ve tekrar onayını aldıktan sonra içeri girdik. Pazar akşamüstü için oldukça kalabalık olan mekan beni yine şaşırttı. Arka bahçede yerimizi aldık.Masa ve sandalyeler hafif Bolu dağı havasında,ahşap banklar şeklinde.Müşteri sayısı kadar çalışan vardı,bu kadar çalışana servisin mükemmel olması lazım.
Siparişimizi verdik,piyazla başladık.Tek kişilik,belli ama fasulyesi biraz az geldi.Tadı ortalama.Fiyat 2,5 TL.

Sırada çoban salata.Bu arkadaşta ortalamada yer alıyor,fiyat 2,5 TL.

Salata ve piyazla birlikte közde domates,biber ve sarımsak geldi.Miktarı az olmakla beraber domates ve bibere gereken önemi verdik.

Burada eti,tavuğu köfteyi kilo ile söylüyorsunuz.Bu nedenle ilk seferinde fena halde yanılabilirsiniz.Aşağıdaki resimde gördüğünüz köfte 250 gram olup fiyatı 5,5 TL'dir.Ucuz değil mi? Garsona sorarsanız adam başı 350 gram diyor ama resme bakarak ölçünüze sizin karar vermeniz en iyisi.Köfte İnegöl köfte tarzı.Çok lezzetli.Her kuruşu fazlasıyla hakediyor.

Garsonun tavsiyesine uyarak köftenin yanında külbastı istedik ama köftenin tadından sonra külbastı pek kesmedi açıkçası.Resimdeki külbastı da 250 gram.Bence köfteden devam etmek gerekirdi.Veya tavuk şişler çok iyi görünüyordu,tavuk deneyin derim.Etin kilosu 39 TL,bu tabak 9,75 TL.

Sonuçta yukarıdakilere ilave 1 kola , 1 ayran ile birlikte toplam hesap 22 TL. İnanılmaz değil mi? Buraların neden bu kadar talep gördüğü belli oldu arkadaşlar.Bu fiyata bu kalitede ve miktarda yemek çok çok iyi.Hele ki külbastı yerine tavuk yeseydik hem daha lezzetli,hem de daha hesaplı yiyebilirdik.Köftenin kilosu 22 TL,kaşarlı köfte ve Adana 25 TL. 1 litrelik ayran 3 TL , ki kalabalık gelen birçokları bunu tercih ediyor,çok mantıklı.Bolu Mangal Keyfi öğle ve akşam yemeklerinde hem ağzınızın tadını hem de cebinizde kalan parayı artırabilir. Bence denemeden geçmeyin.
Bolu Mangal Keyfi
Ceyhun Atıf Kansu Caddesi No:72
Balgat Ankara
Telefon : 312 - 287 66 22
312 - 285 22 77

6 yorum:

Qte dedi ki...

of ya, gurbetciye, hemde kofte manyagi gurbetciye bu yapilir mi?? :) bayildimmm!! blogunu bulduguma- sansa buldum- o kadar sevindimki. artik burada hasret giderecege benziyorum! sevgiler.

Oburcan dedi ki...

Her zaman bekleriz efendim :)

mehmet dedi ki...

blogunuzu zevkle takip ediyorum ankarada oturan biri olarak lezzet avlarına devam lütfen:)

Oburcan dedi ki...

teşekkürler,eylemlerimiz sürecek :)

Alacakaranlık dedi ki...

Katılıyorum Fiyatı ucuz. Lakin Ben bir köfte sever olarak aynı derecede başarılı bulmadım. Köfte bir süre sonra sertleşiyor, kayış gibi oluyor. Sanıyorum Karbonat gibi maddelerden.

Adsız dedi ki...

İlk başta insanı çeken mangal sefası olmasına rağmen, hijyen konusunda sorunları var. Örneğin garsonlar elleriyle tutarak şişten etleri boşalttığını gördüm. Arzın fazla olmasından dolayı olacak, tavukları önce pişirip, istek oldukça tekrar mangala atıyorlar. Kullandıkları sosta bir gariplik var. Tam olarak çözemedim ama ancak karnınız doyduktan sonra anlıyorsunuz. Pirzolası sert oluyor. Adanası yağlı olmakla birlikte fena değil. Hizmet başarılı sayılabilir.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails