28 Temmuz 2009 Salı

SADIK USTA - ANKARA

Başkentli kebapseverler buraya!!!

Adana kebabı sevmeyen azdır. Ama bu kebabı Adana'da yemediyseniz tadını tam olarak biliyor sayılmazsınız. Çünkü etinin tadından , et ve yağ oranından ve de kıymasından ( zırh kıyması olacak) kaynaklanan farklılıkların tabağınıza yansıması büyük olur. Her ne kadar , Adana'lı dostların affına sığınarak , Adana'da yediğim kebaplar bana pek hitap etmese de , fazlasıyla yağlı bulurum , yine de halkımızın çoğunluğu tarafından beğenilmesi ve tercih edilmesi nedeniyle iyi Adanacı Sadık Usta'dan bahsetmemek olmazdı.
Sadık Usta'nın mekanı Esat Bağlar Caddesi'nde. Küçük , salaş bir mekan. Ufak bir bahçesi var. Bahçede oturduk. Siparişimizi verdik. Hemen bakır kapta soğuk ayranımız geldi. Sıcak havada iyi gitti.

Masamız bir anda doldu ancak haftaiçi , işgünü ve öğlen yemeğindeyiz. Dolayısıyla öğleden sonra görüşeceğim insanların iyiliği açısından soğandan uzak durdum!!
Bak bu güzeldi , közlenmiş acı biber. Ama acısı iddialı , yiyen dikkat etsin , sonra ağlamak yok...
Yine bir soğan türevi , bu hafif pişmiş ama yine de risk almamak açısından uzak durduk. Ama narekşili ve baharatlı suyu lezzetli.
Bakın bu salata bayağı Adana tarzı olmuş. Üstündeki peynir iyi gitmiş ama en önemli ayrıntı içindeki taze nane yaprakları. Çok lezzetli.
Nihayet kebabımız geldi. 1 porsiyon için oldukça çok bir miktar. Gerçekten de lezzeti Adana'da yediğimiz kebapla hemen hemen aynı ama dedim ya , ben o tarzı pek sevmem. Yine de şunu söylemem gerek , arkadaşım bayıla bayıla yedi. Buraya gelecek birçok kişinin de çok seveceğine eminim. Ustaya haksızlık etmeyelim.
Oldukça doyurucu bir yemekti. Ben çok keyif alamasam da arkadaşım fazlasıyla mutlu. Hesabı istedik , 2 kişi , 2 ayran , ortaya resimdeki salatalar , 2 porsiyon Adana , 40 TL. Olmadı usta , bu fiyat yüksek. Kebaba evet ama fiyata hayır. Dikkatli olun , 1 porsiyon Adana için bu fiyata razıysanız afiyet olsun.
Sadık Usta
Bağlar Caddesi No:176/E
Büyükesat Ankara
Telefon : 312 - 436 50 52

7 yorum:

kvnccelik dedi ki...

Fiyat yüksekmiş cidden.. İyi bir Adana kebap için Ankara'da hangi durakları tercih etmeliyiz Oburcan.. Deneyimlerine sığınarak soruyorum, sanki Çukurağa Sofrası'nın Adana'sını oldukça beğenmiştin?

Oburcan dedi ki...

Evet Çukurağa iyiydi. Geri kalan Adana'lardan çok net hatırladığım yok açıkçası.Demek ki çok iyi değillermiş!

todor dedi ki...

Uzun zamandır denemek istiyordum, farklı kişilerden methini duymuştum en sonunda bu akşam gidip yemek kısmet oldu. Gerçekten oldukça iri ve lezzetli bir kebaptı. Salatası da içindeki nar taneleri ile ayrı bir güzel olmuştu. Tüm kebapların porsiyonu 21 TL, içecekler ise 3TL. Lezzetli ve güzel bir yemekti, dediğim gibi denemek istiyordum, denedim.Ancak herkesin dediği fiyat olayı doğru, lezzetli falan ama bu standartta bir yer için bu rakamlar gerçekten fahiş. Denemek için gittim ama bu rakamları buraya bir daha vermem. Eklemek istediğim son bir not; işi Adana kebap yapmak olan ve bu iş üzerine uzmanlaşıp, iddialı olan yerlerde Doğanay marka şalgam suyu görmekten nefret ediyorum. Yapmayın kardeşim usta getiriyorsunuz, baharat getiriyorsunuz, türlü türlü aksesuarlar ıvır zıvır getiriyorsunuz, üşenmeyin de şalgamı da esas kaynağından getirin bir zahmet. Dayının yerinin şalgamını bir kez daha anmadan edemeyeceğim.

Oburcan dedi ki...

Todor , görüşlerimiz paralel.Ben de aynı şeyleri hissetmiştim.Adana için Çuıkurağa sofrasını tekrar denemek istiyorum. Senin de önerilerin olursa deneyelim!!

todor dedi ki...

Ok.
Çukurağa yı deneyeyim ben de. Ah şu kollesterol belası olmasa neler deneyecem de :)

Oburcan dedi ki...

Ayni dert bende de var. Benim cozumum yedigim yemekten daha fazla spor yapmak!! Hem kilo da veriyorum.

todor dedi ki...

ben de düzenli spor yapıyorum ve bu şekilde nispeten kontrol altında tutuyorum ama yine de insan tedirgin oluyor tabi :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails