3 Ocak 2011 Pazartesi

T TERRASSE - ANKARA

 2011'in ilk mekan yazısında son zamanların en güzel keşiflerinden birini yazmanın heyacanını yaşıyorum dostlar. T Terrasse Yaşamkent'te 1 yıldır faaliyette ve Çayyolu'nda oturan benim bile bilmediğim bir yer. Damak zevkine güvendiğim arkadaşların öve öve bitirememesi üzerine listemize girmişti. Güzel bir haftasonu. Kahvaltıyı kaçırdık ancak yüksek motivasyonumuz bizi öğle saatlerinde T Terrasse'a sürükledi.
Benim tarifim sayesinde kolayca bulabileceksiniz. Eskişehir yolundaki trafik ışıklarından Yaşamkent'e dönünce 2 defa sağa dönmeniz yeterli , tabelalar sizi ulaştıracak.  


Burası tek katlı bir yapı. Geniş bir bahçesi var. Yılbaşı kutlamalarından kalan ışıklar halen duruyor.
Bu bahçenin yaz aylarında çok keyifli olacağını tahmin etmek zor değil!!!
Tavan yüksek. İçerisini bir kuzine ve bir şömine ısıtıyor. Şömine her daim yanıyor. Dekorasyonda ahşap ve taş kullanılmış. Sandalyeler ve sedirler mevcut. Oldukça rahat. Girişte bizi işletmenin sahipleri Tülay hanımlar karşılıyor ( ikisinin de ismi Tülay). Sıcak bir karşılama ve minik sohbetin ardından masamıza geçiyoruz. 
Şömineye yakın bir masa seçiyoruz. Uzaktan tatlı bir sıcaklık yayılıyor içeriye.
Biz kahvaltı için geç gittiğimizi düşünüyoruz ama bazı masalarda kahvaltı devam ediyor. Pişen gözlemeler bize de ikram ediliyor. Eh ikramı geri çevirmek olmaz :)  Yeri gelmişken kahvaltıdan bahsedelim. Açık büfe olmadığını mutlulukla söyleyebilirim. Kişi sayısına göre tüm malzemeler masanıza geliyor. Kahvaltıda 3 çeşit peynir (beyaz , tulum ve kaşar) , ev yapımı reçeller , zeytinler , bal , kaymak , gözleme , tereyağda yumurta ve sınırsız çay var. Daha önce kahvaltıyı deneyen arkadaşların çok beğendiğini belirtmem gerek.
Peynirli , ıspanaklı ve patatesli gözlemelerden birer parça alıyoruz. Gözlemeler yufkadan değil , elde açılmış. Genelde gözleme tercihim patateslidir ancak burada hangisi en güzel karar vermek zor. Peynir harika. Patatesli , hafif baharatlı içiyle kendini ayırt ettiriyor. Ispanak gözlemede çok kullanılan bir malzeme olmamasına rağmen çok yakışmıştı , beğendim.
Mantı diğer yemeğimiz. Oldukça fiyakalı bir sunumla geliyor.
Ve işte T Terrasse mantısı. Mantı kendi üretimleri. Hamuru ince ve içindeki et miktarı gayet tatmin edici. Kasaptan alelade kıyma alıp kullanmak yerine parça etten kendileri kıyma haline getirdikleri için ağızda tadını alıyorsunuz. Mantıda en beğendiğim nokta ise sosunda kullanılan tereyağı. Diyarbakır'dan gelen tereyağı gerçekten çok farklı. Mantının tadına büyük katkı yapmış. Bu kalitede bir tereyağını İskender lokantalarında bile bulmak zor. Son zamanlarda yazdığım İskender yazılarında genelde bu konuyu dile getirmiştim. İnsanın "nerede o eski tereyağları" diyesi geliyor. Mantı için özel not : kullanılan yoğurt miktarını  fazla buldum. Tabağın genel sıcaklığını da düşürüyor. Benim tercihim daha az yoğurt , daha sıcak mantı.
T Terrasse'ta yapılan diğer bir geleneksel lezzetimiz çiğbörek. Eskişehir yazılarında çok iyi örneklerini yazdığım bu çok sevdiğim lezzetin de hakkını vermişler. Hamuru incecik ve kızartması çok iyi. Hiç yağ çektirilmeden kızartılmış. Öyle ki üstünde geldiği peçeteye hiç yağ bulaşmamış olması şaşırtıcı. İç malzemesi de yeterli ve lezzetli. İçinde kıymaya ilave olarak maydanoz da buluyor. Eskişehir'de yediğim çiğböreklerde olmayan maydanoz çiğböreğin tadını zenginleştirmiş ama sevmeyenler de çıkabilir. Bilginiz olsun.
Tüm bunların yanında kendi üretimleri olan 1 tabak turşu ikramı ile yemeğimiz son buluyor.

T Terrasse mantı , gözleme ve çiğbörek ile gönlümüzde taht kurdu. Mantısı Ankara'nın en iyi mantıları arasında sayılabilecek kadar güzel. Bunların yanında ızgara çeşitleri de mevcut. Yaprak ciğer de tavsiye edilen lezzetler arasında. Hepsinden öte işletmenin butik anlayışı ve kalite arayışı hoşuma gitti. Kullanılan her malzeme bir takım arayışların sonucunda ulaşılmış ve doğal olarak son derece kaliteli. Erzincan'dan tulum , Diyarbakır'dan tereyağı , zaman zaman Van'dan otlu peynir geliyor. Gelen bu kaliteli malzemeler de usta ellerde çok güzel ürünlere dönüşüyor. Bu anlayışın değişmemesini ümit ediyorum.
Fiyatlar şöyle : kahvaltı 19 TL , mantı 10 TL. Alkollü içeceklerin de mevcut olduğunu not ediniz.

T Terrasse
Yaşamkent Mahallesi
50. Cadde 3247. Sokak No:2
Çayyolu  Ankara
Telefon : 312 - 217 62 66

14 yorum:

Unknown dedi ki...

yine gece 11 operasyonu. artık kasıt olduğu kesinleşti. Çorba bile kurtarmayacak. Oburcan bizi diskoya götür :D

Oburcan dedi ki...

:)

isasizikorusun dedi ki...

sizle nette rastgele karşılaştım ve artık sürekli takipçiniz oldum yazılarnızı okuyor ve okutuyorum.başarılar dilerim

Adsız dedi ki...

Çayyolunda olmasına rağmen burayı bende bilmiyordum!!en kısa zamanda deneyeceğim.üstelik şu yanan şömine kışın kesin süper oluyordur:)Diğer yemekleri nasıldır acaba??

Burcu.

Oburcan dedi ki...

Sevgili Milivra,
Ilgine tesekkur eder , Yorum ve onerilerini beklerim.
Sevgiler

Oburcan dedi ki...

Burcu,
Izgaralarini denemek lazim. Gidersen yorumlarini beklerim :)

todor dedi ki...

mantı sevmem ama çiğ börek offff
valla canım çekti.

Oburcan dedi ki...

Manti sevmeyen zihniyeti kiniyorum!!! :)

Hande Ne Yapıyor? dedi ki...

evlenince o taraflarda oturacağım ya seneye, yemek becerilerimi geliştiremezsem iyi oldu bu alternatif:P:P

Oburcan dedi ki...

Buraya gidersen hic ogrenemezsin :)

Löplöpcü dedi ki...

Abi biraz önce evde mantı yaptık. Annem yoğurt olayını aynen şöyle çözüyor. Öncelikle yoğurdu mantıyı yemeden 1 saat önce dolaptan çıkarttı. Sarımsak ve tuzu ekledikten sonra, mantının haşlama suyundan aldığı azıcık su ile karıştırdı ve yoğurdu hem ısıtmış hemde sulandırmış oldu. Bunu yapmaktaki en önemli sebep, üzerine konan erimiş tereyapının soğuktan etkilenerek tekrar donmaması. Mantının üzerindeki donmuş tereyağından daha kötü bir şey olamaz!
Not: Sırf bu yüzden Bursa'daki iskenderciler yoğurdu tabağın sadece bir kenarına koyar.

Oburcan dedi ki...

Semih güzel çözümmüş,herkese duyuralım. Yeri gelmişken şu notu iletelim,bu hafta tekrar mantı yemek için gittim,yoğrt miktarı normaldi. İlk seferinde bir yanlışlık olmuş. Ama senin metodu tüm mantıcılara duyuralım.Zira soğuk yoğurt ve sıcak tereyağı bulşması tehlikeli!!!

serap dedi ki...

Balgat ta bulunan Konakbay çibörek ve mantı evini tek geçerim. yaşlı bir karı koca işletiyor. tereyağını kendileri yapıyorlar. tabiiki mantıyıda kendileri büküyor. salaş bir yer ama lezzetler süper. sadece çibörek ve mantı var. tavsiye ederim. Ama burayıda deneyeceğim. fikrimi sonra yazarım.

Oburcan dedi ki...

Konakbay'i duydum ama bir turlu gidemedim. Artik is yerim Balgat'a yakin. Semih(Loplopculer) ve Kaan'la(Anadolu Gurme) bir tur yapalim. T Terrasse hakkinda yorumlarini beklerim

ShareThis

Related Posts with Thumbnails