24 Ocak 2010 Pazar

KEBAPÇI HÜSMEN BABA - ESKİŞEHİR

Bu blog'un sürekli okuyucuları sağ tarafta yer alan Oburcan Yakında burada bölümünde Kebapçı Hüsmen'in ismini uzun zamandır görüyorlardı. Hüsmen , lezzet diyarı Eskişehir'in eski ve en nadide noktalarından biridir. Köprübaşı'ndan eski bit pazarına doğru giderken bir ara sokakta 1966'dan beri Eskişehir'in meşhur balaban kebabının en güzel örneklerini yapar. Hüsmen Baba'nın en önemli özelliği Atatürk sevgisi. O küçücük dükkanına tam 700 adet Atatürk fotoğrafı sığdırmış!!

Resimler üst kattan çekildi. Giriş oldukça küçük , 1 masa var , çok dik bir merdivenle üst kata çıkıyorsunuz , orada da 3 küçük masa mevcut. Küçük tabureler oturmak için rahatsız olsa da resimlere bakarken pek oturmuyor insan.
Zamanın nasıl geçtiğini anlamadan balaban masada!! Biz saat 2 gibi gittiğimiz için et şiş bitmişti , sadece köfte vardı. Köfte muhteşem. Zaten Eskişehir'in köfte konusunda inanılmaz bir kültürü var , şehrin her yerinden köfte hazineleri fışkırıyor. Bu köfte de en iyilerden biri. Ancak üzülerek pide konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Sanırım pideler dondurulmuş halde bekletiliyor çünkü üstünde sıcak sos , sıcak köfte ve erimiş tereyağı olmasına rağmen arası hala soğuk ve hamur gibiydi. Birlikte gittiğim arkadaşlarım pidenin genelde böyle olmadığını belirttiler. Tereyağı konusunda da bir endişe oluştu bende. Olması gereken tereyağı lezzetini alamadım , margarin veya margarin karışımı olabilir diye düşünüyorum.
Sonuçta meşhur Kebapçı Hüsmen Baba'nın köfteleri aklımda kaldı , gerçekten çok güzeldi. Ancak diğer malzemeler beni tatmin etmedi. Yine de buranın tarihini ve ününü göz önüne alarak bir sefer daha gelip yazmak istiyorum.
Köfteci Hüsmen Baba
Feraye Caddesi
Bayatpazarı
No:3/A Köprübaşı Eskişehir
Telefon : 222 - 233 26 60

1 yorum:

Oburcan dedi ki...

Thanks Christian ,
then keep on following!!
Oburcan

ShareThis

Related Posts with Thumbnails