31 Aralık 2009 Perşembe

GORALIM PİKNİK - ANKARA

Gora savaşları Cem Yılmaz'ın G.O.R.A. filminden çok yıllar önce başlamıştır. Rivayet ederler ki Goralı denen sandviçin merkezi Ankara'dır ve ilk Goralı burada yapılmıştır.Ancak dediğim gibi rivayet bu. Şu anda Ankara'da Goralı sandviç yapan 2-3 tane yer , ilk mekanın kendileri olduğunu ve bu lezzetli sandviçi ilk keşfeden kişinin de bilmem hangi akrabası olduğunu iddia etmektedir.
Bu konuda şunu söyleyebilirim ; Sakarya Caddesi'nde , dönerci Hosta'nın hemen yanındaki pasajın içinde yer alan Goralım'da ilk Goralı sandviçini 1987'de yedim ve o günden bugüne kadar Ankara'da benim bildiğim en lezzetli Goralı'yı burası yapar. Daha iyisi de var diyen arkadaşlar olursa bana bildirmelerini rica ederim. Orayı da denemekten keyif alırım.
Bildim bileli buranın en iyi sandviçlerinden biri döner sandviçidir. Çoğu yerde soğan,marul vs. ile servis yapılan döneri burada patates püresi , turşu ve ketçapla sunarlar. Ekmeği güzeldir ve tost makinesinde ısıtılıp dışı hafif çıtır hale getirilir. Yalnız üzülerek belirtmem lazım ki bu döner , son yıllarda burada yediğim dönerlere göre daha tatsız. Ekmeği ve garnitürüne diyecek yok ama malesef döner kötülemiş.
Gelelim buranın spesialine.Goralı. Esasen Goralı iyi bir karışık sandviç. İçinde döner , salam , sucuk ve köfte var. Bu sandviçin malzemesi bol ancak tatsız döner bunun da tadını etkiliyor ve zayıflatıyor.
Fiyatlar çok makul , bu doyurucu sandviçler 4 TL. Tam ekmek arasına isterseniz , iç malzeme miktarı aynı kalacak şekilde , 5 TL. Yine de yıllardır müşterisi olduğum bu mekanda lezzetin bozulması beni üzdü. Umarım en kısa zamanda düzelir de ben de tekrar gelip keyifle sandviçimi yer ve yazarım.
Goralım Piknik
Sakarya Caddesi No:10/5
Kızılay Ankara
Telefon : 312 - 433 34 05

12 yorum:

nuri bey dedi ki...

ben de geçen sene gittim ve eski tadından eser bulamadım.
biraz metruklaşmış, kullandıkları salam, sucuk, köfte ikinci kalite olmuş.
efsanenin geri dönmesi için fiyatı az artırıp ürünleri 1. kalite yapmaları şart.

Deniz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

ben angaralıyım goralım falan bilmem ankara yaprak döneri kömür ateşinde piştiği zaman her yerde yenilir. Özge piknik diye biyer var gmk bulvarı üzerinde selanik 2 cadessinin tam köşesinde orda dene bide ikinci biyerde cici piknik kumrular caddesinde güvenpark otobüs duraklarından kumrulara gir taksi durağını biraz geçince solda ayrıca döner ketçapla falan yenmez.

Oburcan dedi ki...

Angarali hemaerim isi biliyor. Ozge piknik bildigim ve listemde olan bir yer. Cici piknigi ise yazmistim. Ayrica cici'nin yanindaki Anadolu lokantasinin doneri de iyidir.
Sevgiler

todor dedi ki...

20 seneden fazla bir zaman önce keşfetmiştim, muhteşemdi, maalesef üstünden geçen zaman zarfında o zamanki tadından eser kalmadı.

Oburcan dedi ki...

Eski adi 'obur' diye hatirlarim. Todor eger 20 yil oncesini hatirlarsan İzmir caddesindeki Asburger'i de bilirsin. Hamburgeri benim icin efsaneydi. Okul sonrasi, dersane oncesi mutlaka yerdim.

todor dedi ki...

doğrudur, adını hatırlamıyorum. biz hadi goralıya gidelim diye koşardık. mavi renkli bir mekan, florasan lambalar şimdiki gibi pasaj dışına çıkmayan bir yer hatırlıyorum.
asburgeri de gayet iyi hatırlıyorum ama ben arı kolejinde okuyordum ve o zamanlar karanfil sokaktaydık, limonburgeri ve karşısında vidar mıydı, vardarmıydı öyle bir hamburgerci vardı sahibinin siyah porsche si vardı hamburger kavramı bende oralarla özdeşleşmişti.limonburger de ilk iceslush diye birşey içip hastası olmuştuk :)))
yaşlanmışız yaw .)

Oburcan dedi ki...

Limonburger'i hatirladim tabi. Karsisindaki de Vidar'di sanirim. Bir de Tunali'da Tivoli vardi, hastasiydim. Yas konusunu kapatalim lutfen :)

todor dedi ki...

Bugün itibariyle yani 21 Ekim 2010 günü saat 12.00 de, geçen hafta burada okuyup gaza geldiğim için tekrar bir ziyaret edeyim dedim goralıyı, maalesef tam bir fiyasko, eski tadından eser yok. Etin bir kısmı kıpkırmızı çiğ, bir kısmı da sanki dün aksamdan kalmış gibi kuruydu. Püre ve sos zaten fiks, bir işçilik gerektirmiyor. Keşke yan tarafındaki Hosta'dan döner ya da ilerideki Can Balıktan balık ekmek yeseydim :)

Oburcan dedi ki...

Bir devrin sonu!! Cok uzuldum. Yeni yerler bulmak lazim

Adsız dedi ki...

BEN GORALIM'IN ESKİ ÇALIŞANIYIM.2007 YILINDA ORADA GARSONLUK YAPIYORDUM.ORADA ÇALIŞMADAN ÖNCE BÖYLE BİR SANDİVİÇİN VARLIĞINDAN BİLE HABERİM YOKTU.SÜPER Bİ SANDİVİÇ OLDUĞUNU SÖYLEYE BİLİRİM.O ZAMAN LEZZETİ DE YERİNDEYDİ ŞİMDİ BOZULMUŞSA ÇOK ÜZÜLDÜM. ŞU ANDA DA İZMİRDE İKAMET EDİYORUM ASLINDA BU LEZZETİ İZMİRLİNİN DE TATMASI GEREK.

Oburcan dedi ki...

Adsiz okuyucuma tesekkur ederim. Eski tadi bambaskaydi. Iyi bir isletmeci o lezzeti turkiye capinda bir zincir haline getirebilirdi. Bence Izmir'e sen tanit. Iyi fikir degil mi ? :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails