19 Mart 2011 Cumartesi

ÇALI KURU FASULYE - KAYSERİ

Uzun zaman sonra tekrar Kayseri'deyim. Bu güzel şehirde daha önce mantı , börek , dolma , sac kebabı gibi geleneksel yemeklerimizin güzel örneklerinden yemiştim. Bugün menüde kuru fasulye var. Merkezde bulunan Çalı kuru fasulye . Burayı uzun zamandır görüyordum ve öğle saatlerinde içerisinin kalabalığı dikkatimi çekiyordu. Saat 2 gibi gittiğim için daha tenha ama boş değil tabi.
Çalı kuru fasulyede Hopa'dan gelen çalı fasulye pişiyor. Yanında illa ki pilav. Bunun dışında günlük olarak değişen tencere yemekleri mevcut. Mesela bugün çorba , karnıyarık ve fırın makarna vardı.
Bir restorana ilk defa gittiğimde çoğunlukla en geleneksel yemekten başladığım için kuru fasulye ve pilav yiyeceğim.
Kuru fasulye girişte yer alan tezgahta ve güveç içinde güzel görünüyor. Az sonra masamda. Suyunu bol koymuşlar , ki kuru fasulye severler için makbuldür. Fasulye benim sevdiğim gibi etsiz. Kemik suyuyla yapılmış. Ekmeği bandıra bandıra fazlaca yedirse de şikayet edemem. Hafif tatlı fasulye lezzetli. Böylesi bir lezzete et katılmasına bile gerek yok. Tabi burası Kayseri , pastırma olabilir. Onu da haftada 2 gün yapıyorlar. Çalışanları düşünerek çemensiz pastırmadan yaptıkları için kokusu o derece rahatsız etmiyor.  

Açıkçası o kuru fasulyeden sonra bu pilav zayıf geldi. Pilav tereyağlı ama et suyuyla yapılsa harika olacak. Yine de kuru fasulyenin yanında şart!!

Kuru fasulye+pilav 6,5 TL. Kayseri'liler bu lezzet mekanını çoktan keşfetmişler ve gereken ilgiyi göstermişler. Ustaların ellerine sağlık. Kayseri'ye afiyet olsun.


Çalı Kuru Fasulye
Vatan Caddesi No:32
Kayseri
Telefon : 352 - 231 88 78

Hiç yorum yok:

ShareThis

Related Posts with Thumbnails