26 Mayıs 2009 Salı

KITIR - ANKARA

Kıtır başlığını okuyan birçok Ankara'lının kalbinde ve beyninde kıpırtılar olduğuna bahse girerim!!! Ankara'lı olupta Kıtır'da anısı olmayan birisine rastlamak zordur. Ankara'lılar bir yana , hayatının bir döneminde Ankara'da yaşamış çoğu kişinin de mutlaka Kıtır'da anısı , bira içmişliği vardır. Burası mekandır dostlar , tüm duygularımızın mekanıdır.

Tunalı Hilmi Caddesi'nin girişinde sol tarafta yer alan Kıtır'ı ben 20 yıldır bilirim de , öncesi ne kadardır onu bilemem. 20 yıldır aynı dekor , gelişen ama benzer müzikler , değişmeyen lezzetleriyle tam bir Ankara klasiğidir. İnternette zaman zaman dolaşan "Ankara'lı olmak" konulu mail'lerde mutlaka Kıtır'ın adı geçer. Sözün özü bira , kokoreç , midye , kumpir ve dahası Kıtır'da bizi bekler.

Dedik ya Ankara klasiğidir diye , Kıtır'a gidince adettendir , hemen kulplu bardakta buz gibi bira alınır , illa ki Efes , başka bira mı var memlekette!!!


Zaten hafiften aç gidilir , midye dolmalar cazip , kendi üretimleri. Tadına doyum olmaz.


Midyelerin ardından gelelim Kıtır klasiğine , kokoreç... İstanbul'da Şampiyon ne ise Ankara'da Kıtır odur. Kokoreçin zirvesi burasıdır. Bira ve acılı kokoreç birbirini tamamlar , mideniz bayram eder , zihniniz açılır.
Burada gördüğünüz resimler Kıtır'ın spesiyalleridir Bunların haricinde tadına kesinlikle kefil olabileceğim kumpir çeşitleri ve tavuk yemekleri de mevcut. Gündüz saatlerinde kısmen daha sakin olan Kıtır , akşamları müziğin artan sesiyle pub havasına bürünür. İçerisinin fazla büyük olmaması nedeniyle benim gibi sigara içmeyenler sıkıntı yaşarlar. Yan tarafında ufak bir balkonu ve tek sıra halinde dizilmiş 5 masası bulunmakta , üşümezseniz ve dar mekandan sıkılmazsanız iyi bir alternatiftir. Fiyatlar uygun diyeceğim ama detaylı fiyat veremeyeceğim çünkü dün akşamın faturasını arkadaşım Barış benden önce ödemiş ve tüm ısrarlarıma rağmen rakamı öğrenemedim. Bu arada Kıtır'ın ilk şubesi Çayyolu Park Caddesi'nde geçen yıl açıldı. Orası biraz daha modern dekore edilmiş ve menü daha zengin. Daha fazla balık , sandviç ve yabancı mutfaklardan seçmeler mevcut. Doğal olarak fiyatları da daha yüksek. Ama eğer Kıtır'a ilk defa gidecekseniz illa ki Tunalı 'ya gidin. 1. ders için bu şart. Gitmeden de Ankara'lıyım falan demeyin sakın!!!
Kıtır
Tunalı Hilmi Caddesi No:114
Kuğulu Park yanı
Kavaklıdere Ankara
Telefon : 312 - 426 01 37
Kıtır Çayyolu
Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi
Park Caddesi Adalararası Sokak No:1/B
Çayyolu Ankara
Telefon : 312 - 240 92 66

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Hocam bildiğim kadarıyla Park Caddesi'ne açılan mekan Kıtır'ın isim hakkını 300 bin lira gibi ciddi bir rakam vererek satın almış bir girişimciye ait. Menü ve ortamdan da belli oluyor zaten.

süha dedi ki...

kıtır ankara'da başka bir mekana nasip olmayacak kadar kıdemli bir mekan. tam 30 senelik!
hacı gençlik caddesine açılalı beri kıtır'ın kokorecini artık yemiyorum.fazla acılı ve yağlı çünkü. Ama diğer ürünleri, bilhassa kumpiri ve hele ki çifte kaşarlı fırınlanmış karışığı candır. bir de efes birasını (her ne kadar efes te artık birasını çok bozmuş olsa da) en soğuk ve leziz burada içebilirsiniz.

Oburcan dedi ki...

Efes'in birasını bozduğu görüşüne katılmıyorum ama Kıtır konusunda hemfikiriz. Tunalı Kıtır'da yıllar önce pilavüstü kokoreci ilk isteyen kişinin ben olduğumu iftiharla söyleyebilirim :)

süha dedi ki...

Efes'in birasını bozduğu kişisel bir fikir değil. artık sağır sultanın bile bildiği, efes'in %100malttan bira üretmek yerine süreci hızlandırıp kar marjını yükseltmek için içeriğine glikoz şurubu, pirinç gibi orijinal birada olmaması gereken malzemeler eklediği. Özellikle glikoz şurubunun midede yarattığı yanma hissi bir yana zararlarını bilmeyen kalmadı. şöyle ucuz yollu bir tatlıcıya giderseniz muhtemelen şekerden 10 kat ucuz glikoz şuruplu bir baklava yersiniz ve mideniz büyük ihtimal feci yanar.
işte bu yüzden efes'i bu uyanıklığı ve küçük hesapçılığı için bir süreliğine içmeme kakarı aldım ve %100 malt içerikli tuborga yöneldim.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails