12 Kasım 2009 Perşembe

KEBAPÇI FAHRETTİN - ESKİŞEHİR

Kebapçı Fahrettin'in Eskişehir'de gidilmesi gereken yerlerden biri olduğunu uzun zamandır duyardım.Bu sefer yolda giderken kafaya koymuştum,Eskişehir'de Fahrettin'i ES geçmek yok.İşim bitip dönüş zamanı geldiğinde merkeze çok yakın olan yerini kolayca buldum.Küçük ve temiz bir mekan.İskender mi,köfte mi tercihine girmeden önce İskender,ardından yarım porsiyon köfte söyledim.
Önce İskender.Görüntü güzel,porsiyon doyurucu,kokusu anlatılmaz derecede harika.Daha ilk lokmada heryerimi saran lezzet dalgasına kendimi kaptırdım gidiyorum.Bu İskender Bursa dışında yediklerimin en iyisi,kuşkusuz.Her zaman bu kadar iddialı ifadeler kullanmam ama budur.İskender budur.Eti,tereyağı,yoğurdu ve sosuyla muhteşem.Bu arada dikkat etmeniz gereken nokta masadaki pul biberlerin gerçekten acı olduğu!!Siz de benim gibi acı sever olsanız bile bu biberlere dikkat edin.

Ardından yarım porsiyon köfte.Köfteyi de soslu söyledim.Bu köfte de harika.Sosla birlikte çok iyi gitti.
Bu lezzet fırtınasından sonra gerçek dünyaya dönmem lazım,daha gidecek 220 km. yolum var. Çay bile söylemedim,bu lezzet mümkün olduğu kadar kalsın istiyorum. 1 porsiyon İskender,yarım porsiyon köfte ve 1 ayran 13,5 TL. Ucuz olmasına ucuz ama bu lezzete fiyat hiç önemli değil,hepsini hakediyor.
Kebapçı Fahrettin ile birlikte Eskişehir seyahatlerimin artık daha bir lezzet kazanacağı kesin.Sevgili Ankaralılar,size haftasonu günübirlik Eskişehir seyahatini tavsiye ederim. Hızlı trenle 1,5 saatte gelebilirsiniz.Eskişehir'de gezecek görecek çok yer var.Üstüne bu lezzet noktalarını da eklersek harika bir gün geçireceğinizin garantisi var.
Kebapçı Fahrettin
Kurtuluş Mahallesi
Asarcıklı Caddesi No:70
Eskişehir
Telefon : 222 - 234 46 63

3 yorum:

MMO dedi ki...

Oburcan,
Öğle yemeği saatlerinde blogunu ziyaret etmem benim için hiç hayırlı olmadı.. Çok canım çekti yahu. Sanırım ben de aynı şeyi yapardım. İkisini de denerdim yani. :)
Köfteci demişken Ulus'ta ıslak köfte yapan bir yer var: kuruş köfte. Orası da otantik bir yer, belki hoşuna gider. :)

Unknown dedi ki...

Biz bugün Yüksek Hızlı ve Gidemeyen Treni denemek için gittik Eskişehir'e ve öğle yemeği için tavsiyenize uyup buraya uğradık. Bence iskender (Bursa'da daha yemediğim için Uludağ'la karşılaştıracağım) Uludağ Kebap'ınkinin yanında sönük kaldı. Ama bir köfte fanatiği olarak söyleyebilirim ki köftesi oldukça başarılı. Tavsiye için teşekkürler.

Oburcan dedi ki...

Afiyet olsun...

ShareThis

Related Posts with Thumbnails