9 Haziran 2009 Salı

FEVZİ HOCA BALIK VE KÖFTE - TRABZON

Trabzon denince balığın ilk adresi Fevzi Hoca'dır. Yaklaşık 35 yıldır yemek sektöründe faaliyetini sürdüren Fevzi hoca , Akçaabat'ın Söğütlü beldesinde başlayan , daha sonra Maraş caddesi ile devam eden , en son Ankara'da açılan şubesiyle balık ve köfteseverlere hergün ziyafetler sunmaktadır. Karadeniz'de balıktan bol birşey olmadığı için ister istemez menü balık ağırlıklı oluyor ama bunun yanında Akçaabat'ın tadına doyulmaz köftesi de iyi gidiyor yani.

Fevzi Hoca'nın Trabzon'da bulunan 2 restoranından Maraş Caddesi'ndeyiz. Mekan tertemiz ve ferah. Masamıza geçtik,siparişimizi vermemizin hemen ardından bu bölgeye özel kaygana geldi. Esasen kaygana yumurta , süt ve az unun hafif bir karışımı. Açıkçası kayganaya pek fazla iltifat edemeyeceğim çünkü bir türlü çok sevemedim. Ama gelmiş bir kere , geri çevirmek olmaz!!


Ardından masamıza turşu servisi yapıldı. Turşu güzel ama kesmiyor çünkü gözümüz balıkta.

Hala balığa sıra gelmedi. Salata ve fasulye pilaki karışımı geldi. Bunu da geri çeviremedik , açlığımız devam ediyor ama hala gözümüz balıkta!!!

Ve nihayet beklenen an geldi. Resimde gördüğünüz tabak 2 porsiyon. Karadeniz mezgiti ve barbun karışık. Bence Trabzon işte budur. Balıklar mısır unuyla nar gibi kızarmış. Her ne kadar buralarda balığa limon sıkana pek hoş gözle bakmasalar da hiç aldırış etmiyorum. Limon ve tuz desteğiyle balığın bana düşen kısmına gereken özeni göstererek mideye indiriyorum.

İtiraf etmem lazım ki aşağıdaki tepsi bizim masanın değil ama bu kadar şanlı bir yemeği görüp te fotoğraflamadan bırakamazdım. Karadeniz mezgitini aynı zamanda tepside buğulama da yapıyorlar. Görünüşü mükemmel , eminim tadı da bir o kadar iyidir.

Aslında buralarda yemeğin üstüne tatlı olarak laz böreği alınır ancak öğle yemeği limitimi doldurduğum için onu akşama saklıyorum. Ama buraya kadar gelip te size laz böreğini göstermeden dönmeyeceğim , merak etmeyin.
Gelelim sonuç kısmına; buğulama bizim değildi , kaygana , turşu , piyaz-salata , 2 porsiyon balık ve su 35 TL. Buralar için bir miktar pahalı diye düşünebilirsiniz ama burası Fevzi Hoca , değer yani.
Bu güzel ve taze balığı yemek için ta Trabzon'a kadar gitmemiz şart mı diye soran sayın başkent sakinlerine bir müjdem var ; geçen yıl Fevzi Hoca Ankara şubesini faaliyete geçirdi. Aynı balıklar , aynı tazelikte(balıklar Trabzon'dan günlük olarak geliyor ve prensip olarak asla ertesi gün kullanılmıyor,buraya dikkat!!!) Ankara'lıları bekliyor. Fevzi Hoca Ankara'da Söğütözü'nde. Telefonu altta , tarifi biraz uzun , en iyisi arayıp detaylı tarifi almak.Afiyet olsun.
Fevzi Hoca Et ve Balık Restoran
Söğütlü Beldesi
Fatih Eğitim Fakültesi Karşısı
Akçaabat Trabzon
Telefon : 462 - 248 80 81
İpekyolu İş Merkezi
Maraş Caddesi
Trabzon
Telefon : 462 - 326 54 44
Ankara
Telefon : 312 - 215 45 61

6 yorum:

dERYA dedi ki...

Merhaba oncelikle tesekkurler gidip gordugunuz yerleri burada tanittiginiz icin .....Bir arkadasimdan duymustum Fevzi Hocayi burdaki yorumlarida gorunce dun gittik Ankaradaki yerine;mekan yesile hasret Ankaralilar icin guzel,ikramlarada fena degildi gerci amasra salatasi diyerek normal bir salata getirdiler ama taze ve guzeldi..Balik olarak barbun istedik yanliz hayal kirikligi oldu hic oyle taze halleri yoktu pisirim seklide hosumuza gitmedi yine Ankarali olarak iyi balik icin Amasraya gidilecek:))) Bu arada laz boregi hosumuza gitti mekan ve tatli hatirina koftesi icin birkere daha deneyecegim yinede...DERYA

Adsız dedi ki...

merhabalar harika bir yer ve bende gidip gördüm. balıklar gerçekten nefis ve taze diğer servislerde öyle emsallerine görede fiyatlar gayet iyi . Yani dostlara tavsiye edilir . benden demesi

Adsız dedi ki...

inş işlerinde basarlı olurlar hocam

Aylin dedi ki...

Biz de Ankara'daki yerine gittik. Ve ben de Amasra'da yediğim balık ve "Amasra Salatası"ndan daha iyisini yemedim diyebilirim. (Dört yıl önce yediğim mezgit tavanın tadı hala damağımda...) Ama Fevzi Hoca'da yediğim Kırlangıç Buğulama da çok güzeldi. Tavsiye ederim...

Oburcan dedi ki...

Kırlangıç buğulama mı? kulağa çok hoş geliyor!!!

Adsız dedi ki...

İstanbul Ümraniye deki yerinde otopark çetesi var, bu nedenle çıkışta tetikte olun,

Size yapışıp, çıkışta para ödememek için ihtiyacınız olan kartı vermek için zorla bahşiş istiyorlar. Rahatsız olup "Yok" diye cevap verince de biz ekmeğimizi böyle kazanıyoruz diyip, Fevzi Hoca nın bu konuda kendilerine böyle yapmaları konusunda akıl verdiğini söylüyorlar...


Aman Fevzi Hocanın Değnekçiler Çetesi huzurunuzu kaçırmasın !!!

ShareThis

Related Posts with Thumbnails