29 Haziran 2009 Pazartesi

VİTAMİN PİKNİK - ANKARA

Vitamin Piknik 25 yıllık tarihi ile Ankara klasiklerinden bir başkasıdır. Tunalı Hilmi Caddesi'nin ortasındaki küçücük mekanında , boyundan beklenmeyecek lezzetlere imza atar. Çok itibar etmesem de şu meşhur "En İyi 10" listesinde Türkiye'nin en iyi 10 büfesi arasında yer alır. İstanbul'lu bir arkadaşım Ankara'yı ilk ziyaretinde "piknik" olayını pek anlayamamıştı ama gide gele o da alıştı. İstanbul'lular büfe derler , Ankara'lılar piknik. Ama en sonunda hepsi de aynı yere ulaşır. Ufak mekan , leziz Turkish sandviçler , taze meyve suları. Ankara'da bu ve buna benzer yüzlerce mekan olmasına ve ürünlerinin birbirine tıpatıp benzemesine rağmen Vitamin'in yeri başkadır. Cam dolabın içinde kullandıkları malzemeleri de görseniz , hepsini alıp siz de deneseniz aynı sonuç çıkmıyor işte. Sonuç ; mecburen gelip burada yemeye devam ediyoruz.
Tunalı Hilmi Caddesi'nden geçerken , alışveriş yapanlar yorulup bir soluk almak ve karınlarını doyurmak için , o civarda çalışanlar öğlen yemeklerinde ve hatta haftasonu sabahları , brunch için bir dolu alternatif varken bile insanlar gelip burada ayaküstü sandviç yiyorlarsa , vardır bir hikmeti diye düşünelim ve içeri girelim.
Dediğim gibi Vitamin Türk tarzı sandviçler konusunda aşmış bir mekandır. Menüsünde sucuklu , salamlı , karışık , köfteli , ciğerli , dilli , ton balıklı sandviçler , tostlar ve taze meyve suları bulunur.
Biz haftasonu kahvaltımıza limonata ile başladık. Buz gibi , serinletici ve 2 TL.

İşte lezzet dostlar. Karşınızda Vitamin'in klasik karışık sandviçi. Müsadenizle hemen arkadaşları takdim edeyim ; salam , sucuk , kaşar , turşu , rus salatası ve ketçap. Ellerinizden hürmetle öperler :) Ekmeği tost makinesinde ısıtılmış , dışı çıtır çıtır.



Eşim asla karışıktan şaşmaz ama ben zaman zaman diğerlerine de ilgi gösteririm. Yarım karışıktan sonra sosisli ile devam ediyorum. Bunun ekmeği biraz daha kalın , daha az çıtır. Ama lezzeti harika. Vitamin'in kullandığı turşu ve rus salatası nedir bilmiyorum ama gerçekten çok özel.

Limonata eşliğinde 1,5 sandviç sabah sabah iyi geldi. Fiyat durumu ise şöyle ; sandviçler 4,5 TL , tostlar 3,5 TL , taze meyve suları 3,5 TL. 3 sandviç , 2 limonata 17,5 TL. Hesabımızı ödedik , mutlu ve sadık 2 müşteri olarak mekandan ayrıldık.
Vitamin Piknik
Tunalı Hilmi Caddesi No:84/C
Kavaklıdere Ankara
Telefon : 312 - 468 22 18


2 yorum:

drosera dedi ki...

Bir Ankara Klasiği daha.. Bana "tekrar gidilecek yerler" listesi yaptırıyorsunuz, sonu ne olacak bilmiyorum :)

Oburcan dedi ki...

Öyle bir listeyi ben de yapabilirim,çok iyi fikir!!!!!

ShareThis

Related Posts with Thumbnails