26 Şubat 2009 Perşembe

Dostlar Mantı - 100. Yıl - Ankara








Ankara'da yemek deyince benim aklıma ilk gelen yerlerden bir tanesi tereddütsüz Dostlar Mantı'dır. 100. Yıl'da benim bildiğim kadarıyla en az 10 yıldır hizmet veren bu yer mantı,gözleme,etli ve zeytinyağlı dolma konusunda her türlü övgüyü hakeder. Bu yazıyı az önce orada mantı ve dolma yemiş olmanın tarifsiz keyfi ile yazacağım... Dostlar mantı ilk girişte dekorasyonuyla sizi biraz hayal kırıklığına uğratabilir ama bu konuya hiç takılmayın. Duvarlarda kilimler,Ankara haritaları ve plastik sarmaşıklar sizi hedefinizden sakın ola ki uzaklaştırmasın. Bunları görmeyin bile. Siparişinizi vermeden önce masanıza içinde ne olduğunu tam olarak çözemediğim domates ezme gelecektir. Hafif acılı,sarımsaklı ve ekşili ezmeyi az ekmek eşliğinde tadarak açlığınızı hafiften gideriniz. Üstüne yoğurtlu ve bol domates soslu mantıyı yerken inanın bana dua edeceksiniz. Bu mantı arka tarafta bayanlar tarafından günlük olarak açılmaktadır. Buranın özel yemeklerinden diğeri dolmalarıdır. Etli ve zeytinyağlı yaprak sarma , hafif acılı zeytinyağlı Antep dolma tadılmazsa olmaz. Veya benim yaptığım gibi karışık dolma tabağı da yaptırabilirsiniz. Bugün gözleme yiyemedim ama gözlemelerini de şiddetle tavsiye ederim. Üstüne yine arka tarafta bayanlar tarafından açılan hamurla yapılan burma tatlısı veya yoğurt tatlısı çay eşliğinde yenilebilir. İstenirse pişmemiş mantı da alınabiliyor. Çok işlek olmayan bir yerde olmasına rağmen bilhassa öğlen yemeklerinde çalışanlar tarafından tamamen dolduruluyor. Benim tavsiyem 12:30 - 1:30 saatleri dışında gitmeye çalışın, daha sakin olur. Fiyatlar makul denebilir , mantı 8 TL , dolmalar 9 TL , karışık dolma tabağı 12 TL , gözlemeler 4-4,5 TL, tatlı 4 TL. Sodexho ve her türlü ticket geçerli. Pazartesi hariç hergün açıktır.

Adres : Çiğdem Mahallesi Seğmen İş Merkezi 357. Sokak No:3/22 Karakusunlar Balgat Ankara
Tel : 312 284 19 65

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Ankaraya yolum düşerse mutlaka tavsiyenize uyarım.Paylaşım için tşkler..

mehbup dedi ki...

Bende Ankarada'yım.Ama henüz bende gitmedim.. Ben iskender hastasıyım..Paylaşımınız için teşekkürler..

41 kitchen dedi ki...

çiğdem mahallesinde çok şirin bi mekandır. bundan 8 yıl önce falan açılmıştı sanırım. ben orada liseye giderken sık sık kaçamak yapardık:) şimi görünce aklıma geldi:)

Löplöpcü dedi ki...

Dün Gimri mantı, bugün dostlar mantı..
Mantı çoook şahane değildi. İçerisindeki et ufacıcıktı. Allah için domates sosu lezzetliydi. Etli yaprak sarma ve zeytinyğlı patlıcan dolma bence çok daha ses getirdi.
Burma tatlıyı almadığıma pişman oldum. Kısmet bir dahaki sefere

Oburcan dedi ki...

Bu gidişle bu seyahatte kilo alınacak , demedi deme!!! :)

Adsız dedi ki...

Domatesli ezmesi MÜTHİŞTİR!!!!!! Gerçekten yediğim en iyi ezmelerden birisi burdandır :) Mantı ve Etli Yaprak Sarması ile bağımlısı olduğum yemeklerinden sadece ikisidir!

ShareThis

Related Posts with Thumbnails