2 Mart 2011 Çarşamba

İÇİNE MAHKEME KAÇMIŞ TİVİ KANALI : DİCİTÜRK


Yeni gündemimiz Dicitürk'ün Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesinden aldırdığı blogspot'a yayın yasağı. Zaten Türkiye'de blogspot'çuların başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir sanırım. 2-3 ayda bir  Türk Telekom veya başka bir sebepten dolayı blog'lar kapanmadan , DNS ayarları değiştirilmeden rahat duramıyorlar. Neden mi? Cevabı basit : çünkü durdukları yerde durmuyor yumurcaklar , düşünüyor ve yazı yazıyorlar.
Bu vukuatın sebebini kısaca anlatmak gerekirse Lig Tv maç yayınlarını blogspot üzerinden yayınlayan 3-5 kendini bilmez yüzünden maddi zarara uğradığını düşünen güzide televizyonumuz Dicitürk , nedenini çok merak ettiğim bir şekilde Diyarbakır Mahkemesinden bu kararı aldırıyor. Blog'lara girildiğinde "bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir" şeklinde insanın aklını başından alan , "kimbilir bu sitede kanuna aykırı , ahlaka mugayir ne filmler dönüyordu" diye düşünmenize sebep olan hislerle dolduruyor. Halbuki arkadaşımız kek tarifi vermiş.
3-5 blog için binlerce blog'un kapatılmasını sağlayan zihniyet , parmağının ucuna kıymık batan adamın kolunu kesmeyi öneren iş bilmez cerrahı anımsatıyor , mantık aynı çünkü. Fiyatları yapay bir şekilde şişirip dünyada kimsenin izlemediği maçlara tonlarca para döken aklı evveller , maçları bedava izleyen 300-500 kişiyi hedef alarak binlerce blog yazarını ve yüzbinlerce okuru mağdur etmekte sakınca görmüyor. Sonra televizyona çıkmış başkalarını suçluyor. Kabul , o suçlananlar da masum olmayabilir ama pire için yorgan yakmak neyin nesi? Blog'lar yüzünden Lig Tv satışlarının düştüğünü iddia edenler , Dicitürk'ün bu sakat mantalitesi nedeniyle aboneliklerini iptal etmek isteyen blogger'ların haklılığına ne diyebilir? Maçları blogspot üzerinden yayınlayanların şimdi de .com uzantılı bir siteden yayına başlamamaları için necip Türk milleti şimdiden dua etmeye başlasa iyi olur. Zira bu durum tüm internetin kapatılacağı anlamına gelir ki bunlar bunu da çekinmeden , utanmadan yaparlar , emin olun.
Ülkemiz siyasetçi profili malum : "demokrasi iyidir , hep bizim parti kazandığı süre" sığlığında döner durur. Bunun yanına "televizyon iyidir , hep bizim kanal seyredildiği sürece" profilli yönetici tiplemesinin gelmesine neden şaşırıyoruz? İster politikacı olsun , ister özel sektör yöneticisi. Ülke bu , vatandaş bu , ürün bu. Fazlası çıkmaz.
Anlamsız , dengesiz ve mevcut üyelere her seviyede fazlapara ödetmek üzerine kurulu  fiyat politikası nedeniyle 1 ay önce sona erdirdiğim Dicitürk üyeliğime şimdi yanıyorum açıkçası. Beni işte tam bu anda iptal ettirme zevkinden alıkoydu. 1 ay önce de fiyat politikalarının tutarsızlığı nedeniyle üyeliğimin iptal yazısını yazdıktan sonra beni 8 kere arayan ve her seferinde kararımda ne kadar haklı olduğumu daha fazla anlamamı sağlayan , hep 1 daha fazlası türü  önerilerle gelenler , kendi vizyonsuzluklarının faturasını blogger'lara yüklediler. Blogspot kapandı , memleket güllük gülistanlık oldu. Dicitürk satışları patlar artık.
Son söz : Ey 18 yaşında içki içemeyen , blog yazamayan insanlar.. Derdiniz varsa gidin silah alın , öyle halledin. Bu ülkede size uygun görülen kostüm bu!!!!!

9 yorum:

todor dedi ki...

güzel yazı

todor dedi ki...

bu arada artık girebiliyorum ama fotoğraflar yok.

Oburcan dedi ki...

Sağol Todor. İnsanları devlete hizmet etmesi gereken bir güruh olarak gören devlet yöneticilerini bilirdik ama "mal benim malım,dokunanı yakarım aq" diyen özel sektör yöneticisi tiplemesini ilk defa görüyoruz!!!!

todor dedi ki...

bir çözüm bulunacaktır eminim. maç yayını yapan 10 tane blogger yüzünden bilmem kaç milyon bloggerı mağdur edilemez. diyecem ama açıkcası belli de olmaz, kapatırlar,yasaklarlar bu bahaneyle belki de.

Kaan dedi ki...

geçmiş olsun kardeşim. bir an önce hostingli bir yayına geçmen lazım. bunlar zırt pırt kapatmaya devam edecekler blogspot'u. ayrıca gerçekten niye Diyarbakır mahkemesi? çok merak ediyorum.

Cocorosie dedi ki...

Seçimler öncesi güzel şeyler bunlar halkımız unutmasın yeter diye düşünüyorum artık:/

Oburcan dedi ki...

Todor,
kapatırlar bunlar,hepsini kapatırlar.5 yıl sonra interneti sadece yurtdışında görebiliriz!

Kaan,
ben de geçeceğim artık,kesin!!

Cocorosie,
halkımız maalesef balık hafızalı olduğu için sonuç değişmeyecektir bence. Hem çoğunluğun blog'dan blogspot'tan haberi bile yok. Onlara blog desen başka birşey anlayacaklar!!!

mehmet dedi ki...

açılmış galiba abi bugun girebildim..
ama böyle koyun halka herşey müstehak aslında ya neyse..

Oburcan dedi ki...

Acildigina dair bir bilgim yok, bakayim. Mustahsk haklisin ama blogger'lara degil. Onlar dusunen ve yazan insanlar. Onlara bu yapilmaz!!

ShareThis

Related Posts with Thumbnails