26 Nisan 2009 Pazar

KÖFTECİ KOCA USTA - ESKİŞEHİR

Eskişehir turumuza devam ediyoruz. Eskişehir'in köftecilerinin en eski ve ünlülerinden bir tanesi olan Koca Usta'dayız. Koca Usta , tren garı bölgesinde yer almakta olup , 1955'te İlyas Kök tarafından kurulmuş ve günümüze kadar başarıyla gelmiş. Artık 3. kuşak olan Erol Kök tarafından işletilmekte. Köfteleri tamamen kendi üretimleri ve formülü sır gibi saklanmakta. İşlerinde ne kadar konsantre ve başarılı olduklarını anlamak için dükkana girmeniz yeterli. Bu minik dükkanda sadece köfteyle bu kadar yıl ayakta kalabilmek ve ününü korumak her babayiğidin harcı olmasa gerek.

Girişte sizi az sonra köftenizin pişeceği kömür ızgarası karşılamakta.

Köftemizi söyledik , ustamız ızgaraya attı , köftelere ekmekler de eşlik ediyor. Hiç aç olmasam bile bu manzara karşısında dayanmam zor!!

Masamıza geçtik. Masada bizi hafif acı biber turşusu bekliyor. Ama tüm iştahımı köfteye saklıyorum.
Ve köftelerim geldi. İtiraf etmek gerekirse tabak son derece sade ama kokusu dayanılmaz.

Köftelerin yanında domates ve soğan da geldi. Hafif kızarmış ekmek eşliğinde hepsini midemde birleştirdim!!
Şu anda bu sade ve küçük dükkanın nasıl olup ta 1955'ten beri süregeldiğini anlamış durumdayım dostlar. Bu konudaki düşüncem daha da kuvvetlendi. Siz iyi birşey yapıyorsanız , iyi bir lezzetiniz varsa , hizmetinizden ödün vermiyorsanız , insanlar mutlaka sizi buluyor ve bu noktada dükkanınızın yerinin , büyüklüğünün önemi kalmıyor.
Uzun lafın kısası ; Eskişehir'deyseniz sorun yok , dükkan sizin. Ama yolunuz Eskişehir'den geçerse , bence ufak bir mola verin ve bu lezzeti tadın. Pişman olmazsınız.
Köfteci Koca Usta
İstasyon Caddesi No:25 Eskişehir
Telefon : 222 - 231 25 26

3 yorum:

zerrin - misss dedi ki...

Eskişehire gittiğimde ilk gideceğim yer aşağıdaki çiğ börekçi olacak :) orası kesin..

İstediğiniz gibi pizza hamuruna ulaşamadığınızı söylemişsiniz. Benim son verdiğim tarif daha çok italyanların ince dediği cinsten birr hamur oluyor. Ama eğer biraz daha kalın olsun derseniz sayfamda pizzalar kategorisi altında birkaç hamur tarifi daha bulabilirsiniz. Bu sonra tarifimdeki hamur eğer bu kadar ince açılırsa üstü malzemeyi kaldırmaz.. SÖylemeden geçmek istemedim..

Umarım yapar ve beğenirsiniz.

sıcacık sevgiler.

Köfte Demişken dedi ki...

Köfte deyince Köfteci Ahmet'in köftesinin zikredilmemesi ilgimi çekti. Odunpazarı'nda Atlıhan'ın tam karşısında bir kaç evin alt katlarının birbirine açılması ile birkaç salonda hizmet veren Köfteci Ahmet'te 1,5 Köfte-Piyaz-Şıra içmek ve akabinde köftenin muhteşem lezzeti yanında nazar boncuğu olacak vasat tel kadayıfı yemek gelenek haline gelmeli, herkes tatmalı...

Oburcan dedi ki...

Köfteci Ahmet'i kaydettim.İlk Eskişehir seyahatimde ,muhtemelen haftaya,ziyaret edeceğim. Bu arada başka tavsiyelere de açığım,teşekkürler.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails