25 Ocak 2011 Salı

PEÇENEK KEBAP - ANKARA

Blog'umuzun okuyucularından ve zaman zaman değerli yorumlarıyla katkı yapanlardan Ümit'in ısrarlı tavsiyeleri sonunda nihayet Peçenek'e gittim. Ve gördüm ki benden başka herkes önceden keşfetmiş burayı. Bir kalabalık ki sormayın gitsin.
Peçenek Kebap , Etlik Kasalar'daki eski otogarın içinde yer alıyor. Daha önce yanıbaşındaki Bolu Akın Lokantası'nı yazmıştım ama maalesef Peçenek'i görmemişim. Halbuki kalabalık aynı kalabalık , önündeki araba bolluğu aynı bolluk.
Bir öğle vakti Peçenek'e gittim ancak yer bulmak zor. İçerisi ve kapalıya çevrilmiş bahçe çok küçük sayılmasa da talebi karşılamaktan uzak. Nasıl derler , tıklım tıklım. Ben de 4 kişilik bir masada yer buldum ve oturuverdim , tabi masamı 2 beyefendi ile paylaştım. İyi de oldu , Peçenek'in buralarda ne kadar popüler olduğunu onlardan dinledim.
Peçenek'te esas ürün döner. Bunun yanında pide ve ızgara çeşitleri var. Ama müşteriler döner ve pideyi tercih ediyor.
Dönerin görüntüsü güzel ama yanıbaşında durup kokusunu da almanız lazım. Ustayla o yoğun anında ayaküstü sohbet etme şansım oldu. Eti Kızılcahamam'dan alıyorlarmış , süt danadan yapılıyormuş.

Az sonra 1,5 porsiyon dönerim masamda. Görüntüsü cezbedici , kokusu davetkar. Lezzeti süper. Son zamanlarda yediğim en iyi döner. Odun ateşinde yapılmamasına rağmen bu kadar lezzetli bir döner ancak çok kaliteli et sayesinde olur. İçinde yağ oranı az değil ama etine yağına bakmadan yeniyor. Zaman zaman bunun kuzu eti olabileceğini bile düşündüm. O kadar lezzetli.  Altındaki lavaşı da  harika , incecik. Dönerin yağını çektiği için iyice yumuşamış. Biraz döner etiyle dürüm yapılarak afiyetle yeniyor.


Açıkçası kıymalı pide yemedim , ustayla konuşurken önüme kondu , kesildi ve servis edildi. Bu fırsatı kaçıramazdım , fotoğrafını çekmekle yetindim. Prensip olarak yemediğim hiçbir şeyi yazmıyorum. Lakin kokusuna ve dönerin altındaki lavaşa bakarak pidenin de çok başarılı olduğunu söylemem yanlış olmayacak.

Peçenek'in döneri cennetten çıkma bir lezzet. Bunu çok önceden keşfetmiş bölge çalışanlarının ilgisinden belli oluyor zaten. Bu ilgiyi sonuna kadar hakediyor. Ustaların ellerine sağlık diyor ve başarılar diliyorum.
Fiyatlar şöyle : döner 10 TL , pideler 6-7 TL.
Sevgili Ümit bu güzel keşif için çok teşekkür eder , yeni tavsiyelerini beklerim :)

Peçenek Kebap
Etlik Eski Garajlar
No:89
Keçiören  Ankara
Telefon : 312 - 342 05 87

11 yorum:

sihirlirloklava dedi ki...

zaten Ankara dönerinin üzerine tanımam...dediğin gibi kokusu da bir başka güzeldir...Burayı ben de hiç bilmiyorum..teşekkürler tanıttığın için..

Adsız dedi ki...

ahhahah çok sevindim gitmenize.pazartesi öğlen ordaydım.siz acaba ne zaman gittiniz?bu arada yeni bi yer daha önereyim..bay nihat.sevgilerle

Oburcan dedi ki...

@ Sihirli Oklava,
Ankara döneri candır,ben de başkasını tanımam.

@ Ümit,
bu öğlen gittim(Salı).Bay Nihat Kavaklıdere Tahran caddesi sanırım,kaydettim :)

Hande Ne Yapıyor? dedi ki...

bana pek de yakınmış ama ilk defa duyuyorum desem! deneyeciğimmm en yakın zamanda...

Oburcan dedi ki...

Ogle saatlerinde COK kalabalik oluyor... Bilgine

Adsız dedi ki...

bir bilgide ben ekleyeyim.saat 3 te o koca döner biter ve dükkan kapanır.ümit

Oburcan dedi ki...

Haklisin Umit,
O doner o ahaliye daha fazla daysnmaz. Tesekkurler.

kvnccelik dedi ki...

Oburcan;

Samsun Lezzet Lokantası'yla bir kıyas alabilir miyiz senden :)

Gerçi görüntüsünden çok başarılı olduğu anlaşılıyor..

Oburcan dedi ki...

kvnccelik,
Peçenek çok başarılı gerçekten,hatta Ankara'da ilk 3 içinde diyebilirim. Lakin Samsun Lezzet daha öndedir. Gerek odun ateşinde pişmesi,gerekse etinin lezzeti 1 adım öndedir.

yasintunc dedi ki...

öğle arası başlamadan gittim aman ya rabbim o nasıl bir döner kokusu mest oldum..işte ankarada aradığım döneri buldum. yağlı bir et ama kesinlikle insanın gözüne gelmiyor.. usta "eti datlı bunun eti "dedi. gerçekten öyleydi.. kalkmaya yakın dışarıda sıra olmaya başladı. ilgiyi fazlasıyla hakediyor.

Oburcan dedi ki...

Yasintunc,
Etinin 'datli' olduguna katiliyorsun yani :)
Afiyet olsun!

ShareThis

Related Posts with Thumbnails