26 Ağustos 2009 Çarşamba

MARDAN PALACE - ANTALYA

Antalya tatilimizin son durağındayız.Tatilimizi fiyakalı bir şekilde sonlandırmak için düşündük taşındık,en uygun yerin Mardan Palace olacağına karar verdik.


Mardan Palace Antalya'nın Kundu bölgesinde Mayıs ayında Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov'un açtığı çok özel bir yer.Hani açılışına Sharon Stone,Richard Gere,Seal,Paris Hilton ve Mariah Carey'nin geldiği yer.Çok özür dilerim en önemli şahsiyeti unuttum,yüce insan Monica Belluci.Özel bir yer derken gerçekten özel bir yerden bahsediyorum dostlar,burası cennetten bir köşe.Bir benzerini değil Türkiye'de ,dünyada bile bulmak zor.


Biraz matematik çalışalım,rakamlara girelim.Efendim Mardan Palace mimarisinde Dolmabahçe Sarayı ve boğazın etkisini yoğun biçimde görüyorsunuz.Bir İstanbul ve Türkiye aşığı olan Telman Bey bunu mekanında hissettirmiş.Mardan Palace 560 odası,16 restoranı,32 barı ve çok çeşitli eğlence mekanlarıyla başlı başına bir şehir.Ama herşeyin en ince detayına kadar düşünüldüğü,tamamen konukların rahatını düşünen bir şehir.


Konsept olarak herşey dahil illetine kendini kaptırmayacak kadar asil.Burada sistem oda kahvaltı.Hemen olur mu canım demeyin,yararını göreceksiniz.Tüm restoranlarda kalitenin ve lezzetin farkı açıkça ortada.


Bahsedilen restoranlar arasında Türk,balık,Rus,İtalyan,Fransız,Japon ve Thai gibi dünyanın önde gelen mutfaklarının seçkin örnekleri yer almakta.


Ama en vurucu bölümü havuzu.Sıkı durun,16.000 m2 havuz ile dünyanın en büyük 2. havuzuna sahip.Az sonra fotoğraflarda göreceksiniz,profesyonel yüzücü değilseniz bu havuzu bir uçtan diğerine yüzemezsiniz.Ama itiraf edeyim çok keyifli...


Daha birçok özelliği var Mardan'ın,mesela SPA'sı. 7.500 m2 SPA ile açılır açılmaz dünyada çok özel bir yere gelmiş.


Golf sahası 1 yıl sonra hizmete girecek ve Golf turizmine de hizmet edecek.


8.000 kişilik UEFA standartlarında futbol sahası da yakında açılacakmış.


Bu kadar hikaye yeter,artık bu güzelliği sizlere sunalım.İşte Mardan Palace...


Otelin ana binası ve hemen önünde yüzme havuzunu görüyorsunuz.Havuz gerçekten dikkat çekici.



Ana binanın sağ tarafında kalan kısım.Bu binanın da önü tamamen havuz.
Ve ana binaya bağlanan soldaki bina,tabi ki havuz...

Uzakta görünen bina Telman Bey'in konutu.

Havuzun tam ortasında ,aynen boğazda olduğu gibi kız kulesi var.Kız kulesinde 4 adet restoran bulunmakta.Giriş kat İtalyan,üstteki 2 kat Japon ve Thai,giriş altında ise Mardan'ın en özel yerlerinden biri,balık restoran yer alıyor.Birazdan oraya da gideceğiz.

Kız kulesinin etrafında yüzerek tur atmak mümkün.

Burası Türk restoranı.

Uzaktan genel bir bakış.

Havuzun etrafında çepeçevre bir havuz daha var ve burada günün belli saatlerinde saltanat kayığı geziyor.


Gece olunca da ayrı bir güzel oldu Mardan.
Havuza takılıp denize uzak kaldık sanmayın.Geniş bir sahil de var.Ve burada yine Mardan'a özel bir ayrıntı;dikkatli bakarsanız kumların renginin biraz açık olduğunu göreceksiniz.Çünkü kumları da özel.Bu kum güneşin altında ısınıp ayakları yakmayan kumlardan.İstediğiniz gibi gezin,ayağınızı yakmıyor.
Otelin içi ise gerçekten sarayı andırıyor.
Odamız hafiften kasvetli geldiyse de çok dert etmedik.
Ve şimdi gelelim balık restorana.Burası Kız Kulesi'nin giriş katının altında,etrafı tamamen havuzla çevrili.Ancak havuzun iç tarafı tamamen akvaryumla çevrili.Restoran 360 derece kendine özel akvaryumla çevrilmiş.Bu akvaryumlar 4 adet ve her biri dünyanın belli bir bölgesinin özelliklerini taşıyor.Bu bölgeler Akdeniz,Kızıldeniz,Atlas ve Pasifik okyanusları.Her birinde ona göre deniz bitkileri ve o denizin balıkları mevcut.Ne düşünce ama!!!



