15 Ocak 2011 Cumartesi

ÖZDEMİR KASABI - TRABZON

Et konusuna girildiğinde "dağlarda kekikle beslenen hayvanların eti kekik kokar" şeklinde artık klasikleşen bir ifade vardır. Zannedersiniz ki yurdumuzun bütün dağlarında sadece kekik yetişir , kalan yerler çalı çırpıdır. Durum böyle değil tabi , dağlardaki tüm bitki örtüsünü de kekiğe indirgemek de doğru değil. Yine de yazanların ellerine sağlık diyerek bu konuyu bağlayalım.
Karadeniz bölgesi zengin bitki örtüsünden dolayı hayvancılık için çok uygun bir bölge. Özellikle Giresun-Trabzon arasında yetişen hayvanların eti meşhur. Yol boyunca göreceğiniz kasaplardan et alabilir , dilerseniz oracıkta mangal da yapabilirsiniz. Yol kenarında dumanı tüten mangalları gördüğünüz an tamamdır , işte orası.
Özdemir kasabı Trabzon'un en ünlü kasaplarından , hatta arkadaşım Gökhan'a göre en ünlüsü. Adı üstünde kasap. Lakin dükkanın önünde sürekli yanan bir mangal , üstünde bir parça kuyruk yağı sayesinde yayılan koku ve duman sayesinde lokanta sinyalini alıyorsunuz!!!
Çok büyük olmayan iç mekanda duvarlarda Trabzon geleneği olarak Trabzonspor bayrakları asılı. Trabzon'un başka hiçbir yerde olmayan bu özelliğini seviyorum. Burada herkes Tranzonspor taraftarı , ama herkes.   3 büyükler giremez!!!
Salata ile başlıyoruz. Bu bölgenin klasik salatası. Çok güzel.

Etimiz kuzu pirzola , kalem pirzola tabir ediliyor. Rengi ve görüntüsü zaten kendisini anlatıyor. Kekik görünmüyor ama içi kekik dolu :) Şaka bir yana , hiç soslanmamış etin sade tadı gerçekten olağanüstü. Yeri gelmişken bu etin en lezzetli yerinin alt tarafta kemiğe en yakın yerdeki yağ ve et karışımının olduğunu belirtelim!!

Özdemir kasabında bu et tecrübesi yaşamaya değer. Yolu düşen herkese tavsiye ederim. Salata ve 1 kilo pirzola için ödediğimiz ücret 45 TL.

Özdemir Kasabı
Şana Mevkii
Yomra  Trabzon
Telefon : 463 - 341 20 45
http://www.ozdemirkasabi.com/

10 yorum:

Adsız dedi ki...

İşte bu:) beklediğim yazı geldi nihayet!! Trabzondaki etlerin bu kadar lezzetli olmasını gerçektende oranın havasına suyuna ve yediklerine bağlı olduğunu bende duymuştum. valla neye bağlı olursa olsun orda yediğim etlerin tadı hala damağımdadır:))
Burcu.

Oburcan dedi ki...

Burcu,
bu bölgeye bir ilgin ve sevgin var sanki!!!
:)

Unknown dedi ki...

gece yazıları gelenek haline geldi. ben yine çorba diyorum :D

Oburcan dedi ki...

Esra,
Bu çorba yok anlamında değil ama kasıt aramamak lazım.
:)

Adsız dedi ki...

:)))
zamanında iş için gidip geliyordum şehri, doğasını, yemeklerini, insanlarını severim, doğru.
ama onun dışında özel bir ilgim yok yani:))
Burcu.

Oburcan dedi ki...

Anlaşıldığı üzere ben hala gidip geliyorum.Aynı şeyleri ben de seviyorum.Havası,suyu,insanı başka bir yer.

todor dedi ki...

budur
:)

Oburcan dedi ki...

bence de,et budur!!!

kaan dedi ki...

Pirzola muhteşem görünüyor. Balıkçıyı bulamadım ama 3 Şubat'ta Trabzon'dayım. Özdemir Kasabı'nı bulurum inşallah :)

Oburcan dedi ki...

Kaab,
Balikcinin yerini sana soylerim :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails