31 Ağustos 2009 Pazartesi

EAT'N JOY - ANKARA

Eat'n Joy Haziran'da Ankara'da dünyaya geldi.Filistin Caddesi ve Çukurambar'da aynı anda açıldı.Açılmadan önce Ankara'nın en yoğun yerlerindeki billboard'larda bazılarına çok itici gelen reklamlarını çoğumuz hala hatırlarız.
Ağustos ayının son Pazar sabahında hafif bir kahvaltı yapmak için aranırken aklıma Filistin Eat'n Joy geldi ve eşimle birlikte ilk denememizi yaptık.
Nedendir bilmem , sanırım yaş kemale erdiği için!! , artık o uçsuz bucaksız açık büfeler,Pazar sabahları zeytinyağlısından dönerine hatta tatlısına kadar insana günün o saatinde yemeyeceği ne varsa zorla yediren brunch'lar ilgimizi çekmez oldu.Pazar sabahı bir dünya yemek yiyip , güzelim tatil gününün kalan kısmını karın ağrıları ve şiş bir mideyle geçirmek zorunda kalmak ve üstüne de bir dolu para vermek hiç sıcak gelmiyor.Pazar günü de olsa benim kahvaltıdan beklediğim son derece basit ,kaliteli peynir,zeytin,taze ekmek,güzel demlenmiş çay.Hadi bilemedin yanında yumurta.Ankara'da birkaç mekandan Pazar sabahı brunch haricinde servisi olmadığı için ayrıldığımızı da hatırlarım.Ne demek yani,mecburmuyum sabah sabah açık büfe almaya.Bana tost yetiyor desem de dinlemeyen mekanlar oldu,neyse geçelim.Eat'n Joy'da hoşuma giden de bu oldu,açık büfe yok!!Filistin Caddesi'nde 2 katlı bir binayı çok güzel dekore etmişler.Ancak gözünüz kapalı girip , içeride açarsanız kendinizi Big Chefs'te sanabilirsiniz.Dekorasyon neredeyse tıpatıp aynı.Ama bu tarz şu aralar moda ve herkes rahat ediyor diyelim ve devam edelim.Teras gerçekten harika.Masalar,sandalyeler rahat,manzara güzel.Burası akşamları kesinlikle çok daha güzel olur.Müzik chill out,relax yani.
Dediğim gibi hafif bir kahvaltı olsun dedik,eşim bol peynirli tost söyledi.Adı gibi peyniri gerçekten boldu.

Peynirin miktarı ve kalitesine diyecek lafım yok,çok lezzetli.Yanında patates kızartması ve hafif acı sosu güzel.Üzüm yemek sonrası için çok iyi fikir.Buradaki tek eleştirim ekmeğe olacak.O tabak için o ekmek ve pişirme tarzı biraz yavan kalmış.Az sonra anlatacağım benim kahvaltı tabağımla gelen çeşit çeşit ekmeklere bakılırsa işletmenin ekmekle ilgili bir sorunu yok,hatta son derece leziz ekmekleri var.Ancak bu ekmek tostta çok iyi olmamış ve pişirmesi de az olduğu için klasik tost formatından uzaklaşmış.Sadece içindeki peynir eriyecek kadar ısıtılmış gibiydi.Sonuç olarak peynirden dolayı sınıfı geçer ama daha iyi olabilir.

Ben ise 2 kahvaltı alternatifinden hafif olanı tercih ettim,"yaz kahvaltısı".Diğeri "mükellef kahvaltı" idi ve benim tabağıma göre bayağı doluydu.Yaz kahvaltı tabağında 3 çeşit peynir,2 çeşit zeytin,domates ve salatalık söğüş,bergamut reçeli,patates ve patlıcan kızartma ve karpuza ilave olarak sınırsız çay ve kahve var.Peynirler güzel,reçel harika,kızartma ise fena fikir değilmiş hani.Hepsi bir arada , yanında çay ve bolca gazete desteği ile istediğim kahvaltıyı yaptım.
Dediğim gibi çok ağır olmasın dediğim kahvaltı beni oldukça tatmin etti.Tabi bunda teras faktörü de çok etkili çünkü gerçekten harika bir mekan burası.
Fiyatlara gelince,tostlar 8-10 TL,yaz kahvaltısı 13 TL,makarnalar ve pizzalar 15-20 TL,etler 30 TL,tatlılar 10 TL civarında.Böyle bir mekan için normal kabul edebiliriz.
Ben kahvaltı olarak memnun muyum? Evet , tekrar gelirmiyim? Kesinlikle evet.Yanlış anlaşılma olmasın sadece kahvaltı değil , diğer yemekler için de denemeye değer bir mekan.
Eat'n Joy Café Brasserie
Filistin Caddesi No:72 GOP
Telefon : 312 - 447 11 02
Hayat Sebla Evleri
1425 Cadde No:29/K Çukurambar
Telefon : 312 - 220 11 01

2 yorum:

Löplöpcü dedi ki...

EAT'N JOY'da dry aged dana pirzola yeme gafletinde bulunmuştum. Garson siparişi alırken, etiniz nasıl pişsin diye sormadığı için önce kıllandım. Ama özellikle az-orta pişsin, kurumasın diye belirttim. 15 dakika sonra et bir geldiki dumur olmamak elde değil. Etimin üzerinde bıçak darbeleri ile derin çizikler açıkmıştı. Neymiş efendim kanlı kalmasın diye, iyi pişsin diye yapmışlarmışmış.
Tecavüze uyğamış dry aged etimi yedikten sonra burada yazdıklarımı şikayet formuna yazdım verdim ama ne arayan var ne sonran... Bir daha Big Chef yerine çakmasına (EAT'N JOY) gidersem ne olayım

Oburcan dedi ki...

Benzer birşeyi ben de yaşadım. Yemeklerinden çok memnun kalmamıştım,hatta o sebeple yazmadım.Big Chefs Çayoolu'nda yeni yerine taşındı,bahçesi harika,tavsiye ederim.
Sevgiler

ShareThis

Related Posts with Thumbnails