19 Temmuz 2009 Pazar

PROFESÖR - ANKARA

Kokoreç denince benim aklıma ilk önce Şampiyon gelir. İstanbul'da Taksim'de bir zamanlar her gittiğimde aksatmadan kokoreç , midye tava , midye dolma , zümküfül , kısaca ne varsa sektirmeden yerdim. Sonrasında Ankara'da Sakarya Caddesi'nde de Şampiyon açıldı da bir nebze hızımız kesildi. Ankara'da kokoreç denince ise akla 2 isim gelir , Kıtır(ki yazmıştım) ve Profesör. Gençlik Caddesi'nde başladıktan sonra zaman içinde Kızılay ve Çayyolu şubeleri ile başarısını kanıtlamıştır. Ama Gençlik Caddesi'nin yeri başkadır. Gece geç saatlerde önünde kokoreç için bekleyen bir kuyruk görürseniz şaşırmayın , kızmayın ; kuyruğa girip sakin sakin bekleyin , buna değer.
Sizi girişte karşılayan görüntü zaten hipnotize edici.
Ekmek arası kokoreçimizi aldık ,düzgün paketlenmiş , akma kokma derdi yok.
İşte budur. Hafif soslu , domatesli ve baharatlı mis gibi leziz kokoreç.
Profesör'de köfte ve midye dolma alternatifleriniz de mevcut ve köftesini de tavsiye ederim. Bu akşam 2 tane midye dolma yedim ama dolmalar pek başarılı değildi. Bunun geçici bir arıza olduğunu düşünüyorum , bir dahaki sefere tekrar deneme hakkı veriyorum.
Yarım ekmek kokoreç , 2 tane midye dolma ve ayran. 8 TL. Gecenin bu saatinde bu lezzet fazlasını bile hakediyor doğrusu.
Profesör
Gençlik Caddesi No:103/B Anıttepe
Telefon : 312 - 231 60 74
Bayındır Sokak No:11 Kızılay
Telefon : 312 - 430 70 10
Marmara Sokak No:20/D Sıhhiye
Telefon : 312 - 433 43 23
Çayyolu Köyü Girişi 8. Cadde No:116 Çayyolu
Telefon : 312 - 235 60 10

6 yorum:

paytheman dedi ki...

bu kadar mekan bilen birisi olarak büyük ihtimalle biliyorsundur ama pikoleti denemediysen eğer tavsiye ederim gençlik caddesinde afiyet olsun :)

Oburcan dedi ki...

Pikolet'i biliyorum ama hiç gitmedim.Bu demektir ki yakın zamanda gideceğim.İlginize teşekkürler , tavsiyelerinizi beklerim...

drosera dedi ki...

Katılıyorum. Pikolet, kesinlikle 1 numara..

Adsız dedi ki...

Bugün öğlen evde aç otururken bu yazı düştü önüme ve bi an önce gittim yedim. ((: (Daha önce hep önünden geçmeme rağmen yememiştim.)ve gerçektende süppperr.Sonra 2 yanına gidip pikolettende tadıcakdım lâkin hem doymuştum hemde aç gözlülük olur diye gidemedim.Elinize sağlık ((: çok güzel yazıyorsunuz.Takipteyim. (:

Adsız dedi ki...

haa..bu arada ben bugün sordum midye var mı diye ? yok dediler. =/

Oburcan dedi ki...

Sevgili Mert,
afiyet olsun. Bu blog'u ac karnina okumayi pek tavsiye etmiyoruz :) mekan tavsiyelerine acigiz!!
Sevgiler
oburcan

ShareThis

Related Posts with Thumbnails