4 Şubat 2011 Cuma

CAFE TRAKTIR - MINSK

Minsk'te 2. yerel mutfak denememizi yapmak üzere Cafe Traktir'e geldik. Otelimize ve merkeze yakın oluşu avantajı. Gittiğim gün akşamüstü saatlerinde bile oldukça dolu olması Minsk'liler arasında da tercih edildiğini gösteriyor. Dışarıda hava buz gibi , içerisi idare eder.
Dekorasyon oldukça kötü , kitsch denebilir. Tavanın her yerinde dolaştırılmış yapma olduğunu düşündüğüm sarmaşıkların görüntüsü kelimelerin ötesinde , görmek lazım!!!

Tek siparişim oldu , beğenirsem bir başkası ile devam edeceğim. Tercihim balık Draniki , domuz eti ile yapılan şekli de var. Draniki , patates pancake'lerin genel ismi olmakla birlikte aynı şekilde balıkla ve et ile yapılabiliyor.
Biraz sonra tabak masamda. Öncelikle tabağın renginden başlamak isterim. Koyu renk tabak yemekte hiç iyi sonuç vermiyor. Temiz , beyaz bir tabağın insana verdiği his başkaymış. Resimde gördüğünüz 2 parça da balık. Solda Draniki. Kızartılmış balık köftesi denebilir fakat fazlasıyla yağ çektirilmiş kötü kızartma , lezzetsiz bir balık. Sağdaki sarmal ise füme balık fakat ucundan 1 parça alabildim , gerisi kaldı. Draniki'nin de ancak yarısı boğazımdan geçebildi. Üzgünüm.

2. yerel mutfak denememden de hüsranla ayrılırken bu denemelere son verme kararını alıyorum. Arzu edenler için Minsk'te dünya mutfaklarından örnekler mevcut. Şansınızı onlarda deneyin , ben otelin yemekleriyle devam edeceğim.
Son söz : bazı yabancı gezi sitelerinde restoran önerilerini okurken abartı ihtimalini gözönünde bulundurun. O yorumlara göre Cafe Traktir bambaşka bir yer!!!

Cafe Traktir
vul Karla Marxa 21
Minsk  Belarus
Telefon : +375 17 226 03 41



5 yorum:

todor dedi ki...

bu ne ızdıraptır kardeşim, insan insana bunu yaparmı? yazık cidden üzüldüm. dün gecenin saat ikisinde minsk yazılarına bakarken altta çıkan sayfa önerilerinde aspavayı görüp, gaza gelip, yıldız aspavaya giden, hızını alamayıp bu akşam da günaydına gidip adana yiyen biri olarak yazıyorum, insan insana yapmaz bu minskilerin yaptığını :))
allahtan ki traktör müzeleri ve votkaları varmış da dayanabilmişsin yoksa halin nice olurdu düşünemiyorum:)

Oburcan dedi ki...

Todor , kardeşimsin. Hislerime tam olarak tercuman oldun.Teşekkür ederim.Biliyorum üzüleceksin ama Minsk yazıları bitti!!!
Az sonra yeni yazılar geliyor!!
:)

todor dedi ki...

neyse arada arşivden bulur çıkarırız minsk yazılarını tekrar tekrar okuruz :)

Oburcan dedi ki...

okuyalım tabi,zaten seninle okumadık,yakın zamanda okuyalım :)

todor dedi ki...

:))

ShareThis

Related Posts with Thumbnails