Anadolu'da , bilhassa İç Anadolu ve Adana tarafında iş yapanlar bilirler , esnafın öğle yemekleri için başlıca yemeği güveçtir. Bir gece önceden özenle hazırlanan güveç , sabah 9 civarında fırına gönderilir , illa ki odun fırını olacak tabi. Fırının en uzak köşesine yerleştirilen güveç yavaş yavaş pişer , saat 1 gibi fırından alınır ve sahibine gönderilir. Yanında dumanı tüten ekmekle birlikte!! Dükkanın arka tarafında sofra kurulur. Racon , tabak ve çatal kullanmamaktır. Herkes güveçten ve sadece ekmek kullanarak yer. Güvecin içeriği illere göre değişir. Kayseri'de bölgenin geleneksel Yamula patlıcanı kullanılır. Rengi hafif açıktır. Tercihen kemikli kuzu eti , domates , biber , sarımsak ve az pul biber. Reçete budur. Yine Kayseri'ye özel uzun ekmekle birlikte masanıza gelir. Yiyeni mest eder , yemeyeni helak eder.
Kayseri'de bizlere böylesine bir ziyafet veren Z. Hanım ve personeline teşekkürlerimi sunarım. Varolun.
abi bu bana yapılır mı yaaa...?
YanıtlaSilşimdi ben bu saatte nerden bulcam güveç yapan bi yer?
offf... canım nasıl çekti anlatamam :(
Tarifini verdim ama :)
YanıtlaSilcok guzel bir yemek bence de oburcan bey, burada hele yaninda ki o guzel ekmekler de yemege bir kat daha lezzet katmistir. bende bir kayserili olarak yazilarinizi takip ediyorum
YanıtlaSilo halde devam :)
YanıtlaSilMerhaba..
YanıtlaSilŞehr-i Kayseri ve güzellikleri ile eşim münasebeti ile , 5 sene önce tanışma fırsatı buldum çok da memnun oldum..
Çok geniş , lezzetli ve renkli bir mutfağı var..
Şehrin tarifi dokusuna da hayran kaldım..
Paylaşımlarınız için teşekkürler,blogunuz iştah açıcı :)
emeğinize sağlık..
Sevgili Pepela ,
YanıtlaSilteşekkür ederim. Kayseri gerçekten çok özel bir yer.Yeni mekanlar yakında burada!! Lütfen izlemeye devam :)