12 Ocak 2011 Çarşamba

HANIMAĞA KABURGA SOFRASI - ANKARA

Benim için uzun sayılabilecek bir ara nedeniyle özür dileyerek başlamak istiyorum. Elde olmayan sebeplerle kısa bir mola vermek durumunda kaldım. Bu dönemde arayan , yazan , soran dostlara teşekkürler.  Ama belirtmeden geçemeyeceğim : her zaman haftada 5 yazı çıkaracak ne iştahım , ne kaynağım , ne param , ne de niyetim var!!
Konumuza dönelim. Yöresel mutfaklar her zaman ilgimi çekmiştir. Ankara'da Malatya yemekleri yapan bir yer açıldığını duyduğumda gitmeye karar vermiştim. Her ne kadar Malatya'ya hiç yolum düşmediyse de lezzetinden sual olunmayacağını düşündüğüm Malatya mutfağını denemekte fayda gördüm. Ne de olsa her yöre bir renktir.
Balgat Cevizlidere'de geniş bir mekanda açılan Hanımağa Kaburga Sofrası güzel bir yer olmuş. İçerisi geniş ve aydınlık , masalar rahat.
Genelde girişte yer alan tezgah , bir zorunluluk nedeniyle olsa gerek , arka tarafta. Yemekleri tek tek incelemek mümkün. Menüde kağıt kebabı , tavuklu kağıt kebabı , kavurma , patlıcanlı ve domatesli kebap , kaburga dolması var. Yanında iç pilav ve bulgur veriliyor.   


Kaburga dolmasına özel yer açmak gerekiyor. İşletmenin en iddialı yemeği. Kaburga dolması sadece Malatya'da değil , Güneydoğu Anadolu bölgesinin pek çok yerinde yapılır , hepsini de severiz :) Etler üstünde gördüğünüz yağlarla birlikte pişiyor , bu yağın ete ne kadar tat verdiğini söylemeye gerek yok tabi!!! Lakin servis sırasında bu yağ etin üstünden alınıyor.

Yemeğimizi seçtikten sonra masaya geçtik. Öncüler geldi. Tarator süzme yoğurtla yapılmış , kıvamlı ve lezzetli.

Salata da ortalamanın üstünde.

Yöresel mutfak dendiği için önce Analı kızlı çorba ile başlayalım istedik. Bu çorba içinde içli köfteler ve içli köftenin dış malzemesinden yapılan minik bulgur köfteleri bulunuyor. İçli köfteler anayı , minik köfteler kızı temsil ediyor. İçli köfte harika. Çorba olarak daha kuvvetli bir lezzet olabilirdi ama yine de zengin iç malzemesiyle denenmesi gerekir.

Domatesli kebap kuzu etinden yapılmış , yanında iç pilav ile servis ediliyor. Domates , biber ve baharatla birlikte pişen kuzu eti harika. Ağızda dağılan yumuşacık eti unutmak uzun zaman alacak!!!

Diğer yemeğimiz patlıcanlı kebap. Etin patlıcan ile olan birlikteliğini her zaman sevmişimdir. Patlıcanlı kebap tahmin ettiğim gibi gayet lezzetli. Yanında gelen iç pilavın malzemesi çok. Lezzet olarak pirinç pilavından çok daha zengin.

Ve Kaburga dolması. Ağır ağır pişen kuzu etinin tadı beni benden aldı. Özel sunumuyla mideye olduğu kadar göze de hitap eden bir tabak.

Bu güzel yemeklerden sonra tatlı ile bitmeyen bir yemek düşünülemez. Ev yapımı baklava istiyoruz. Ev yapımı olduğu belli ancak tereyağından olduğunu düşündüğüm zayıf bir tadı var. Yine de baklavadır işte diyoruz ve yiyoruz.

Yemeğimizi ikram edilen çayın yanında kuru üzüm ve kayısı çekirdeği:)  ile bitiriyoruz. Hanımağa Kaburga Sofrası'nın girişinde satılan yöresel ürünlerden alabileceğinizi de belirtelim.

Burasının başkentte yaşayan Malatyalıların uğrak yeri olacağı kesin. Bunun yanında Ankaralılar da sevecekler. Fiyatlar şöyle : kaburga dolması 25 TL , diğer kebaplar 15-18 TL arasında.

Hanımağa Kaburga Sofrası
Cevizlidere Cad. No:25/A
Balgat  Ankara
Telefon : 312 - 472 11 33

18 yorum:

lifegoeson dedi ki...

oburcan yazılarını özledik,ağzının tadı en kısa zamanda yerine gelsin...

Oburcan dedi ki...

sağol life. bu aralar sen de yavaş gidiyorsun!!!

todor dedi ki...

oo güzel bir geri dönüş olmuş. geçen twitter da burada olduğunu gördüm şu senin meşhur 4square olayından, soracaktım sen yazmışsın.kaburga dolmasını yıllar önce eski yerinde tavacı recep usta da yemiştim. o taraf yolumuz düşerse tadalım bakalım nasılmış tadı...

Adsız dedi ki...

sevgili oburcan ,uzun bir arayla özlettin kendini ; bu aranın sonunda yine şahane bir mekan ve yazıyla tekrardan buluştuk eline sağlık. bir malatyalı olarak söylemeden geçemiyeceğim badem ve üzüm yazdığın tabaktaki sanki malatyanın meşhuur kayısılarının çekirdeği. en azından ben öyle olduğunu tahmin ettim görüntüden. saygılar-sevgiler...

Oburcan dedi ki...

Guzel mekan burasi Todor, denemek lazim. Bekleyen listesi uzadi bu arada, hizli calisip eritmek lazim :)

Oburcan dedi ki...

Sevgili Adsiz okuyucum,
Sanirim haklisin, yemegin sonuydu, dikkat etmemisim, benim hatam. Duzeltiyorum. Uyari icin tesekkurler.

Benden de 1 rica : bundan sonra adsiz degil 'adli' lutfen :))
Sevgiler

todor dedi ki...

eritelim , durduğumuz kabahat :)

Oburcan dedi ki...

Bugun Trabzon'dayim, donuste hemen :)

Adsız dedi ki...

sırf kuyruk yağı o be yav...bu arada facebook beğen kısmını bugün ilk defa görmüş bulundum.afiyet olsun.ümit

Oburcan dedi ki...

Umit, onun tadi oradan geliyor zaten yahu :)
Facebook sayfamiz hizmetinizdedir :)

Adsız dedi ki...

Evet, o kayisi cekirdegi, badem degil :)
Afiyet olsun tekrardan,

Gul

ankaraguclufatih dedi ki...

Ne kadar yorum yazmasak da, hergün takip içindeyiz buna emin ol, artı Ankara'dan yazılan ve önerilen yerler daha güzel oluyor. Bu mekanıda listeye ekledik.

Oburcan dedi ki...

Fatih uzun zamandir yok yazildin, devamsizlik cok oldu, arada ses ver :)
Ankara'da cok guzel yerler listede, geliyor.
Selamlar

Oburcan dedi ki...

Sagol Gul ama her tanesi bogazima dizildi yani :))

Adsız dedi ki...

hele şükür geldin sonunda! dört gözle bekliyorduk:))özledik yazılarını:)ama dönüşün güzel olmuş, en kısa zamanda denenecek yerlere eklendi:)
Burcu.

Oburcan dedi ki...

Sağol Burcu , ara vermeden devam ediyoruz. Yeni yazı az sonra!!!
:)

Algorismus dedi ki...

Size mailde tavsiye etmiştim, denemişsiniz hanımağayı. Ben de kavurma yemiştim ve mükemmeldi. tavsiye ederim...

Oburcan dedi ki...

Algorismus,
fikirleriniz kadar önerileriniz de değerlidir.Lütfen devam...
Afiyetle

ShareThis

Related Posts with Thumbnails