3 Şubat 2010 Çarşamba

DAYI'NIN YERİ - ADANA'LI ŞAHİN USTA - ANKARA

Bu blog'un devamlı okuyucuları bu tip gizli cennetleri çok seviyorlar. Böyle yerleri yazdıktan sonra gelen mail sayısında patlama yaşanıyor. Sağolsun bazı arkadaşlar gidiyor ve yemek yedikten sonra görüşlerini paylaşıyor.
Bu yazıyı okuduktan sonra da sanırım aynı şey olacak. Öveçler'de bir köşebaşında olan Dayı'nın Yeri meğer o civarda çok meşhurmuş ama benim haberim yokmuş. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine güzel insan Güven Abi ile Dayı'nın Yeri'nin en müstesna yerine yerleştik.
Burası sizin sipariş vermenize gerek olmayan , herşeyin kendiliğinden olduğu mekanlardan.
Önce yeşilliklerle başlıyor.



Buraya kadar yazmadım , malzemeler ortada. Otlar temiz ve lezizdi.
Domates ezme ise harikaydı.

Fındık lahmacun da çok başarılı. Eti kokmuyor ; hamuru ve lezzeti süper.
Önce Adana kebap geldi. Çok güzel bir Adana. Ne çok yağlı , ne de kuru.
Kaburga şiş terbiyeli ve yumuşacık. Tek başına bile yenebilir.
Çöp şiş yine hafif terbiyeli. Şişleri yalatacak kadar lezzetliydi :)
Ciğer şiş baharatıyla birlikte geldi. Enfesti. Ciğerin servisini garsonumuz kendi elleriyle yaptı. Lavaşa önce az soğan , ardından tek şiş ciğer koydu , üstüne baharatını ekti , dürüm yaptı ve uzattı. Daha önce masa başında dürüm hizmetini hiç görmemiştim ama çok hoşuma gitti. İşi ehline bırakmak en iyisi. değil mi?
Nihayet sona doğru yaklaşıyoruz. Artık tatlıya geldik. Daha önce bu tip yerlere gitmiştik , burası da aynı tarz olduğu için tatlı da aynı , irmik helvası ama ne helva. Aşırı tatlı değil , tam karar. Sanırım içine tarçın da koymuşlar , ben bayılırım. Çok lezzetli olmuş. Zaten böyle güzel bir yemeğe de böyle güzel bir tatlı yakışırdı.
Masaya ne geldi , ne gitti sayamadım. Ama gelen herşey muhteşemdi. Şahin Usta ızgaranın başında durmakla birlikte zaman zaman da içeride dolaşarak müşterilere hal hatır soruyor. Garsonlar son derece kibar , hızlı ve ilgili. Şahsen hem servisten hem de yemeklerden son derece memnun kaldım. Böylesine bir yeri bugüne kadar keşfedemediğim için her ne kadar üzülsem de , bugünden sonra sık sık görüşeceğimiz için seviniyorum. Hesap kişi başı 24 TL.
Dayı'nın Yeri
Adana'lı Şahin Usta
Çetin Emeç Bulvarı
8. Cadde 76. Sokak No:3/A
A.Öveçler Ankara
Telefon : 312 - 473 06 82
312 - 473 06 83

33 yorum:

evcimen dedi ki...

bize dayının yerine gittigimizde anlattigin dana şiş yerine kaburga şiş geliyor genelde ama en son sen gittigine gore degismis de olabilir. ciğer muhteşem, adana ve çöp şiş çok iyi, fındık lahmacun ve kaburga iyi...hesap kişi başı 25 TL civari...ama degiyor fazlasiyla...

Oburcan dedi ki...

Haklısınız,arada kaburga şiş vardı ve o da muhteşemdi.

evcimen dedi ki...

o zaman size fazladan çöp şişe ek olarak dana şiş gelmiş, işte bu haksızlık :(

Oburcan dedi ki...

O kadarcık da torpilimiz olsun artık :)

Adsız dedi ki...

Ben de gecen gun buradaydim. Bir insan bir oturusta bu kadar cok et yememeli diye dusunuyorum :) Buna ragmen 2 hafta kadar sonra yine orada olucam

sami akçura dedi ki...

bu fotolarda bir hata var.
asla bir kişiye bu kadar yemek gelmiyor. yani normalde karışık kebap istediğinizde gelen şeyler taksit taksit gelyiro. espri bu.
bence gereksiz. çünkü böyle karışık bir menüyü zaten 15 TL ye her yerde yersiniz. 25 TL çok pahalı.

evcimen dedi ki...

bugun oradaydik...kisi basi: 1 adet fındık lahmacun, 1 porsiyon adana, 1 şiş kuzu şiş, 1/2 porsiyon kaburga şiş, 2 şiş ciğer şiş geliyor...biz kaburga şiş tercih etmedik...ayrica şalgam da çok orjinal, kendi yapimlari ve acisi ayri geliyor...hesap 1'er su dahil kisi basi 20 TL...kaburga da alsaydik 23.5 TL olacakti...bu cesitler kesinlikle normal kebapcilardaki karisik izgara tabaklarinda 15 TL'ye verilmez, lutfen yaniltmayalim...

todor dedi ki...

bir adanalı olarak adanasının hileli olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
ete bakarsanız ekstra bir beyazlık olduğunu farkedeceksiniz. ete ya tavuk karıştırılmış ya da lezzeti arttırsın, maliyeti düşürsün diye kıkırdak (bazı yörelerde hakırdak ta denen) eklenmiş. zaten eti yerken ağzınıza gelen çıtırtı da bu kıkırdağın eseri.
bunun dışında ezmesi ankarada yediğim en iyi ezme,soğan, cacık,salata gayet başarılı, şalgamı bizim oraların meşhur hacının şalgamının başarısına yakın.
fiyatlar çok pahalı değil ama inanılmaz ucuz da değil. biraz görsel oyun yapılıyor gibi.yediğimiz ot, çöp gibi maaliyeti düşük olan şeyler bol, esas para tutacak olan et ise bayağı az geliyor.
bana kalırsa, özellikle çalışanların 1 saatlik öğlen arasında yemek yiyip kalkmak için iyi bir alternatif. ama akşam yemeğinde keyifli bir ocakbaşı yapmak isteyenler için, gerek ambiansı gerekse yenilen gramaj açısından beklentileri karşılamaktan çok uzak.

evcimen dedi ki...

oyleyse "todor" arkadasimizdan ankarada dogru ve en iyi adana kebabin adresini istesek, saygilar...

Oburcan dedi ki...

Evet Todor,söz sende!!!!

todor dedi ki...

Selamlar;
Benim yediğim en güzel Adana kebap,
Eskişehir yolu üzerinde Varan'ın terminali ile dipdibe bulunan Çadır Kebap'ta ve Arjantin Caddesinde bulunan Günaydın Et Lokantası'nda idi.Tavsiye ederim.
Bir de çok methini duyduğum ama bir türlü gidip deneyemediğim Büyük Koleje gelmeden sağda "Doktor", "Profesör" (kokoreçci olan değil)ya da ona benzer adı olan bir Adana kebapçısı varmış. Salaş,küçük bir yer ama ustası Adanalıymış ve harika diyorlar. İlk fırsatta test edip size buradan yazarım.
Umarım Dayı'nın yeri ile yazdığım yazıya alınmamışınızdır. Ben daha 3 hafta önce tekrar gidip yedim. Dediğim gibi yine tadı güzeldi, hemen yemeği yiyip kalkmak için ideal sırf o şalgam ve ezme için bile herhafta gidebilirim, ancak Adana'nın içindeki beyazlık beni biraz düşündürüyor.
Saygılar

Oburcan dedi ki...

teşekkürler Todor. Acaba doktor benim gittiğim Sadık Usta olabilir mi? Esat'ta?

http://www.oburcan.com/2009/07/sadik-usta-ankara.html

evcimen dedi ki...

cadir kebaptaki adana bence cok yagli, hem de rahatsiz edici derecede. gunaydini denemedim, arjantin caddesinde olmasi asiri tiky bir ortam olmasi nedeniyle ideal tat olabilir mi kuskularim var. peki ya adana sofrasi? o da mi dogru yapamayanlardan? saygilar...

todor dedi ki...

@oburcan
evet kesinlikle orası prof.sadık usta hatta galiba adı.
sizinle aynı yorumu sadık ustaya giden arkadaşlarda yapmıştı çok lezzetli ama bu mekanda bu fiyat fazla diye.

@evcimen
çadır benim hoşuma gitmişti.yağı rahatsız etmedi, ince uzun yerine kısa kalın şekilde servis yapılmıştı.
günaydın ortam olarak evet standart bir kebapçıdan farklı olabilir ama adanası gayet başarılı.
adana sofrası konusunda ise kesinlikle evet, nasıl unutmuşum yazmayı, özür dilerim.

todor dedi ki...

bu arada geçen gün önünden geçerken aklıma geldi, bana göre "iyi adana kebapçıları" yazarken burasının adını unuttuğum için kendilerine haksızlık yapptığımı düşündüm ve buraya yazayım dedim. "guşgana kebap". evet buranın da adanası süperdi. en azından ben çayyolunda otururken öyleydi. oburcan sen de o taraflarda oturduğun için test etme imkanın olmuştur sanırım. ümitköyden konutkente doğru giderken, opeti geçtikten sonra, yol eskiden köyün içinden geçerdi, guşgana tam o çatalın başında bulunuyor. kelle paça çorbası, ezmesi, şişi ve adanası gayet güzel, kokoreçi vasattı. yani en azından 2 seneye kadar falan öyleydi. geçen bir şekilde önünden geçtim aklıma geldi :)

Oburcan dedi ki...

Guşgana'yı bilirim ama uzun zamandır gitmedim.Komiktir,dün akşam aklıma geldi,bugünlerde bazı akşamlar kokoreç krizine giriyorum ama kendimi tutuyorum.Guşgana'da listemde,artık gitmek şart oldu :)
Bu arada dün akşam Çayyolu'ndan Bilkent'e giderken,Eskişehir yolundan Bilkent'e döndükten sonra yan yoldan yukarı çıkarken bir minibüs içinde köfte+kokoreç gördüm.Kokusu çok davetkardı..Bilgine
Şu kokoreç güzellemesini de yapalım artık.Ne dersin?

todor dedi ki...

ooff kokoreç deme :))
yapalım yapmasına da şu kolesterolü ve ürik asidi bir düşüreyim kokoreç tezgahına balıklama atlayacam :)
az kaldı

Oburcan dedi ki...

Todor
Bu aralar aserme boyutunda kokorec dusunuyorum, patlamasi fena olacak... Enerji birikti:)

todor dedi ki...

sorma
zor tutuyorum zaten kendimi bir öğlen itfaye meydanına gidip hacıdan bir kol kokoreçi kapatmayayım diye, iri taneli, bol baharatlı off ki off.
ya dur yoldan çıkarma :)

Oburcan dedi ki...

Peki , Sen tam iyiles, sahalara don, kokorec altinvurus yapalim,3 mekan arka arkaya !!!
(kotu arkadas iste boyle yoldan cikarir :))

todor dedi ki...

:))
tamamdır

todor dedi ki...

kıtır olmaz yaa, tunalı daki kıtırın kokoreçi hikaye bence, baharat yumağı. park caddesindekinde kaşarlı kokoreç dürüm yemiştim. ilginç bir çalışmaydı :))

Oburcan dedi ki...

Todor kardesim senin kolesterolun tavan yapmamismiydi? Hala yer derdindesin. Ben de kafaya koydum bu aksam spora gidecegim!!! (cikista odul olarak Gusgana yakisabilir, soz veremem :))

todor dedi ki...

işte tam da bu yüzden yer derdindeyim, azıcık bir kotam var bari onu iyi kullanayım diyorum :)
ben yeni spordan geldim pataes yiyecem mecburen :) haftasonu kırmızı et yiyeceksem bari bugün proteine yüklenmeyeyim.
guşgana diyor hala yaa off
neyse adana yersen yorumunu merak ediyorum, hala iyiler mi acaba?
kelle paça çorbası da güzeldi guşgananın, gerçi rumelinin kelle-paça-dil-işkembeden oluşan kokteylinin eline kim su dökebilir???

Oburcan dedi ki...

Bak hala yaziyor yaa, Adana'ymis , kelle pacaymis. Onlar senin neyine. Ama soz , sana ozel kepekli ve yulafli bir yazi yazacagim :) destek amacli :)

todor dedi ki...

kepekli ekmek arası kokoreç,
yulaflı dürüm arası soyadan yapılma adana :)))

Oburcan dedi ki...

Guzeeell :)
Soya sutlu yer elmasi puresi ustunde okinawa usulu balik

todor dedi ki...

:)
okinava usulü uykuluk yiyelim.

o değil de
adanalı şahin ustanın, namı diğer dayının yerinin yorum kısmında dayının yorumundan fazla kokoreç yorumu oldu :))

todor dedi ki...

spor olayında yalan oldu galiba senin :)
sporsuz guşgana yolları görünüyor sanki :))

Oburcan dedi ki...

:) okinawa usulu uykuluga bayildim, budur!!!
Dayi bizi hosgorur insallah :)
Su anda spor salonundan yaziyorum Todor, reca ederim:) cikista da Gusgana yalan olsun , evde soya filizi ile devam.
Ama bu kadar kokorec muhabbetinin ustune spor yapan ve meyve yiyen iradeye bir alkis rica ediyorum, lutfen...

todor dedi ki...

al işte bir united clubs cı daha mı yoksa???

spor yaparken neler hayal edildiğini bilen biri olarak, bu iradeyi ivan drago yu knockout ettikten sonra rocky i ayakta alkışlayan politbüro üyeleri edasıyla ayakta alkışlıyorum...

Oburcan dedi ki...

Sportif cayyolu..
O zaman portlemis gozlerle esime sesleniyorum: " adriaannn seni seviyorummm"(tabi turk bayragina sarinmisim :))

todor dedi ki...

:)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails