23 Temmuz 2009 Perşembe

MARTI BALIK EVİ - ANKARA

Sıcak bir Ankara öğleninde eski bir iş arkadaşımla birlikte Çukurambar'daki Martı Balık Evi'ndeyiz. Temmuz'un sonuna geldiğimiz bu günlerde tatil iyiden iyiye etkisini gösterdi , her yer bomboş. Biz çalışanlar her zaman yer bulunmayan mekanlarda şimdi masa beğenmekte zorlanıyoruz. Cam kenarı mı olsun , yok canım gelen geçen rahatsız eder , en iyisi şu köşe...
Çukurambar son zamanların gözde mekanı , piyasadaki en büyük markalar mutlaka burada şube açıyor.
Martı çok güzel bir mekan. Önünde kendisine ait otoparkı ve vale servisi var. İç taraf çok geniş ve ferah. Bahçe kademeli , şemsiyeler sayesinde en sıcak öğlen saatlerinde bile yemek yenebiliyor. Masalar beyaz örtülerle kaplı ve tertemiz. Garson son derece ilgili ve bilgili , eksik yok yani.
Siparişin ardından masamıza ekmek ve zeytinyağı geldi.

Zeytinyağı çok kaliteli belli , içinde yeşil zeytinler de lezzetli.
Soğuk başlangıç olarak Girit peyniri söyledik. Yine kaliteli zeytinyağı ve fesleğen yaprakları eşliğinde geldi. Bu peynir Girit'ten mi geldi bilemem ama kaliteli bir Ezine tadında , sınıfı geçer. Fesleğen çok yakışmış!!

Diğer soğuk başlangıcımız levrek marin. Bu da çok lezzetli...

Salata olarak Amasra salatası geldi. Amasra'dan tüm yurda yayılan bu salata lezzetli. Fakat Amasra'da yerseniz aynı zamanda tasarım harikası olarak karşınıza çıkar. Burada tasarım kısmı eksik kalmış. Yine de malzemeler taze , güzel salata.

Ana yemek olarak deniz çuprası söyledik.Anlaşılan oldukça büyük , 2 kişiye 1 çupra yetti. Deniz balığı gerçekten farklı. Izgarada piştiğini de tadından anlayabiliyoruz. Çok lezzetli.
Yemeğimiz bitti. Bu sıcak havada tatlıya girmeden çayımızı içtik. Hesabı istedik. Bu arada kendi aramızda hesap tahmini yaptık. Ben 50 TL dedim , arkadaş 60 TL. Bakalım... Aman o da ne , hesap 78 TL. Rakı ne zaman gelmişti diye düşündüm bir an ama hatırlayamadım. Meğer içmemişiz!!! 2 kişiye 78 TL fazlasıyla abartılı geldi. Ödedik , kalktık ve hızla uzaklaştık. Sonuçta Martı , ortam ve lezzet olarak sınıfı geçse de fiyat olarak sınıfta kaldı. Bu fiyata çıkmadan bu kalitede balık yenebilecek yerler mevcut. Onlar da başka zaman artık. Fiyatı sindirmem lazım. Bana müsade...
Martı Balık Evi
48. Cadde 465 Sokak No:3/A Çukurambar
Telefon : 312 - 287 65 05

6 yorum:

Ali Dinler dedi ki...

Güzel yorum teşekkürler!

drosera dedi ki...

Çankaya Abdullah Cevdet Sokak'taki Gelidonya Feneri'ni tavsiye ederim. Mutlaka Girit mezesini deneyin, küçük bir yer olduğu için haftasonu gidilecekse rezervasyon şart.

evcimen dedi ki...

Merhabalar. Dün Martı Balıkevindeydik. Meze olarak tahinli patlican, deniz börülcesi, 2 dilim ezine koyun peyniri, amasra salatasi, 2 adet iri deniz çipurasi (1 balığın yarısı tek porsiyona denk geliyor), 20 cl rakı, 1 kola ve meyve tabagi yedik. 2 kisi icin 120.5 hesap odedik. lezzetler muhtesemdi ozellikle ben boyle sulu izgara balik yememistim. birazdan mekana tesekkur maili atmayi dusunuyorum...

Oburcan dedi ki...

Sevgili Evcimen ,

yorum için teşekkürler.Bu kadar olumlu bir tecrübeden sonra benim de gidesim geldi :)
Senin yorumunu okuduktan sonra ben ne yazmışım diye dönünce aslında yiyeceklerin lezzeti ve kalitesi konusunda sıkıntı olmadığını hatırladım. Benim itirazım fiyata idi.Sizin fiyat daha makul ve kabul edilebilir gelmiş.

evcimen dedi ki...

Merhabalar,

Kesinlikle guzel bir aksam yemegi icin mekani tavsiye ediyorum. Pazartesi gecesi olmasina ragmen, epey dolu olmasi dikkat cekiciydi. Bir de fazlasiyla lezzetli ve taze balik bulunmasi bu mevsimde cidden sasirticiydi.Saygilar...

Oburcan dedi ki...

Çok sevindim. Zaten İstanbullular'la hep tartıştığım konudur , bence balığın iyisi Ankara'da yenir!!

ShareThis

Related Posts with Thumbnails