Bu restoranlarda yemek için mutlaka gündüzden rezervasyon yapmanız lazım çünkü kolay kolay yer bulunmuyor.
Ve gelelim yemeklere.Sizlerle paylaşacağım kısım Pazar brunch'ı.Gerçekten gördüğüm en zengin ve kaliteli brunch'lardan bir tanesiydi.
Brunch'ta suşi biraz fazla iddialı ama suşiseverlerin kulağına iyi gelebilir!!

Ve benim tabağım...
Waffle,Nutella,böğürtlen ve hindistan cevizli kurabiye.Cennet menüsü bu olsa gerek!!!
Evet dostlar.Yemeklerden anlatabileceğim bu kadar ama yazarken bile zorlandım inanın.Diyebileceğim tek şey bu tecrübeyi yaşamak gerek.Anlatması zor.
Otelde aynı zamanda küçük bir hayvanat bahçesi bile var.Tabi şimdilik küçük.Gelecek yıl büyüyecek.Brunch sonrası küçük bir gezinti fena olmaz diye düşündük.
Ve böylece Mardan maceramızın sonuna geldik.Unutmadan eklemem şart,akşam mutlaka ama mutlaka Monkey Club'a gidin.Şu anda Antalya'nın en gözde gece kulübü.Sadece otel müşterilerine değil,tüm Antalya'lılara hizmet veriyor.Harika bir kulüp.Dekorasyonu,çalınan müzik ve zaman zaman canlı performanlarla ve tabi çok özel dansçılarıyla çok eğleneceğiniz bir mekan.Yeri otel içinde,otelin önünde yer alan buggy'lerle sizi kulübün kapısına kadar götüreceklerdir.
Fiyat konusuna yine girmiyorum çünkü aylar itibarıyla çok değişiklik gösterebiliyor.Uzun lafın kısası,ne zaman giderseniz gidin,mutlaka Mardan deneyimini yaşayın derim.Tabi yaz aylarına denk getirmeniz o uçsuz bucaksız havuzun keyfini sürmeniz açısından iyi olacak.Böyle bir tesisi ülkemize kazandırdığı için Sayın Telman İsmailov'a teşekkürlerimizi sunmak borcumuzdur.Teşekkürler Telman Bey,elinize sağlık.
Mardan Palace
Kundu Köyü
Oteller Mevkii
Lara Antalya
Telefon : 242 - 310 41 00

2 yorum:

Unknown dedi ki...

http://www.inttur.com/inttur/mardan_palace_kundu_rezervasyon_lara_kundu_Otelleri.aspx satış kanalı olarak tavsiye edebilirm

mardanın hali dedi ki...

Mardan palace otelde 1aralık2010 da çalışan bütün personele 4 ay yani 1nisan2010 akadar ücretsiz izin veriliyor.Hakkını arayan arkadaşlarımız bölge çalışmaya şikayet ettiler.Otel sahipleri haklarını ödeme vaadiyle otele çagırdılar.Otelde muhasebe müdürü önder yalçınkaya silahla ölüm tehditinde bulunuyor.4 ay biz maaş almadan nasıl yaşayalım? Ev kiramızı nasıl ödeyelim? Başka ssklı bir işte çalışırsak 4 yıllık çalışmış oldugumuz haklarımız ölecekmiş.Fazla mesailerimiz tazminatlarımızı eksik ödüyorlar.Otel sahibi telman ismailov'a sesleniyorum "haklarımızı tam öde.Parasını almayan tehdit edilen birçok arkadaşımız var.Allah'tan kork."
Ssk müfettişleri ve maliye otele baskın yaptıgından beri ssk primlerimiz gerçek ücretlerden yatıyor.Ya önceki fazla mesailerimiz? Eksik yatan ssklarımız ne olacak?
İnternette otel hakkında çıkan haberler var. 4 yıldır bu otelde çalışıyoruz.İnsanların haklarını ödeyin.Tehdit etmeyin.Zorla 105gün ücretsiz izin mi olur?

ShareThis

Related Posts with Thumbnails