21 Şubat 2011 Pazartesi

LEMAN KÜLTÜR - ANKARA

Leman dergisinin birçoğumuzda olduğu gibi bende de özel bir yeri vardır. Üniversite yıllarında başlayan Leman hastalığı yıllar yılı sürmüş , dergideki karakterler arkadaşlar arasında  uzayıp giden sohbetlerin baş aktörleri olmuşlardır. Cem Yılmaz'ın ilk sahne deneyimine ev sahipliği yapan Leman Kültür'dür. Benim için her zaman liste başı Met ÜstMehmet Çağçağ , Bahadır Baruter , Daral , Timsah , Lombak , Bezgin Bekir , Gönül Adamı... Liste uzayacak , ismini sayamadıklarım kusura bakmasınlar lütfen. Hepsini seviyoruz.
Ankara'da ilk defa Kızılay Leman Kültür'e gitmiştim. Yakın zamanda Çayyolu'nda açıldı ve arkadaşlarımızdan aldığımız olumlu referansla , yine onlarla birlikte gitmeye karar verdik , ki bu sayede olası bir hoşnutsuzluk durumunda  kendilerine kızabilelim , elimizin altında olsunlar :)
Leman Kültür Çayyolu , Big Chefs'in komşusu olmuş. City Park villalarında. Dekorasyon olarak benzerlikler de gösteriyorlar aslında. Leman Kültür'de doğal olarak Leman karakterleri kullanılmış. Binanın her tarafı cam olduğu için günışığı bol. İç mekan ferah. Ancak açık mutfak konseptinin riskleri zaman zaman hissediliyor , havalandırmada sıkıntı olabiliyor. Veya yanınızdaki masadakiler dumanı bol karışık ızgara istedikleri vakit tütsülenme ihtimaliniz var!! 
İşte dekorasyondan kareler , hoş ve rahat bir mekan yaratılmış , tebrikler!! 


Menü uçsuz bucaksız olarak nitelenebilecek kadar geniş. Garsonlar , ilk defa gidenlere 20 dakika süre vermeliler , okuyup anlamak ve ne istediğine karar vermek için bu kadar süre ancak yeterli olabilir!!
Kahvaltı tabağı , tostlar , sandviçler , börekler , salatalar , burgerler , pizzalar , makarnalar , et ve tavuk çeşitleri , tatlılar , sıcak ve soğuk içecekler mevcut. Ayrıca alkollü içkiler de menüde.
Yemeklerde de Leman karakterlerinin isimleri kullanılmış. Terelelli börek , Lemancı Cünyır burger , Daraloğlan tavukburger , Bezgin Bekir köftesi , Timsah'ın gözyaşları , Timsah bayıldı , Zavallı Tavuk O Şimdi Şinitzel , Kozzi Geberdi Ay Kis Evribadi Aşçı Dahil bunlardan bazıları.
Çorba ile başlıyoruz , çorbanın ekmek içinde sunulması hoş , bu tarzı hep sevmişimdir. Çorba günlük olarak değişiyor , Ezogelin güzel göründü ama minik Can'ın yemeğine ortak olmamak için tadına bakamadım :)

Dana biftek masaya geldiğinde herkesin baktığı bir tabak oldu. İçinde salata , soğan halkası , patates püresi , salsa sos ve pilav var. Eti yumuşak ve lezzetliydi. Yanında bu kadar çok çeşit gerekli mi derseniz bence değil. Lakin gelmiş bir kere , yiyeceğiz!!!

Izgara tavuk ta aynı dolulukta geldi. Müşteri olarak dolu tabaktan hoşnut olsam da sadelikten yana olduğumu belirtmeden geçemeyeceğim. Tavuk lezzetli , ızgarası güzel  ama kabuklu patates biraz kurumuş. Salata da sossuz geliyor , desteğe ihtiyacı var.

Mantar soslu dana bonfile fazlasıyla sosa boğulmuş halde geldi , alt katında da fettucine var. Mantar sosunun lezzeti iyiydi ama miktarı olağanüstü çoktu. Bu kadar baskın sos lezzeti arasında etin tadını almak zor hatta imkansız. Bu yemeği isteyenlerin sos miktarı konusunda uyarı yapmalarında fayda var!!

Soslu tavuğun sosunu beğendim. Gerisi aynı zaten.

Sezar salata riskli bir seçimdi. Daha önce de defalarca bahsettiğim gibi bu salatanın sosunu çoğu yer iyi yapamıyor. Mayonez ve kremaya boğulmuş bir bulamaç geliyor. Leman Kültür'ün Sezar salatası güzel , ideal diyemeyeceğim ama yakın. Parmesan parçaları miktar olarak , görüldüğü üzere , çok fazla ama bence harika. Sezar salatanın aslında olmayan bazı malzemeler de var ama görmüyoruz!! 

Ev yapımı makarna sade ama lezzetli bir tabak. Peynir , ceviz ve maydanozla tatlandırılmış. Vurucu bir lezzet değil ama sizi üzmeyecek.

Sıcak brownie benim tercihimdi. Fakat yapısı brownie'den ziyade çikolatalı kek gibi. Fazla kabarmış ve kek olmuş. Çikolata sosu kurtaramamış. Brownie'nin gelişmesi gerekiyor.

Çikolatalı sufle okuyucularımızın zaman zaman sorduğu bir tatlı. Görüntüsü güzel , tadı daha iyi olabilir.

Dondurmalı waffle en beğendiğim tatlı oldu. Gerek yapısı , gerekse meyveleri ve soslarıyla hakkı verilmiş bir tatlı. Her gelişimde yiyebilirim.

Leman Kültür , göze hoş gelen dekorasyonu , rahat ortamı ve zengin tabaklarıyla müşterilerini mutlu edecek bir mekan. Fiyatları yakın çevresinin bir basamak altında. Tabi bu durum lezzete de paralel olarak yansımış. Çarşamba , Cuma ve Cumartesi günleri canlı müzik var ancak ses seviyesi makul düzeyde. Yemeğinizi yerken  rahatça sohbet edebiliyorsunuz. Fiyatlar makul , tostlar 4-5 TL , sandviçler , salatalar , pizzalar ve burgerler 8-10 TL , et yemekleri 10-18 TL , tatlılar 6-9 TL arasında.


Leman Kültür
Ahmet Taner Kışlalı Mah.
2846 Sok.
City Park Villaları
Alacaatlı Yolu Üzeri No:50/51
Çayyolu  Ankara
Telefon : 312 - 240 56 50

14 yorum:

todor dedi ki...

güzel görünüyor.
ama tabak konusunda seninle aynı fikirde değilim benim ilk önce gözümün doyması gerekiyor, tabak ne kadar doluysa o kadar hoşuma gidiyor.
mesela butcha, mükemmel eti var ama servis bomboş tabakta (en azından panoradaki şubesinde bana servis edilen bonfile tabağı öyleydi) 3-5 tane patates ile yapılıyor. etin tadı ne kadar güzel olsa da sanki birşeyler eksik gibi geliyor. lemanın servisi göze hitap etmiş, sen de lezzetini beğendiğine göre gidilesi,görülesi mekan demek ki :)

Oburcan dedi ki...

işte ben de tam o dediğini seviyorum. Eğer Butcha gibi çok iyi bir ana yemeğin varsa ,yanında bu kadar çok malzeme vermeye gerek yok,adı üstünde ana yemek,ona konsantre olmak gerek!

todor dedi ki...

anlaşamıyoruz kardeşim anlaşamıyoruz
:)))

Oburcan dedi ki...

Bence de , Anlasamiyoruz :)

Deniz dedi ki...

Açıkcası restoran (malzeme) kalitesi arttıkça, tabaktaki malzemeler de azalıyor. Geçenlerde buradaki ünlü bir et restoranına gittim, bonfile ve mantar sos söyledim, bir tahtanın üzerinde sadece et geldi, ufak bir kapta da sos, ama et o kadar lezzetli ve iyi pişmişti ki sosa banmaya kiyamadim.

Leman'daki buftege bakıyorum, et pilav domates biber turk, soğan halkası salsa sos vs yeni dünya ürünü, patates puresi ise sanki boşlukları doldurmak için konulmuş. İtici ve bilinçsiz gorunuyor. Bana Ankuva'daki Magellan'i hatırlattı, tam onun tarzı.

Adsız dedi ki...

Leman Kültürü severim ben de ama yemeğe başladıktan bi süre sonra tabağın aldığı o dağınık hali sevmiyorum ama Butcha da da tabak cidden boş gibi:)

Adsız dedi ki...

overrated ın vücut bulmuş hali leman kültür..ümit

Oburcan dedi ki...

Deniz , süper yorum,teşekkür ederim.Hislerime tercüman oldun. Tabakta hiçbir şey olmasın,etse eğer sadece et olsun ama kaliteli olsun,değer.Ve başka malzeme de aramazsın,işte o kadar.Bu kadar fazla garnitür ana mamulü gizleme hissi veriyor.

Fashionable Princess,
ortam süper , görüşlerimiz paralel ama Butcha iyidir,varsın tabak boş olsun,iet yeter,yetmeli,yetsin :)

Ümit,
overrated demeye dilim varmadı açıkçası,ortama göre o yemekten fazlasını hakediyor desek?

Hande Ne Yapıyor? dedi ki...

ahhh oburcann anılarım depreşti:D bütün üniversite yıllarım kızılay Leman'da geçti. Menüdeki ismi tuhaf olsun olmasın her yemeği denemişliğim vardır:) ( tabi eklemeler olmuştur mutlaka:) ellerine sağlık+ afiyet olsun.
Tandoğan meydanındaki eskiden adı korykos olan ama şimdi Akdeniz gibi bişi oldu sanırım bi ciğerci var. Oraya gitmiş miydin? Tam göbekte

Oburcan dedi ki...

Sağol Hande,
bahsettiğin yeri biliyorum ama gitmedim.Tavsiye edersen giderim!

Adsız dedi ki...

şimdi ben mi yanlış anladım yoksa senmi anlatamadın yada ne oluyor kendimdemiyim? minik can kim aranıza yenimi katılıyor çekirdek ailemi oluyorsunuz ? ben mi uyduruyorum bilemedim :)

Oburcan dedi ki...

Banu soyle ki ,
Minik Can yakin bir arkadasimizin 2 yasindaki ogludur. Kendisi basimizin tacidir :)

Hande Ne Yapıyor? dedi ki...

Ederim:) Bi dene bakalım:) Biz orda hep ipin ucunu kaçırırız :D

Oburcan dedi ki...

bu aralar alerjik bi durumum var,1 ay kadar sonra giderim. 1 ay diyet var!!!

ShareThis

Related Posts with Thumbnails