26 Haziran 2009 Cuma

KEBAP 49 - ANKARA

Yine Ankara klasiklerinden birisindeyiz. Her Ankara'lının yolu zamanın birinde Kebap 49'dan geçmiştir. Bilhassa üniversitede Ankara'da yaşayanlardan kaçmaz , mutlaka uğramışlar , tekrar tekrar uğramışlardır. Kaliteli , leziz ve temiz yemekleri , makul fiyatlar ve iyi hizmet biraraya gelince zaten gözden kaçırmanız imkansız hale gelir. Kebap 49 zaman içinde Ankara'da değişik yerlerde hizmet verdiyse ve değişik rakamları kullanan birçok taklidi olsa da şaşırmak ve karıştırmak imkansızdır. Bugünlerde Necatibey Caddesi ve Bülten sokakta olmak üzere 2 adet Kebap 49 vardır. Kendinize yakın olanı seçmek size kalmış.
Biz Cuma öğlen yemeği için Bülten sokağı tercih ettik. Vale hizmeti olduğu için araba ile gitmemiz sorun olmadı. Normalde saat 13 civarında yer bulmak zordur ama yaz aylarının gelmesi hemen kendini belli etmişe benziyor , çünkü en yoğun saatte bile 2 masa boştu. Benim için Kebap 49 kıymalı pide ile özdeşleşmiştir. Her ne kadar ızgara çeşitlerinin hepsi lezzetli desem de , klasik kıymalı pidenin yeri başkadır. Ama önce giriş. Daha önce de bahsetmiştim , bir lokantada en sevdiğim şey yemeğiniz gelene kadar masada sizi oyalayacak ufak yiyecekler ikram etmeleridir. Burada bu görevi ufak bir mevsim salata layıkıyla yerine getiriyor. Her ne kadar benim salatam hafiften beklemiş imajı verse de , biraz limon ve zeytinyağı takviyesi ile kendini buldu.

Dedim ya , klasik kıymalı pide buranın olmazsa olmazıdır. Tabak boyutuna ve pidenin büyüklüğüne bakarak 1,5 porsiyon sanabilirsiniz. Az yemek yiyen bayanlar dikkat etsin lütfen , 1 kişi 1 porsiyonu zor bitirebiliyor.
Pidenin çıtırlığı,lezzeti,malzemesi,kısaca herşeyi tam karar. Ama porsiyon biraz büyük!!
Yemek sonrası çay ikramı yine olmazsa olmaz.
Kebap 49'da pide çeşitleri ( kıymalı , kıymalı yumurtalı , kuşbaşılı , peynirli vb) , İskender(klasik Bursa İskender'i değil tabi , Ankara yaprak dönerinden yapılan kuzeni) , ızgara çeşitleri ( beyti , Adana , köfte , et şiş , tavuk şiş vb) gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Tatlı çeşitlerini de unutmayalım. Fiyatlar şöyle ; pideler 7 - 8 TL , ızgaralar 10 TL. Biz 4 kişi 42 TL ödedik ve 2 kişi yemeğini bitiremeden kalktı. Sipariş verirken açlığınıza esir olup fazla fazla söylemeyin , söylerseniz de kalanı paket yaptırıp evde bu keyfi tekrar yaşayın...
Kebap 49

KAVAKLIDERE
Adres : Bülten Sok. No:5 Kavaklıdere /Ankara
Telefon : 312 - 467 49 49

NECATİBEY
Adres : Necatibey Cad. No:20/A Sıhhiye / Ankara
Telefon : 312 - 229 57 67 - 230 22 00

www.kebap49.com.tr

2 yorum:

süha dedi ki...

maalesef eski ortadirek dostu kebap 49 değil.
kuşbaşılı pide 10 tl olmamalı

Unknown dedi ki...

Necatibey ile Bülten (yoksa Bestekar mıydı?) sokak arasında fiyat--ya da muhit/kira farkı var. Ama dediğiniz gibi pideler süper. O hamurun kalitesini ancak İtalya'daki pizzacıda bulmuştum bir de İstinye Park Masa restaurantta.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails