3 Kasım 2009 Salı

TAVACI RECEP USTA - ANKARA

Tavacı Recep Usta yaklaşık 4 yıl önce Ankara'ya geldi ve Küçükesat'taki ilk yerinde enfes sac tavasını bizlerle tanıştırdı. O tarihten bu yana hafta içi iş çevreleri olsun,haftasonu aileler olsun yoğun ilgiyle karşılaştı.Sanırım geçen yıl Dikmen Vadisi'ndeki yeni yerine taşındı ve Oburcan'ı beklemeye başladı :) Bugün işte o kutsal buluşma gerçekleşti...
Şunu baştan belirteyim,bu yeni yerin eskisiyle yakından uzaktan ilgisi yok. Dikmen Vadi'sinin tam ortasında çok şık ve manzaralı bir yer yapılmış. Girişte insanı etkiliyor,bravo.
Menüye gelelim.Eski yerinde sac tava veya kaburga dolma ağırlıklı bir menü vardı.Burada ise menü çok genişlemiş;kaburga çeşitleri,tavuk tava,hindi ve kebap seçenekleri,pide,lahmacun ne arasanız var ve menüde hepsi birbirinden güzel görünüyor.
Arkadaşım Barış , Recep Usta'ya ilk defa geldiği için klasik başlangıç yapalım ve sac tava yiyelim dedik.
Masaya önce tas içinde ayran geldi.


Hemen ardından sıcacık pide.

Salataya harika bir nar ekşisi eklenmiş,mükemmel. Haşlama içli köfteyi oldum olası sevmem,burada da sevmemeye devam ettim.İçinin eti fazlasıyla kuzu kokuyor,olmamış.Ancak kuru patlıcan dolması enfesti.
Domates ezme de hafif acısıyla çok lezzetliydi.
Ve en sonunda kuzu sac tavamıza kavuştuk.İtiraf etmeliyim ki buraya gelmeyeli uzun zaman olmuş,bu lezzeti özlemişim.Kuzu eti yumuşacık.Etin domates ve biberle beraber pişmesinden ortaya nefis bir lezzet çıkmış.Benim tavsiyem ; bandıra bandıra yemeniz!!! Ana yemeğin ardından sıcak irmik helvası ve dondurma.Bu 2 tatlı tek başlarına bile harika olurlardı ama birlikte çok daha iyi gitmişler.Dondurma çok lezzetli.Helva ise anlatılmaz yaşanır cinsinden olmuş.Ustanın ellerine sağlık. Bu güzel yemeğin üstüne arzu edene mırra , istemeyene çay ikramı. Muhteşem bir yemek oldu ancak menüyü incelerken bazı kebaplarda aklımın kaldığını belirteyim.Bu demektir ki en kısa zamanda tekrar gelinecek. Gelelim hesap kısmına,tüm bu gördükleriniz,2 kişi 63,5 TL.Gerçek şu ki eski yerinde fiyatlar daha makuldü,burada biraz yükselmiş.Yine de bu lezzeti uzun süre unutmak mümkün olmayacağından deneyin derim.

Tavacı Recep Usta

Dikmen Vadisi

Hoşdere Girişi 5. Kapı

Çankaya Ankara

Telefon : 312 - 442 29 45

312 - 442 26 42

Nispetiye Caddesi

Lavinya Sokak No:2

Levent İstanbul

Telefon : 212 - 280 04 24 - 25 - 26

www.tavacirecepusta.com

5 yorum:

Deniz dedi ki...

Tava çok güzel olmasına rağmen Kaburga dolmasını daha çok tercih ediyorum ben. Onu da çok güzel yapıyorlar. Çukurambar'da Kaburgacı Selim Amca'ya gittim geçenlerde, tam bir hayal kırıklığıydı.

Deniz dedi ki...

Ayrıca buradaki irmik helvası yediğim en iyi irmik helvası olabilir. Buram buram süt kokuyor.

Oburcan dedi ki...

Size aynen katılıyorum.Kaburgacı Selim Amca'ya bir akşam tek başıma gittim ve kaburga istedim ancak en az 2 kişiye yaptıklarını söylediler ve yapmadılar.Sonuçta yiyemedim.Onun yerine tandır söyledim ancak hayalkırıklığıydı.

L dedi ki...

Favori mekanlarımdan birini anlatmışsınız :) kimin değil ki zaten?
1) Tasta Ayran buz gibidir, epiktir.
2) Kuru patlıcan dolması ağız sulandırıcıdır.
3) Sac tava ağızlara layıktır.
4) İrmik helvasıyla dondurma bu güzel yemeğin üstüne pasta ciladır, orgazmiktir. Başka kelime bu tatlıyı anlatamaz :D

Hani ben de yorumumu yapıyim dedim, iyi günler :)

Oburcan dedi ki...

Yorum icin tesekkurler :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails