20 Ocak 2011 Perşembe

URFALI KEBAPÇI KEKO - ANKARA

Kazım Karabekir Caddesi'nden her geçişimde Keko'nun önünde sıra sıra dizili arabaları gördükçe buraya gelmem gerektiğini düşünürdüm ama yolum bir türlü uygun vakitte düşmezdi. Nihayet bir öğle vakti 2 kişi Keko'ya gelebildik. 
Arabamızı kapıdaki görevlilere verdiğimiz için park sıkıntısı yaşamadık. İçerisi çok büyük. Nedeni ise eskiden bahçe olan yerin üst ve yan taraflarının kapatılarak kapalı alana çevrilmiş olması. Biraz serin oluyor ama idare ediliyor. 
Masadaki yazı duvarı da süslüyor.

Menü kebap ve pide çeşitlerinden oluşuyor.

Siparişin ardından öncüler masaya geliyor. Domates ezme hafif acılı , kebapçılarda sık rastlanan bir lezzeti var. Standart dersem yanlış olmaz ama bunu kötü anlamda söylemedim. Güzel.

Salata hakkında fazla söze gerek yok , fotoğrafta da görünüyor. Çok kötü!!!!! Malzemelerin mevsimi olmayabilir , malzeme kötü olabilir , hepsi anlaşılır. Ama kötü malzemeyi bile bile müşteriye vermek en kötüsü. Şu sofrada salata olmasa da olur. Hatta deseler ki güzel malzeme bulamadık , salata veremiyeceğiz , daha da şık olurdu.

Bulgur fena değil. Üstündeki salçalı sos İskender'de de kullanıldığı için hazır. Şahsen ben bu sosu severim ,  afiyetle yedim ancak arkadaşım yemedi. Miktarı biraz fazla kaçmış.

Tarator zor bir meze değil , lezzeti güzeldi.

Her ne kadar rengi benzemese de aşağıda gördüğünüz humus. Ve kötü bir humus!!

Keko'ya ilk defa geldiğimiz için 2 kişilik karışık kebap istedik. Gelen tabak insanın gözünü doyuruyor. Çeşitler Adana , tavuk ve kuzu şiş , patlıcanlı kebap , döner ve lahmacun. Çeşit bol ve miktar çok. Gelelim lezzete : içlerinde en beğendiğim döner oldu. Oldukça lezzetli , yumuşak ve az yağlıydı. Gelecek sefer sadece döner yemeyi düşünüyorum. Lahmacunun hamuru incecik , içi lezzetli ama çok beklemiş , buz gibi!!! Lahmacuna yazık olmuş!! Tavuk ve kuzu şiş yumuşak ve lezzetliydi. Hafif bir terbiyesi vardı , beğendik. Adana kebap tahminlerimin çok altındaydı. Adana kebabın o karakteristik tadına sahip olmayan , baharat içinde bir etti yediğimiz. Keza patlıcanlı kebap akılda kalmayacak kadar silikti. Tüm bu etlerin altında komple bulgur kaplıydı.

Madem bu kadar yedik , tatlıyla tamamlayalım da eksik kalmasın fikrinden yola çıkarak künefe istedik. Şunu söyleyebilirim : künefe Ankara'da yediğim en iyi künefelerden biri olabilir Dİ , buz gibi gelmeseydi. İçindeki tuzsuz peynirin tadı enfes. Ama bir künefe nasıl böyle soğuk servis edilir , nasıl bu kadar özensiz ve dikkatsiz olunur anlayabilmiş değilim. Garsona sorduğumuzda künefenin soğuk servis edildiğine dair kısa ve desteksiz bir açıklama dinledik. Künefeye çok yazık oldu.

Açıkçası Keko'da bu kalabalığın hakkı olan lezzeti bulamadık. Lahmacun ve künefenin bu kadar güzel olduğu bir yerde soğuk servis edilmesi insanda şüphe uyandırıyor. Demek ki işletmede kontrol mekanizması işlemiyor. Gidecekler bu noktaları gözönünde bulundurarak sipariş aşamasında tembih etseler iyi olacak.
Keko 24 saat açık , kredi kartı ve tüm yemek fişleri geçerli.

Urfalı Kebapçı Keko
Kazım Karabekir Caddesi No:112/F
İskitler

Alınteri Bulvarı
11. Cadde No:41
Ostim  Ankara
Telefon : 312 - 385 53 50

16 yorum:

todor dedi ki...

sonuç; zaman kaybı yani.
tek merak ettiğim künefenin soğuk servisi ile ilgili ne dediği????

Oburcan dedi ki...

Serbetin soguk servis edildigini , bu nedenle soguk olmasinin noal oldugunu soyledi :)

ankaraguclufatih dedi ki...

Malesef bizlerde senin gibi düşündük içeri girdik ama dışardan göründüğü gibi değilmiş, girdiğimize pişman olduk bizlerde umduğumuzu göremedik. İlerde solda bulunan tavacı fettah usta var orayıda tavsiye ederim.

Oburcan dedi ki...

Fettah usta... Tamam kaydettim.. Sagol

ankaraguclufatih dedi ki...

Fettah ustayı kaydetmişken, aklıma geldide abi, şu bizim fatih bakkalı, meşhur kavurmacı, yaşar usta, adem doruk alabalık, çengelhan, bunlara ne zaman gidecen, 7-8 ay oldu nerdeyse. En kısa zamanda gidersin inşallah.

Oburcan dedi ki...

Fatih biliyorum ama gidemedim. Aklimda, gidecegim, soz :)

Karma Has kicked My Ass dedi ki...

Oburcan bu yazın google readerda görünmüyor neden ki acaba?

Oburcan dedi ki...

Epicurious haklısın , ben de göremedim. Nedenine bakacağım. Bir spnraki yazıyı yarın yazarım, o zaman daha iyi anlaşılır. Uyarı için teşekkürler.

tathar dedi ki...

Anakara da en gereğinden fazla değer biçilmiş kebapçısı.

Oburcan dedi ki...

Tathar, yorum icin tesekkurler.

Löplöpcü dedi ki...

Obur abi, yap bir antep organizasyonuda, sana kebabın kralını yedireyim :)

Oburcan dedi ki...

Super olur Semih. Bi haftasonu yapsak?

nihalasli dedi ki...

Iste bu yuzden bu blog okunmali bir yere gitmeden:)

Oburcan dedi ki...

Nihalasli,
Tesekkur ederim . Elden geldigince faydali bilgiler vermeye calisiyorum. Onceden yazilan yerler icin de yeni giden okurlarin yorumlari onem kazaniyor, guncelleme acisindan.
Selamlar

banushka dedi ki...

ilk defa fırsat bulup gidemediğime sevindim :) Adana konusunda Efsane Professor Sadık Usta'yı önereceğim bende... Yeri Küçük Esat'ta Büyük Kolej'e gelmeden önce... Oburcan'a yakışır diyeyim :)

Oburcan dedi ki...

Sevgili Banushka,
Oburcan Sadik Usta'ya gitti ve yazdi , uzun zaman oldu. Yeni onerilerini beklerim. Tesekkurler

ShareThis

Related Posts with Thumbnails