23 Temmuz 2009 Perşembe

BIG CHEFS - ANKARA

Big Chefs Ankara'nın gururudur. Artık Ankara'dan çıkan en önemli markaların başında gelir diyebiliriz. Cafemiz ve Kuki gibi , Ankara'lıların çok sevdiği mekanların yaratıcısı Gamze Cizreli bu kez yeni bir konsept , yeni bir mekan yaratmış. Elinize sağlık Gamze Hanım demek şart , herkes sıraya girsin , hep birlikte tebrik edelim.
Anladığımız kadarıyla Big Chefs'te amaç kişinin kendisini rahat hissedebileceği bir sıcak , rahat ortam yaratmak. Rahat koltuklar , yüksek tavanlarla sağlanan ferah bir mekan. Açık mutfakta herşey gözünüzün önünde oluyor , hijyen konusunda endişe etmenize gerek yok , evinizde gibisiniz. Yer yer kitaplar. Bu ve bunun gibi birçok detayla amaçlanan rahatlık ve konfor fazlasıyla başarılmış.
Üstüne Ankara’nın en ünlü şefleri bir araya gelerek titizlikle oluşturulmuş bir menü , çok detaylı tasarlanmış tabaklar ve yemek dizaynları... Gördüğünüz , ve eminim göremediğiniz , birçok konu üzerinde çok düşünülmüş ve emek harcanmış , bu belli. Tüm bu faktörler bir araya gelince ortaya çıkan eser gerçekten gurur verici. Zaten Ankara’lılar da bu kadar emeği takdir ettiler ve gereken ilgiyi gösterdiler. Kısa zamanda Ankara’da Big Chefs sayısı 4 oldu. Bildiğim kadarıyla Gaziantep açıldı , İstanbul sırada.
Big Chefs günün her saatinde gidip keyifle karnınızı doyurabileceğiniz , herkesin sevdiği yemekler bulabileceği bir mekan. Sabah kahvaltısında gerek kahvaltı tabağı , gerekse tostlar çok alternatifli. Yanında çeşit çeşit taze meyve suyu karışımları güne sıkı bir başlangıç yapmak isteyenlere birebir. Öğlen ve akşam yemekleri için sandviçler , burgerler , et ve tavuk yemekleri , pizza ve makarnalar ,salatalar ve tatlılar mevcut. Zor olanı fotoğraflarla bezenmiş menünün içinden ne yiyeceğinize karar vermek. Ama benden tavsiye , siz siz olun , ne kadar aç olursanız olun siparişinize dikkat edin. Porsiyonlar oldukça büyük ve doyurucu.Ama oraya kadar gidipte tek çeşit yiyerek ayrılmanızı tavsiye etmem. En iyisi kalabalık gidip çok çeşitli sipariş vermek ve değişik yemeklerin tadına bakmak.
Haftasonunda İtalyan arkadaşımla birlikte yemek sonrası tatlı ve kahve için Çukurambar Big Chefs’e geldik. Yemeklerini de tanıtacağım , merak etmeyin...Yakında.
Seçim yapması biraz zor oldu ama kararımız şöyle oldu;
Nicola ; espresso(italyan işte , başka kahve içmez ki!!) ve Antakya yöresinden bici bici tatlısı. Ben ; Americano ve waffle.

Sunum gerçekten hoş , yanında 1 bardak su ve cookie. Ancak şunu belirtmem lazım ; Nicola kahve işinde çalışıyor ve espresso'yu pek beğenmedi , dikkat!!!

Ben americano'dan memnunum , kokusu , tadı yerinde.

Menüde yapılan değişikliklerden bir tanesini görüyorsunuz. Antakya yöresinden bici bici tatlısı. Bu tatlı güney bölgelerde(Antakya , Adana , Mersin) sıkça tüketilen ve çok beğenilen bir tatlıdır. Kendi adıma şunu söyleyebilirim , en güzel bici bici Mersin'de yapılır. Ama bu da çok lezzetli. Nicola'da çok beğendi.

Bence Ankara'da en iyi waffle Big Chefs'te yapılıyor. Hamuru enfes. Hafif vanilyalı , içi dondurmalı. Üstündeki sosu da tam karar. Dediğim gibi , bu civarda daha iyisi yok.
Aslında Big Chefs'e gidipte sadece tatlı yiyip çıkmak acı veriyor ama dediğim gibi , yemekler başka sefere. Burası günün her saatinde uğrayıp , kaliteli müzik dinleyerek keyifli zaman geçirebileceğiniz , misafirlerinizi gönül rahatlığıyla ağırlayabileceğiniz bir yer. Vakit kaybetmeden deneyin derim.
Filistin Sokak No:21 GOP Ankara
Telefon : 312 - 436 74 54
Hayat Seba Evleri 1425. Cadde No:29/C Çukurambar Ankara
Telefon : 312 - 220 22 01
Minasera AVM Çayyolu Ankara
Telefon : 312 - 242 01 77
Antares AVM No:184 Etlik Ankara
Telefon : 312 - 325 93 33
Sanko Park AVM
Fevzi Çakmak Bulvarı Zemin Kat No:37/38
Şehirkamil Gaziantep
Telefon : 342 - 339 19 00

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Tatlılar harika görünüyor. Ama o kadar anlattığınız yemekleride en kısa zamanda bekliyoruz

Adsız dedi ki...

GAZİANTEPTEKİ ÇOK
KÖTÜ RAMAZANDA GİTTİK
KONUK OGLU AİLESİNDEN BAŞKA KİMSEYLE İLGİLENMEDİLER

Adsız dedi ki...

Gaziantep'deki gerçekten berbat ve fiyatlar bu bölgeye göre uçmuş vaziyette. Ayrıca menulerde de öyle şaşalı özel yemekler bulunmuyor, antep yöresinin kendine has yemeklerine göre big chefs zayıf kalmış vaziyette... açıkçası benim evde yaptığım tostlar bile daha yaratıcı ve lezzetli diyebilirim...1 kere gittim bi daha da uğramam diyebilirim...

ShareThis

Related Posts with Thumbnails