4 Mart 2011 Cuma

ÖZGE PİKNİK - ANKARA

Ankara'da Ankara döneri yenir. Ankara'nın en güzel dönerlerinden biri de Özge'de yenir. Bunu bir kenara yazalım. Özge Piknik Kızılay'da. Ankaralılar bunu da iyi bilir.
Maltepe'ye doğru giderken sol tarafta kalan yerinde 15 yıldan fazla bir süredir aynı lezzette döner yerim.  İç mekan Ankara'nın "piknik" konseptine uygun olarak tasarlanmış. Sade ve işlevsel. Duvarlardaki aynalara bakarak dönerinizi yiyeceksiniz. Böylece bir keyif anında yüzünüzün aldığı şekli anlayın.
Girişte yer alan kömür ateşinde pişen döner aklınızı başınızdan alacak cinsten. Hemen arkasında tavuk döner de alabilirsiniz. Ama ilk defa gidenlere tavsiyem et döner olacak.

1 gece önceden soğan ve tuzla terbiyelenen döner çok lezzetli. Kömür ateşinden gelen ekstra lezzeti de belirtmeden geçmemek lazım. İşte kıymasız Ankara yaprak döneri bu!! Eğer işe dönmek gibi bir mecburiyetiniz yoksa benim yaptığım gibi ve olması gerektiği gibi soğanla yiyebilirsiniz.

Özge Piknik , yıllardan gelen lezzetini devam ettirmeyi başarabilen takdir edilesi mekanlardan biri. Bir Ankara klasiği. İlgi gösterelim.

Özge Piknik
GMK Bulvarı 17/A
Kızılay  Ankara
Telefon : 312 - 229 80 35

27 yorum:

todor dedi ki...

özge piknik candır :)
1 hafta cici, 1 hafta özge, sırayı bozmadan :)
eskiden açık ayranları vardı artık yok, kızarmış biber dönere yakışıyor. kredi kartı desteği olmaması kötü. 10 liralık döner için kredi kartı mı olur lan? :)) diye artistik yapacaklar olacaktır elbet ama olsa fena mı olur?
bu arada blog da ben de hala resimler çıkmıyor, tıka basa to olmasam kesin fotoğraflar çıkardı şansa bak :)
neyse yarn inersem uğrayayım özgeye, en son alevle gitmiştik :)

Oburcan dedi ki...

Ek bilgiler için teşekkürler. Akşamüstü fotoğraflar bende de çıkmıyordu , az önce başladı. Anlayabilmiş değilim. Yakıcam bu blog'u!!!!!!!!!!!!!

todor dedi ki...

cimri blogger, kıy paraya yap bir internet sitesi, bak keyfine. bu adamlara güven mi olur, yarın açarlar, öbür gün kaparlar, bakarsın kafaları bozar tüm bloggerları içeri alırlar. sen yap kendine şöyle güzel bir site kafan rahat olsun. rahat olsun ki yediğinden bir şey anla :))

Oburcan dedi ki...

siteye geçip rahatlarsam hepten koparım diye korktuğumdan geçmiyorum :))

todor dedi ki...

250-300 arası yaparım diyorsun LDL yi :)

todor dedi ki...

K'Elle-Söğüş e gitmeden kollesterolü ölçtürsem de, rahat rahat yesem :)

Oburcan dedi ki...

Bilirsin çabuk gaz yerim , 0-100 arası en fazla 3 gün,250+ biraz zaman alır ama imkansız değil :)))

Oburcan dedi ki...

Sorma yahu , şu anda bi gidesim var ama tutuyorum kendimi!!! Sen bahsettiğinden beri aklımda!!

todor dedi ki...

esas ben ne yapayım? adam geldi evin dibine açtı :)
geçen dayanamadım broşürünü aldım düşün yani :))
kelle varmış, ciğer varmış, soğuk sandviçler falan, var oğlu var ama beni ilgilendiren kelle söğüş kısmı.
ciğer diyince ne geldi aklıma, bu köroğlunda bitmeyen otel var ya, hani ortasında kule vinç unutuldu geyikleri yapılan, öğlenleri orada bir amca bekler beyaz bir kangoosu var, dil ve ciğer yapar soğuk. ciğerci naci modeli, daha önce de yemiştim ama geçen işim vardı o tarafta, spordan da çıkmışım :) baktım baba orda, sar dedim ciğer,dil karışık, soğanlı, ohhh. güzeldi yine :)

Oburcan dedi ki...

yapma bunu yapma bunuu!!!!
öğle..otl...beyaz kangoo...ciğer...dil... ben alacağımı aldım...sağol :)

todor dedi ki...

:)

Hande Ne Yapıyor? dedi ki...

Bir de etlik'te "ÖZLER" var çok bilinir bu civarlarda hatta velilerim buralara çok uzak oturmasına rağman "oralarda bi dönerci var ayda bir geliriz mutlaka" dediklerinde çok şaşırmıştım.

Antares'in içine de şube açtı ama ben orayı değil aşağı eğlence göbekte bulunan özler'i tavsiye ediyorum zaten göbeğe gelince herkesler gösterir:) beklemedeyim:)

Oburcan dedi ki...

Hande,
Antares Özler'i yazmıştım ama Etlik'e gitmek bir türlü mümkün olmadı.Onu da gidilecekler listesine ekleyeyim o zaman. Hatırlatma için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Özge Piknik Döner konusunda kesinlikle cok cok iyidir seneler önce işyerim ordaydı ve her hafta yerdik oradan. kömür ateşinde ve kesinlikle çok başarılı. özledim valla...!!! :)
Burcu.

Oburcan dedi ki...

Burcu sana katılıyorum. Öyle döner özlenir!!

Zeliha dedi ki...

Ankara da en iyi döner Özge de yenir. En iyi midye tavada Otlangaç ta. Bu iki mekan Ankarayı özleme sebebidir...

Oburcan dedi ki...

Zeliha,
Otlangac benim de cok cok sevdigim yerlerdendi ama maalesef kapandi :(

Zeliha dedi ki...

Marmaris te dahi bu kadar lezzetli midye yiyemeyip ilk Ankara ziyaretimde Otlangaç a gitmeyi düşünürken bu haber beni çok üzdü :(

Oburcan dedi ki...

Doğrudur,üzgünüm. Midye için Sakarya caddesinde Can Balık'ı öneririm!

todor dedi ki...

otlangaç kapanalı çok oluyor. tüm ortaokul lise hayatım orada bol kimyonlu midye tava yemekle geçti, yanlış hatırlamıyorsam ya karagöz oldu orası maalesef. can balığa gelince, herkesin düşüncesine saygım var ancak, hamsi ve mezgiti gayet güzel yapmakla beraber kalamar ve midye tavayı acayip yağlı yapıyorlar bence. geçen kıtırda da yedim alakası yok, aaah otlangaç aah, sen de dayanamadın değişen serbest piyasa ekonomisine maalesef yitip giden onlarca mekan gibi. oysa midye dolma ve tavayı en iyi yapan ilk 3 yerden biriydi.

todor dedi ki...

ya hazır yazmışken, oburcan 01 adana ismail usta, yıldız da.
yorumun varmı?
baktım bulamadım.
oradan geliyorum, adanası fena değil, gayet başarılı.
standart meze (cacık, yeşllik, közlenmiş soğan, bir kaç sorti lavaş, nar ekşili salata,köz biber, domates, sarımsak
3porsiyon bardak altı lahmacun)üstüne, 3 porsiyon çöp şiş, 1,5 porsiyon kaburga, 3 porsiyon adana, 1 adet 70lik, üstüne 1 adet 35lik siyah efe rakı(özellikle siyah efe olduğunu belirtiyorum çünkü yeni rakı ile arasında 70likte 20 liraya yakın fark var) toplam hesap 250lira. mekan olarak muhteşem değil, hatta biz 4 saate yakın oradaydık ve zeki müreni ezberledik, dekorasyonu da saçma sapan :) bir taraf gramofon bir taraf kilim halı falan ama yemekleri güzel. bilginiz olsun. oburcan eğer varsa 01 ismail usta yazın bu yorumu oraya taşı lütfen.

todor dedi ki...

can balık'a gelince, bence standar balık türlerini iyi yapıyorlar. açıkcası ızgara balıklarını yemedim, yorum yapamayacam ancak hamsiydi, mezgitti bunları sıklıkla yiyorum. can balıktan yiyecekseniz özellikle hamsiyi tavsiye ederim. ancak benim gibi kollesterol probleminiz varsa işin trik noktası sıraya girdikten sonra orada bu balıkları kızartan elemanın doğru anını beklemek. çünkü yağda kızarttıları balıkları kenarda süzülmeye bırakıyorlar eğer girilen kuyruğu doğru ayarlarsanız yağı süzülmüş balıktan yiyip daha az kolesterole maruz kalıyorsunuz. benim favorim hamsi-şalgam. midye ve kalamara gelince adamlar o kadar otomatiğe bağlamışlar ki balık işini, kalamar dı, midyey di, karides ti bunlara çok özenmiyorlar. karides hariç hepsini denedim çok yağlı ve kızartıldığı yağda balık tadı sezdiğim için ağır geldi.
yeni yeni meşhur peynircinin orada tam köşe de bulunan balıkçı da- ki bence sakarya da ayabakanla birlikte en taze balığı satar, pişirme yapmaya başladı. orada da hamsi yemenizi tavsiye ederim. bildiğimiz dökme tavada hamsi yapıyorlar, minimum yağda, hafif ve lezzetli oluyor.

Oburcan dedi ki...

Todor,
öncelikle bu detaylı analizlerin için teşekkür ederim. Bence benim yazdıklarımdan çok daha faydalı bilgilerle dolu.Süpersin.
Otlangaç benim de en favori mekanımdı. Midyesinin üstüne olmadığı gibi o sosu artık herhangi bir yerde bulmak mümkün değil.Yazık oldu. Can Balık'ta uun zamandır yemedim,Otlangaç'la kıyaslamak doğru olmaz ama eldekilein en iyisi diyebilirim.Ama ben de senin hibi "aahh Otlangaç aahhh" diyeceğim!!
01 Adanalı İsmail Usta'ya hiç gitmedim ama yiyip içtiklerinize bakınca hesap makul geldi. Dekorasyona bakmaman gereken mekanlardan anladığım kadarıyla.Ama hep gitmek istediğim bir yerdir.
Can Balık'ta hamsiyi çok severim. Ekmek arası salatalı hamsi,üstüne limon sıklır,afiyetle yenir.Şalgamla tam bağdaştıramadım ama senin referansınla denerim!!!
Ben de yeni bir bilgi vereyim:Tunalı Hilmi'de eski Ottoman Cafe'nin yerinde açılan(Tapas'ın karşısı) Ayabakan Balık bildiğiniz kötü. 1 porsiyon Norveç somonu istedim,o kadar kötüydü ki 1 parça aldım,yiyemedim bıraktım.Garson gayet kibarca tabağı aldı,balığı gösterdim,zaten balığın yapısı bozuktu,biz bakalım dediler.Başka bir balık vereyim abi falan konuşması,yarım porsiyon hamsi tava istedim. O da çok kötüydü.Zar zor yedim.Hesapta 2 balığı da yazmışlar. İşletmecilik bu kadar işte. Uzak durun!!!!!

todor dedi ki...

sos süper detay, evet işte bunun için bu blogu okuyorum. :)
kime sorsan hemen atlıyorlar midye tavanın sosu tarator diye, oysa otlangaçta o bayıla bayıla yediğimiz midyeye koydukları sos kesinlikle tarator değildi çünkü ben taratordan nefret ederim.görüntüsü çok benziyordu ama tadı farklıydı. kokoreç te yaparlardı ama ben sadece midye için giderdim.
ayabakan saçmalamış, zaten bu yeni trendi anlamıyorum, balık satmakla, pişirmek,servis yapmak arasında dünyalar kadar fark var.
pişirme evleri açıldı ilk önce, ki onlarda iş bence tersine yürüyordu, onlar ilk önceliği pişmiş balık satmaya verip, çiğ balığı satmayı ikinci plana atıyorlardı, şimdi ise 1 tane usta , 1 tane tüp, 2 tane ocak bulan her balıkçı bir anda balık lokantası havalarına giriyor. bu aynı şey gibi eline tahta iskemble ve 2 kutu mavi boya bulan herkesin yunan restaurantı açması gibi bir salgın oldu :) yakında piyasa normale döner herhalde. dün tunalı da dolşırken arkadaşlarla konuşuyorduk bozkırın ortasında, anadolunun göbeğindeki ankara da, giritten fazla balık-meze lokantası vardır herhalde :)

Oburcan dedi ki...

midye sosu özeldir tabi,taratorla ilgisi yoktur.Sarımsaklı,ekmekiçli,hafif akışkan olur,yahut olmalı.
Balık ve deniz ürünleri işi Ankara'da riskli iş.Her ne kadar "balığın iyisi Ankara'da yenir" desek bile , o iyi balığı servis eden yer sayısı bilemedin 5. Ama Ankara'da 100 tane balıkçı var. Kötüsü yok tabi. Hele deniz mahsulü daha tehlikeli.Real'den midye almıştım,bozuk çıktı.Bilmesem zehirlenmiştim!!!!Dikkat!!!

Oburcan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Oburcan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails