19 Temmuz 2009 Pazar

ANANIN YERİ - KAYSERİ

Uzun zamandır Kayseri'ye gider gelirim ve bir sürü yerde yemek yemişimdir. Ana'nın Yeri'ni hep duymuşumdur ama bir türlü gitmek kısmet olmamıştı. Nihayet fırsat bulabildim ve bir akşam yemeğinde Ana'nın Yeri'ndeyim. Burası geleneksel Kayseri yemeklerinin bulunduğu bir restoran. Mantı , yaprak dolma , içli köfte , yağlama , kağıtta pastırma , çeşitli sucuklar , vs.Dışarıdan daha salaş bir yer olarak görünüyor ama sanırım içerisi yeni dekore edilmiş , herşey yeni görünüyor. Ülkemizde yemek müziği adı altında çalınan anlamsız enstrumantal müzikler burada da fazlasıyla mevcut. Şu anda ne olduğunu hatırlamadığım ama her duyduğum yerde beni rahatsız eden bu müzik bana hiçbir şey ifade etmez.
Siparişin ardından masaya bir tarator geldi,tadı güzel,açlığı bastırır.
Yanında domates ezme. Lezzeti fena değil gibiydi ancak o kadar acıydı ki fazlasını anlayamadım.
Başlangıç olarak istediğim Ananın tabağı da tarator ve ezme ile aynı anda geldi , hata!! Ama asıl hata lezzetlerinde. Börek ince , kuru ve tatsız. Yaprak dolmalar idare eder. Çiğ köfte böyle bir tabakta alakasız ama içli köfte hayal kırıklığı. Hem kuru , hem lezzetsiz hem de eti kokuyor. Uzun zamandır bu kadar kokan bir et yememiştim , zaten yiyemedim!
Gelelim gecenin yıldızına. Burası esas olarak mantısıyla ünlü olmuş bir yer ancak mantı da çok başarılı değil. Öncelikle hamuru fazla , eti az , hatta yok denecek kadar az. Tamam biliyoruz , Kayseri'de domates sosu mantı suyunun içine karıştırılıyor ancak bunun sosu biraz fazla kaçmış , sadece sos tadı alınıyor.
Sonuç olarak benim için Ana'nın Yeri gerçekten hayal kırıklığı oldu. Restoranın doluluğuna bakılırsa Kayseri halkı benimle aynı görüşü paylaşmıyor sanırım ancak bu düşüncelerimi etkilemez. Benden sınıfı geçemedi. Yine de karar sizin...
Ananın Yeri
Alpaslan Mah. Eşref Bitlis Bulvarı No:13/A Kayseri
Telefon : 352 - 223 31 83

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Biz de bir iftar hayal kırıklığı yaşadık orada. Çorba ve sucuk içi (buraya has kıymalı baharatlı birşey, başta getşiriliyor) güzeldi. İskender'in sosu salça tadı veriyordu, ben zor bitirdim, ağır da geldi. En büyük sürprizi faturada yaşadık. 2 büyük 2 çocuk olarak sipariş (5 çorba, 4 ana yemek-iskender ve şişler, 3 gazoz, 2 tatlı) 95 lira tuttu. Detaylı fatura da vermediler. 25 lira iftar menüsü herhalde, bize biraz fazla geldi.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails