3 Ağustos 2009 Pazartesi

KAPTAN'IN YERİ - ANKARA

Ankara'nın güzel balık mekanlarından birindeyiz dostlar , Kaptan'ın Yeri. Çayyolu'nda oturanlar akşam yemeği için dışarı çıkınca çok uzağa gitmeyi sevmezler. Bunun en önemli sebepleri ; hafif te olsa alınan alkolden sonra uzun yol yaparak kontrole yakalanma riski , çok yol yapmayı istememe ve Çayyolu'nda zaten mevcut bir sürü kaliteli mekanın yeterli olması. Burası da tam öyle işte. Hazır evimize 5 dakika mesafede güzelim balıkçı varken o kadar yol yapmak niye , ne gerek var yani...
Kaptan'ın yeri Yaşamkent villalarında yer alır. Dekorasyonu iddialı ve akılda kalıcı değil. Ön tarafta bulunan küçük bahçede 7-8 masa yaz ayları için yeterli. Restoranın ön kısmı geniş , park yeri sorunu da yok.
4 kişi geldik , 2 kişi aç , 2 kişi öylesine takılıyor.
Amasra salatası ile başladık. Lezzet fena değil ama 4 kişiye gelen salata miktarı komik!!

Ardından Ege otları başlığı altında deniz börülcesi geldi , tavsiye ederim , lezzetli.

İyi bir midye tavaya asla hayır diyemem ve sınır tanımam :) Ama bu o kategoride değil. 1 porsiyon yetti de arttı bile. Olmamış.

Vasat midye tavadan sonra kalamar tava çok lezzetli geldi. Çok iyi ve kararında pişirilmiş. Sosu için aynı şeyi söyleyemem , sosu geliştirilebilir. Ama kalamarı kaçırmayın derim.

Midye tava gibi , hatta daha bile fazlası , midye dolmada hiç sınır tanımam. Ve bu midye dolma çok başarılı. Ama bu akşam dikkatli gidiyorum , yiyecek çok.

Kaptan'ın Yeri'ndeyiz. Doğal olarak bulduğumuz her çeşit deniz mahsulüne daldık. Tereyağda karides kaçırılmaz. Hafif acılı , resimden de anlaşılacağı gibi tereyağı halen oynaşmakta. Bunu da ıskalamayın , pişman olmayın.

Ve nihayet , son tabağımız. Bu akşam dil balığını tava yaptırdık. Bir kere porsiyonu büyük , balık miktarı doyurucu. Çok iyi pişirilmiş. Yanında garnitürü ile çok uyumlu. Balık bizi memnun etti.
Keyifli bir akşam oldu. Aç geldik ve doyduk. Ama en önemlisi keyifli yedik. Tüm bu yediklerimize 1 küçük rakı ilave ettik , balık 3 porsiyondu. Yemek sonrası meyve , çay ve Türk kahvesi ikramlarına gereken ilgiyi de göstererek bu geceyi bitirdik. Hesap 135 TL. Kişi başı 34 TL gibi bir rakam , makul . Çayyolu'nda 2 şubesi var , Kavaklıdere tarafındaysanız yine de şanslısınız , Tunalı Hilmi Caddesi'nde de 1 şube mevcut , Papsi'nin yanında. Bilenler bilmeyenlere tarif etsin.
Kaptan'ın Yeri
Merkez : Konutkent II Çarşısı No:21 Çayyolu
Telefon : 312 - 241 10 10 - 312.240 53 87
Şube : Tunalı Hilmi Cad. Büklüm Sokak No:52/A
Telefon : 312 - 428 38 48 - 312 - 428 48 58
Şube : Yaşamkent Villaları Çayyolu
Telefon : 312 - 241 15 26 - 312 - 241 15 27

Hiç yorum yok:

ShareThis

Related Posts with Thumbnails