Madde 2 : Ülkemizde kaç işletme vardır ki ; 156 yılık bir geçmişe sahip olsun ve 5. kuşak tarafından işletilsin. Kuruluş 1856 !! Dikkatinizi çekerim.
Evet,eşine pek rastlamadığımız bir durumla karşı karşıyayız. Benim bildiğim kadarıyla birkaç tatlıcı ve lokumcu hariç böylesine bir tarihe sahip işletme Türkiye'de yok gibidir. Ama Trabzon'da var ve Oburcan onu sizler için ziyaret etti.
Tarihine bakacak olursak kurucusu Süleyman Ağa , Osmanlı sarayında pilavcıbaşı imiş. 1856'da başlamış ve babadan oğula şeklinde günümüze kadar gelmiş. Trabzon'da Kadınlar pazarının hemen altında Pazarkapı mahallesindeki küçük mekanında müşterilerine başarıyla hizmet vermeye devam ediyor.
Aynı zamanda kuru fasulye'de var ama bu ilk ziyaretim ve sadece pilav ve etle bu ziyafeti noktalamak istiyorum. Bu kadarı bile yeterli. Gördüğünüz tabaktaki pilav 400 gram , üstü et kaplı ve normal 1 kişi zar zor bitirebiliyor. Yanında içecekle birlikte kişi başı fiyat 10 TL.
Son bir uyarı ; mümkünse öğle yemeği için gidin , saat 16:00 gibi pilav bitiyor. Benim gibi ertesi günü beklemek zorunda kalmayın , çünkü dayanılır eziyet değil!!
Tarihi Kalkanoğlu Pilavcısı
Pazarkapı Mahallesi
Tophane Hamam Sokak No:2
Trabzon
Telefon : 462 - 323 34 10
1 yorum:
Trabzon ve Kalkanoğlu :)
Yemek yemeğe meraklı biri olarak Trabzon'a ilk gidişim bu pilavı yemek içindi...Ama şunu da belirtmeden geçemeyeceğim hayatımda yediğim en güzel kuru fasulyeyi de burada yapıyorlar
Yorum Gönder