19 Nisan 2009 Pazar

ÇİBÖREK EVİ - ESKİŞEHİR

Eskişehir benim için hep şaşırtıcı bir kent olmuştur. Burayı hiç bilmeyen birisi bile şehirde 1 saat dolaşsa size söyleyeceği ilk şey üniversitenin etkisi ve öğrenci nüfusu olacaktır. Benim kastettiğim şey tam olarak bu değil. Eskişehir'in aynı zamanda çok geniş bir yemek kültürü ve buna paralel olarak çok kaliteli restoranları var. Burada , bir çok şehrimizde göremeyeceğiniz kadar hayat var , enerji var , lezzet var. E doğal olarak lezzet neredeyse , Oburcan orada!! İçeri girin de keyfini beraberce sürelim...

Efendim Eskişehir dendiğinde ilk aklımıza gelen şeyin çiğ börek olacağından hareketle , Eskişehir turumuza güzel bir çiğ börekle başlamayı uygun buldum. Mekanımız Eskişehir Çibörek Evi , yazım hatası yok , çibörek. Eskişehir'in Bursa yolu çıkışında sol tarafta 7. kilometrede yer almakta.
Burası tatar mutfağı ile ünlüdür. Menüyü incelediğinizde neler varmış size söyleyeyim , çorbalardan sorpa ve kaşık börek. Etlerden et savutu , kol sarma , kökrek dolma , tatar tandır. Bunlara ilave olarak ızgara çeşitleri. Hamur işlerinde tabiki çibörek , sar burma , kavurma börek , göbete. Tatlı olarak Kırım baklavası ve katlama. Takdir edersiniz ki sıska!! Oburcan'ın bunların alayını tek seferde tatmasına ve siz sevgili dostlarına anlatmasına imkan yok. Bu nedenle lisedeki sınavlarda olduğu gibi bildiğimiz sorudan başlayalım , ben de bildiğim yemeklerden başlayacağım. Mekana geldik , bugün hava güzel , kapalı alan da ferah ama bahçe harika. Siparişimizi verdik , başladık beklemeye. Az sonra dilimlenmiş ekmekle beraber biber turşusu ve özel bir salça geldi. Bunlara dalıp kendinizi tıkamayın , aman!!
Önce meşhur çibörek. Tabakta 2 tane olduğuna bakmayın siz. Ben köfte de söylediğim için bunu az aldım. Normalde 1 porsiyonda 5 tane çibörek var ve fiyatı 5 TL. Bu fiyat Eskişehir için çibörekte biraz yüksek bir fiyat olmasına rağmen kalite sizi memnun edecektir. Çibörek rengi açık , kızartma olmasına rağmen hiç yağ çekmemiş , ağır gelmiyor.

Eskişehir'de çibörekten sonra çok rastlayacağınız 2. tür köftedir. Burada 50-60 yıllık köfteciler bulabilirsiniz. Sırada köfte var ama yalnız olmaz. Önce piyaz. Piyaz da sınıfı geçer. Malzemeler taze ve lezzetli.

Ve son nokta,köfte... Köfteler tombul köfte boyutunda , oldukça kalın ama tam kararında pişmiş. Lezzet ise tarif edilemez. Hafif bir İnegöl köfte tadı alınıyorsa da tam olarak İnegöl denemez. Yumuşacık ve içi çok sulu. Yanında ızgarada ısıtılmış ekmek dilimleriyle iyi gitti. Önce ekmeği bastırın köfteye , suyunun tadına bakın derim. Sadece bu köfte bile doyurucu , fiyatı 10 TL.


Tatlılardan bahsettik ama yine tatlıya yerimiz kalmadı. Onu da gelecek sefere tadacağız. Bu yemeklerin tamamı , yanında 1 kola ile birlikte 20 TL hesap geldi. Hak etti mi , hem de her kuruşunu. Ustaların ellerine sağlık.
Eskişehir Çibörek evi burada başladı ve şu anda 3. şubesini de açtı. Kalite ve lezzet her zaman halkımızdan takdir görüyor , işte kanıtı. Çok şanslısın Eskişehir , afiyet olsun.
Eskişehir Çibörek Evi
Bursa Yolu 7. km
Telefon : 222 - 315 03 76
Hasan Polatkan Bulvarı No:97
Telefon : 222 - 233 16 16
Kanatlı Alışveriş Merkezi
Kat:3 No:21
Telefon : 222 - 231 94 94

5 yorum:

Gülfem dedi ki...

Merhaba, blogunuzu blog yarışmasına katılan bloglara bakarken gördüm. Ne hoş. Biz de bu yaz Eskişehir'e gittik; çiğ börek yemeğe. Ama nerede yiyeceğimizi bir türlü bilemedik. Keşke sizi daha önce keşfetseymişim:)
Benim de bir blogum var, yemekle ilgili. www.hafiftarif.com
Bana da beklerim, ilginizi çekebilir. Hatta ben de yemek dalında katıldım yarışmaya.

Löplöpcü dedi ki...

Eskişehir Çibörek Evi'ne tekrar gidersen "Kuzu Sorpa" diye bir çorbaları var, mutlaka içmeni tavsiye ederim.

istanbuldan22 dedi ki...

Mükemmel bir öneri olmuş, bizde gittik buraya sizler için ek bilgiler vermek istedim; kanatlı şubelerini alış-veriş merkezinin durumu dolası ile kapatmışlar çibörekleri gerçekten enfes; internet siteleride www.ciborekevi.com

Hande dedi ki...

Hasan Polatkan'daki şubelerine gitme gafletinde bulunduk bayramın ikinci günü..Hiç memnun kalmadık ailecek..Kesinlikle Hasan Polatkan'daki şubelerine gitmenizi önermem..Üstelik işletme sahibine şikayetimizi belirttiğimiz halde bir de bizi terslediler..Yemek vs. önemli değil,önemli olan misafirperverlik diye düşünüyorum herşeyden önce..

Oburcan dedi ki...

Hande,
maalesef şubeşleşme beraberinde bu tip sorunları da getiriyor.Her şube ayrı telden çalıyor.Ama ne olursa olsun müşterinin terslenmesi hoş bir durum değil.Umarım bu hataları tekrarlamazlar.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails